Чому Сбербанк відмовляє в кредиті зарплатному клієнту і всім іншим

  1. Причини, що залежать від позичальника
  2. Причини, що залежать від банку
  3. Чому Сбербанк відмовив у кредиті зарплатному клієнту

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Питання: Чому Сбербанк відмовляє в кредиті не тільки громадянину з «вулиці», а навіть зарплатному клієнту, тобто «своєму» клієнту, якому Ощад зазвичай охоче видає кредити

Питання: Чому Сбербанк відмовляє в кредиті не тільки громадянину з «вулиці», а навіть зарплатному клієнту, тобто «своєму» клієнту, якому Ощад зазвичай охоче видає кредити?

Відповідь: причин цього величезна кількість, і далеко не завжди вдається їх з'ясувати, в силу того, що банк не зобов'язаний пояснювати клієнтові своє рішення, ми лише можемо тільки здогадуватися.

Поїхали!

Не будемо розвозити кашу по тарілці, у нас є конкретне запитання, ми дамо на нього конкретну відповідь.

Насамперед потрібно розуміти, що причини відмови в кредиті, після того як ви заповнили онлайн заявку до Ощадбанку , Можуть бути пов'язані, як з особистістю самого позичальника, так і з самим банком. Інших причин відмови не може бути.

Але перед тим слід упевнитися, чи дійсно кредит в Ощадбанку не схвалений. Як це зробити, читайте тут .

Причини, що залежать від позичальника

Позичальник не підходить під вимоги банку, не підходить до подання банку про «хорошому» позичальнику. Ці вимоги ніхто від громадськості не приховує, читайте опису до кожного кредитного продукту. Але навіть якщо ви розумієте, що ці публічні вимоги ви в стан виконати, це абсолютно не говорить про те, що кредит вам буде з успіхом схвалений. Бо є ще внутрішня кухня банку, на підставі якої він приймає рішення.

Чому Сбербанк відмовляє в кредиті ще?

НА ЗАМІТКУ! Ви повинні чесно ставитися до своєї кандидатури, якщо у вимогах до кредиту варто мінімальний вік 21 рік, то не варто думати, що в свої 20 вам схвалять кредит. Якщо у вас дохід нижче плінтуса або він чорний, то вам так само відмовлять у видачі кредиту. Будьте чесні до себе!

Погана кредитна історія. Це найчастіша причина відмови. Погана КІ зараз є у абсолютно багатьох людей. Сподіваємося, вам не варто пояснювати, що таке погана кредитна історія і як вона впливає на рішення банку? Як перевірити чистоту своєї КІ, читайте тут .

Кредитна завантаженість. Висока кредитна завантаженість так само є частою причиною відмови в кредиті. У кожного банку своє розуміння рівня завантаженості, у Ощадбанку воно теж є, але ця його позиція не розголошується.

ДО РЕЧІ! Як реструктуризувати в Ощадбанку кредити інших банків читайте в цієї статті . А як перекредітовать в цієї , Адже перекредитування і реструктуризація - це різні речі!

Невідповідний вік. На даний момент для отримання кредиту в Ощад, позичальник повинен бути не молодше 21 року і не старше 65 років, на момент закінчення кредитного договору. Про те, як взяти кредит пенсіонеру в Ощадбанку, читайте у цій статті.

Негаразди з законом (судимість). Якщо у вас є судимість або проблеми з законом, це так само може бути прямою причиною, чому Сбербанк відмовляє в кредиті.

Специфічна професія позичальника. Деякі професії є небажаними для банку з точки зору кредитування. Це в першу чергу професії, пов'язані з високим ризиком.

Громадянство і регіон реєстрації. Сбербанк присутній практично в будь-якому місті Росії, але все ж не в кожному. Тому банк не кредитує жителів віддалених населених пунктів, там де немає відділень Ощадбанку, а також громадян інших країн, тільки росіян.

Працевлаштування та стаж роботи. Якщо ви не працевлаштовані або маєте чорний, не декларований дохід то вам відразу ж відмовлять у видачі кредиту. А так же, якщо ваш стаж роботи на поточному місці становить менше 6 місяців або менше 1 року протягом останніх 5 років.

Низький дохід або його відсутність. У банківській сфері існує неофіційна планка мінімального вимоги до доходу позичальника. Найчастіше вона становить 1-4 МРОТ (6000 - 24000 рублів).

Відсутність поручителів або власності, що може бути дуже важливо для окремих видів кредитування (кредити з забезпеченням, іпотека, застава нерухомості).

