Кому дають іпотеку на квартиру (на житло), хто може взяти

  1. Основні положення
  2. Як підвищити шанси на схвалення заявки
  3. Чи можна отримати позику з негативною кредитною історією
  4. Чи можна оформити позику без першого внеску
  5. Кому відмовляють в оформленні
  6. Оформлення іпотечного кредиту в Ощадбанку
  7. Ціна питання
  8. нюанси
  9. підсумок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Стаття розповідає, кому дають іпотеку і як отримати іпотечний позику.

Стаття розповідає, кому дають іпотеку і як отримати іпотечний позику

Основні положення

Взяти іпотеку на квартиру і повністю виплатити її можуть не всі позичальники Взяти іпотеку на квартиру і повністю виплатити її можуть не всі позичальники. Потрібен стабільний дохід, щоб регулярно робити платежі за договором.

Тому перше, що перевіряють банки, - наявність постійного джерела доходу. Заробітна плата підтверджується довідкою, оформленої за формою 2-ПДФО або за формою, затвердженою фінустановою.

Добре, якщо потенційний позичальник має кілька джерел доходу - наприклад, отримує заробітну плату і здає житло в оренду або отримує дохід по акціях.

Важливо! Якщо ви отримуєте білу заробітну плату, то більше шансів, що за заявкою буде дана позитивна відповідь. Люди творчих професій мають менше шансів на отримання кредиту.

Брати іпотеку складніше громадянам, які професійно займаються спортом, оскільки професія пов'язана з травматизмом.

Отримати іпотеку на квартиру складніше, якщо громадянин раніше вже допускав прострочення по кредиту. Історія виплат зберігається в бюро кредитних історій тривалий час, і служба безпеки банку її відстежує.

6 стандартних вимог до позичальників:

  • загальний трудовий стаж - не менше одного року;
  • час роботи на останньому місці - 6 місяців;
  • відсутність прострочень по раніше оформлених кредитів;
  • наявність початкового внеску;
  • наявність реєстрації в місті, де знаходиться фінустанова;
  • вік - від 18 до 55 років.

Іпотека кому точно дають, визначає правління банку. Якщо вимоги до позичальників м'які, можливо, що річна процентна ставка буде вище.

Як підвищити шанси на схвалення заявки

Щоб збільшити шанси на покупку квартири, можна попросити поручитися родичів або знайомих Щоб збільшити шанси на покупку квартири, можна попросити поручитися родичів або знайомих. Фінустанова оцінює дохід кандидата і ступінь ризику. Якщо людина має невеликий прибуток, то допоможуть поручителі.

Наявність предмета застави також підвищує шанси на схвалення заявки. Якщо молода сім'я не має майна у власності, то в якості застави може бути прийнята батьківська квартира.

Чи можна отримати позику з негативною кредитною історією

Кожне питання, кому дається іпотека на житло, вирішується індивідуально. Прострочення по кредиту служать стоп-сигналом для кредитних організацій, однак якщо вони сталися з поважних причин (хвороба або втрата роботи), можна спробувати домовитися з банком і пояснити, чим обумовлена ​​невиконання зобов'язань.

Чи можна оформити позику без першого внеску

Не всі громадяни можуть дозволити собі зробити перший внесок Не всі громадяни можуть дозволити собі зробити перший внесок. Список, хто може взяти іпотеку на житло, в основному включає громадян, що мають початкову суму. Якщо немає можливості зробити перший платіж, тобто альтернативні варіанти:

  • оформити споживчий кредит;
  • використовувати в якості застави власну нерухомість або батьківську квартиру;
  • оформити кредит, який використовувати для початкового внеску, а потім звернутися до співробітників іншої компанії для отримання іпотеки;
  • пошукати програму, де не потрібні вкладення.

Якщо один банк відмовив в оформленні, можна подати заявку в інший або одночасно направити заяву кільком організаціям.

