Міграція в хмару: як вибрати дата-центр

  1. А може все-таки самі?
  2. 1. Місцезнаходження датацентру
  3. 2. Обладнання
  4. 3. Обслуговування, технічна підтримка
  5. 4. Можливість модифікації
  6. 5. Умови міграції, припинення користування послугами
  7. Кілька практичних рекомендацій
  8. Що пропонує HostiCo?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

11 Мая, 2017, 11:00

3946

Вже не секрет, що хмарні технології дозволяють бізнесу за менші гроші отримати кращий результат. Питання в тому, як грамотно перенести інфраструктуру в хмару і якого постачальника послуг для цього вибрати. У цій статті розглянемо ряд критеріїв і рекомендацій, що дозволяють вибрати провайдера під свої потреби.

А може все-таки самі?

Поставимо шафка в коморі, протягнемо кабелек, наймемо адміна - він нам там базу підніме. Заживемо розкошуючи! Але чи буде так насправді?

Свій центр обробки даних, навіть якщо він складається з одного сервера з базою даних, це: закупівля обладнання, організація робочих умов, наймання кваліфікованого персоналу. Крім того, це ще й ряд ризиків. Ризик поломки обладнання, заміну якому доведеться чекати невідома кількість часу, або зберігати на складі запасний екземпляр. Висока ймовірність простоїв і аварій через перебої з постачанням електрики. Небезпека природних і урбаністичних катаклізмів, таких як пожежі, повені, висмикування кабелів прибиральницями. Ризик потрапити під гарячу руку перевіряючих органів або схрестити шпаги з недобросовісними конкурентами, не гребують жодними методами. Кожен з перерахованих факторів призводить до підвищення ймовірності тимчасово чи назовсім залишитися без робочого інструменту: інфраструктури, яка дозволяє заробляти гроші. Рішення, начебто, напрошується саме: винести бізнес в хмару. Однак, як це грамотно зробити?

На ринку є безліч пропозицій від різних дата-центрів з усіх кінців світу. Ціновий діапазон також досить широкий. Як вибрати?

Давайте розберемося, за що ж доведеться платити і на які особливості слід звернути увагу при виборі.

1. Місцезнаходження датацентру

Завжди слід цікавитися тим, де фізично будуть розміщуватися і оброблятися ваші дані. Є кілька чинників для оцінки.

  • Юрисдикція. Список третіх осіб, які легально або нелегально можуть отримати доступ до ваших конфіденційних даних, залежить від того, в якій країні перебуває ваш сервер. Наприклад, для доступу до інформації, розміщеної за межами України, потрібно отримувати санкцію міжнародних правоохоронних органів на рівні Інтерполу.
  • Швидкість доступу. Природно, що чим ближче до вас сервер - тим швидше обмін інформацією. Час відгуку в рамках однієї країни становитиме 10-20 мілісекунд, а, наприклад, з Німеччини сервер буде відповідати приблизно в два рази довше, однак, цього буде більш ніж достатньо для 95% бізнес-завдань.

2. Обладнання

Цей пункт стосується як комп'ютерних комплектуючих, так і допоміжної інфраструктури, такої як захисна автоматика і системи кондиціонування. Будь-яка інфраструктура будується на апаратному забезпеченні. Якість комплектуючих визначає рівень надійності і швидкість роботи вашої системи.

3. Обслуговування, технічна підтримка

Будь-яке обладнання потребує обслуговування. Вибираючи дата-центр, зверніть увагу, хто несе відповідальність за вихід техніки з ладу, і який порядок заміни комплектуючих.

4. Можливість модифікації

Рано чи пізно потреби вашого бізнесу зміняться, і знадобиться змінити інфраструктуру. Обов'язково уточніть, які умови модифікації. У деяких дата-центрах вартість додавання декількох гігабайт оперативної пам'яті або жорсткого диска може дорівнятися до половини вартості сервера.

