Державна екологічна інспекція

Державна екологічна інспекція

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Державна екологічна інспекція (далі - Держекоінспекція) поряд з Міністерством екології та природних ресурсів України, а також Державною службою геології і надр України створена відповідно до Указу Президента України від 09.12.2010 р № 1085/2010 "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади "шляхом реорганізації Міністерства охорони навколишнього природного середовища України. Державна екологічна інспекція, яка діяла раніше в складі Мінприроди, ліквідована відповідно до постанови КМУ від 28.03.2011 р № 346 "Про ліквідацію урядових органів".

Відповідно до Положення про Державну екологічну інспекцію України, затвердженого постановою КМУ від 19.04.2017 р № 275 (далі - Положення № 275, доп. См. Положення про Державну екологічну інспекцію України, затверджене указом Президента України від 13.04.2011 р № 454/2011), Держекоінспекція є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується КМУ через Міністра екології та природних ресурсів України.

Держекоінспекція реалізує державну політику щодо здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

Перелік територіальних органів Держекоінспекції затверджений постановою КМУ від 14.09.2011 р № 995. Цим же документом встановлено, що створені територіальні органи Держекоінспекції є правонаступниками прав і обов'язків відповідних державних екологічних інспекцій, що діяли в складі Мінприроди.

Наказом Мінприроди від 11.08.2017 р № 312 (далі - Наказ № 312) затверджені:

  • Положення про державну екологічну інспекцію в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі;
  • Положення про морських екологічних інспекціях.

Основним завданням Держекоінспекції та її територіальних органів, зокрема, є реалізація державної політики щодо здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням законодавства, зокрема, щодо:

<...>

Джерело: Аверс-Бухгалтерія - не забудьте оформити передплату на улюблене видання!

Щоб БЕЗКОШТОВНО отримати доступ до повного тексту статті заповніть, будь ласка, заявку

Державна екологічна інспекція оновлено: автором: admin

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online