Кому відмовляють в оформленні

Кому дають іпотеку, бажано уточнити у співробітників компанії.

Існують стандартні обмеження.

  1. За віком. Занадто юний або похилий вік цьому перешкоджає. Питання, кому дають іпотеку, вирішується виходячи з того, щоб громадянин зумів погасити кредит. Сбербанк вирішує, кому дають іпотеку, таким чином, щоб людина встигла до 75 років погасити заборгованість.
  2. За розміром доходу. Питання, кому дають іпотеку на нове житло, залежить від доходу громадянина: чим вище заробітна плата, тим більше шансів на отримання позики.
  3. За способом підтвердження заробітної плати. Питання, кому дають іпотеку на нову квартиру, вирішується позитивно, якщо є довідка 2-ПДФО. Однак деякі компанії приймають альтернативні форми підтвердження.
  4. За місцем проживання. Де громадянин прописаний, там і потрібно оформляти кредит. Часто доводиться оформляти тимчасову реєстрацію.

В іпотечному кредитуванні важливо, чи бере позичальник позику за допомогою поручителів. Виплати робляться тривалий термін, тому банку потрібні додаткові гарантії.

Оформлення іпотечного кредиту в Ощадбанку

Хто може отримати іпотеку, складається з декількох показників Хто може отримати іпотеку, складається з декількох показників.

Портрет ідеального претендента на отримання кредиту:

  • вік в межах від 21 до 55 років;
  • має постійний дохід;
  • отримує офіційну заробітну плату;
  • має у власності нерухоме майно;
  • не допускав раніше прострочень по кредиту;
  • має кілька надійних поручителів.

Можна взяти іпотеку на більш вигідних умовах зарплатних клієнтів фінустанови.

Ціна питання

Тим, хто має право отримати позику, бажано врахувати додаткові витрати.

  1. Оцінка вартості житла. Фінустанова перевіряє, скільки коштує предмет застави. Громадянам за цю послугу доведеться викласти 4-7 тис. Рублів.
  2. Страхування. Іпотечний позичальник страхує не тільки майно, а й життя. Вартість страховки становить 1% від суми позики.
  3. Послуги нотаріуса. Необхідно оформити нотаріальне схвалення на операцію від чоловіка або дружини. Вартість цього документа становить 2 тис. Рублів.
  4. Додаткові комісії, встановлені кредитною організацією.
  5. Послуги агентів з нерухомості. За підбір квартири і складання документів доведеться платити.

Поспішати оформити іпотеку на квартиру в Ощадбанку або іншому банку не варто. Необхідно спочатку оцінити свої можливості і пошукати пільгову програму.

нюанси

Можуть дати схвалення на іпотеку на пільгових умовах Можуть дати схвалення на іпотеку на пільгових умовах. Сбербанк встановив пільгові умови для молодих сімей. Діє вигідна процентна ставка - 12,5% за рік. Щоб отримати позику на таких умовах, потрібне початкове внесок. Зручно, що для оплати можна використовувати засоби маткапіталу, додаткові комісії сплачувати не доведеться.

Максимальна сума, яку можна отримати, становить 15 млн. Рублів. Ця цифра актуальна для Санкт-Петербурга і Москви. Охочі купити житло в інших регіонах можуть отримати до 8 млн. Рублів.

підсумок

  1. Питання, кому не дають іпотеку, визначає правління банку.
  2. Якщо доходи невисокі, а житло купити необхідно, можна знайти поручителів.
  3. Громадянам, які мають намір взяти кредит, можна звернути увагу на пільгові програми. Наприклад, вигідні умови діють для зарплатних клієнтів деяких компаній.
  4. Є велика ймовірність, що дадуть позику громадянину зі стабільним доходом.

Придбання житла спрощується, коли є кошти на перший платіж. Якщо такої можливості немає, кредит все одно можна отримати. Візьміть засоби в іншому банку, але зверніть увагу на річну процентну ставку.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online