5. Умови міграції, припинення користування послугами

Часом, обставини диктують необхідність міграції з дата-центру. Гладким і безболісним цей процес може бути тільки в тому випадку, якщо на це є добра воля обох сторін. Тому подбайте про те, щоб дата-центр не накладав на вас непомірних зобов'язань і не перешкоджав вашої міграції іншими методами.

Кілька практичних рекомендацій

Найголовніше - визначити свої потреби. Як часто вам знадобиться міняти інфраструктуру? Що для вашого бізнесу важливіше: швидкість або надійність і безпеку? Не варто забувати і про логістичну сторону питання: в якій формі вам зручніше отримувати і оплачувати послуги? Чи принципово для вас спілкуватися рідною мовою як з організаційних, так і з технічних питань?

Якщо ви виберете дата-центр, який використовує дешеві апаратні компоненти - в першу чергу подбайте про регулярне резервування і планах екстреного відновлення. Якщо ваш бізнес не потерпить зупинок і перерв в роботі - краще зверніть увагу на тих провайдерів, які мають кілька дата-центрів і можуть продублювати найважливіші елементи вашої інфраструктури.

Яким би не було обладнання, якість послуг залежить, перш за все, від персоналу і політики провайдера цифрових послуг. Хтось буде бачити в вас довгострокового партнера і будувати взаємовигідні відносини, а хтось - джерело швидкого прибутку. Щоб не стати жертвою неякісного обслуговування та байдужого ставлення, перш ніж замовляти послуги обов'язково поспілкуйтеся з представниками дата-центру. Розпитайте їх, як організована інфраструктура, які є засоби забезпечення безперебійності, чи готовий провайдер вести діалог і реагувати на ваші потреби і запити. За реакцією на ваші питання і з відповідей ви зможете зробити висновок про якість послуг провайдера. Дізнайтеся, до кого можна звернутися за рекомендаціями і відгуками.

Ці рекомендації допоможуть вам при виборі датацентру, але найголовніше - визначити власні потреби!

Що пропонує HostiCo?

Провайдер цифрових послуг HostiCo надає виключно якісні послуги. Ми будемо цікаві тим, хто на перше місце ставить надійність зберігання своїх даних і шукає індивідуальний підхід до своїх потреб. Наша команда проаналізує ваші потреби і допоможе вам підібрати конфігурацію, яка їх максимально задовольнить. Ми також допоможемо вам організувати перенесення інфраструктури на віддалену майданчик.

Наш партнер, голландський дата-центр Novoserve, використовує в своєму середовищі тільки висококласне обладнання, яке обслуговується кваліфікованим персоналом. Спільно з інженерами і системними архітекторами дата-центру ми розробимо і запропонуємо вам на розгляд кілька варіантів інфраструктури з поясненнями і коментарями. Європейські стандарти і людяне ставлення дозволить побудувати систему, яка стане інструментом роботи і запорукою успіху вашого бізнесу.

Європейські стандарти і людяне ставлення дозволить побудувати систему, яка стане інструментом роботи і запорукою успіху вашого бізнесу

HostiCo забезпечить надійну технічну та організаційну підтримку на звичному вам мовою. Ми надамо логістичні та фінансові послуги. Все, що вам потрібно зробити, - це повідомити нам про свої потреби і вибрати найбільш підходящий з запропонованих варіантів!

Позитивні відгуки замовників - це свідчення високої якості послуг та ефективності методу віддаленої роботи. Наші клієнти готові поручитися за HostiCo і Novoserve.

Чи не губіться в тумані хмар, визначте, які якості провайдера стануть для вас пріоритетними і переносите бізнес на віддалені площадки!

Дізнатися більше

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити нам.

А може все-таки самі?
А може все-таки самі?
Але чи буде так насправді?
Однак, як це грамотно зробити?
Як вибрати?
Як часто вам знадобиться міняти інфраструктуру?
Що для вашого бізнесу важливіше: швидкість або надійність і безпеку?
Не варто забувати і про логістичну сторону питання: в якій формі вам зручніше отримувати і оплачувати послуги?
Чи принципово для вас спілкуватися рідною мовою як з організаційних, так і з технічних питань?
Що пропонує HostiCo?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online