Підроблені довідки 2НДФЛ, 3НДФЛ. Через те, що в Росії дуже багато поганих позичальників, і вони не можуть отримати кредит в банку, а їм дуже хочеться, через це вони йдуть на афери, на обман банків, на підробку документів, що відображають достовірність доходу. Оголошення типу «продам / куплю довідку 2НДФЛ» ні про що не говорить?

Підробка / змову з роботодавцем, з поручителем і інші схеми фальсифікацій. Та ж сама історія, що вище - обман і шахрайство з показаннями поручителів і роботодавців про реальний дохід позичальника.

Наявність утриманців, які «зжирають» значну частину доходу позичальника.

Помилки в документах або недійсність тих чи інших документів.

Помилки в заявці на кредит - досить поширена і банальна причина, чому Сбербанк відмовляє в кредиті навіть зарплатному клієнту. Будьте уважні, не допускайте помилок в даних при заповненні заявки на кредит.

«Поганий» або неохайний зовнішній вигляд. Якщо ви оформляєте кредит безпосередньо у відділення банку, при спілкуванні зі співробітником, не забувайте про адекватний дрес-код і манеру поведінки. Адже зустрічають по одягу, а проводжають по розуму.

«Погані» родичі та друзі. Недарма Сбербанк завжди запитує дані ваших родичів або поручителів при заповненні анкети. Він дивиться не тільки на ваше фінансове становище, але і на стан ваших близьких. Якщо вони сильно завантажені кредитами, або зовсім не маю доходу, а ви є єдиним годувальником, то це очевидна причина, чому Сбербанк відмовляє в кредиті своїм клієнтам.

Причини, що залежать від банку

У деяких випадках позичальник може бути настільки ідеальним, настільки чистим і кришталевим, а Ощадбанк кредит все одно не схвалює. В чому може бути причина?

Причини можуть бути в самому банку:

  • поточні проблеми будь-якого характеру
  • проблеми з ліквідність і з достатність грошових коштів
  • зміна політики кредитування
  • зміна одних кредитних продуктів на інші
  • будь-які інші проблеми банку

Чому Сбербанк відмовив у кредиті зарплатному клієнту

Ясна річ, коли Сбербанк відмовив у кредиті людині з вулиці - це не викликає багато запитань. Ну, відмовив і відмовив! Є й інші банки.

Але от коли він відмовляє зарплатному клієнту, тут вже тільки можна розвести руками! Адже зарплатний клієнт - це особлива жирна цільова група для кредитування. Такий клієнт отримує зарплату на карту Ощадбанку, тому банк бачить всі доходи позичальника, все трансакції, він може автоматично списувати борги прямо з зарплатної картки. Тобто одні плюси для банку і жодного мінуса.

Так чому Сбербанк відмовив у кредиті зарплатному клієнту?

Безліч відповідей на це питання криється в вище наведених списках причин, якихось особливих претензій у Ощадбанку до зарплатного клієнту зазвичай не буває.

Припустимо, ситуація!

Ви справно отримуєте зарплату на карту Ощадбанку, але за довгий час співпраці з ним понабирали кредитів в інших банках, а тепер звертаєтеся до Ощадбанку, ясна річ, що тепер вам можна відмовити навіть з точки зору вашої кредитної завантаженості. Цей приклад, звичайно, не зовсім коректний, просто ми хочемо показати вам, що принципи відмови банку в кредиті абсолютно однакові для всіх.

Або, наприклад, банк дійсно відчуває труднощі з ліквідність (касовий розрив) і тоді він теж змушений відмовити вам у кредиті.

ДО РЕЧІ! не варто недооцінювати проблеми з ліквідністю банків. Коли в країні чергову економічну кризу, то проблеми нестачі грошей відчувають навіть банки, а однією з першопричин нестачі ліквідності може стати відсутність можливості перекредитуватися на банківському ринку, що швидко зростає прострочення по кредитах клієнтів банку та інше. Просто нема чого давати вам в борг, навіть якщо Ощадбанку дуже хочеться.

Сподобалося - розкажи друзям!

Оціни статтю!

Причини по яким Сбербанк може відмовити в кредиті

1 (20%) 1 голос [ів]

Чому Сбербанк відмовляє в кредиті ще?
Сподіваємося, вам не варто пояснювати, що таке погана кредитна історія і як вона впливає на рішення банку?
Оголошення типу «продам / куплю довідку 2НДФЛ» ні про що не говорить?
В чому може бути причина?
Так чому Сбербанк відмовив у кредиті зарплатному клієнту?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online