Патент на винахід - Як запатентовану винахід в Росії - ЮрПатент

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Охоронне свідоцтво, яке підтверджує привілеї, авторство, всеосяжні права на винахід, визначається Цивільним кодексом Росії як «патент» (від латинського «patentis» - свідоцтво, грамота)

Охоронне свідоцтво, яке підтверджує привілеї, авторство, всеосяжні права на винахід, визначається Цивільним кодексом Росії як «патент» (від латинського «patentis» - свідоцтво, грамота). Видається Федеральною службою з інтелектуальної власності (ФСІС) «охоронна грамота» засвідчує на 20 років верховенство правовласника інтелектуальної власності.

Визначення патентоспроможності винаходу - безкоштовно.

Розширена перевірка «патентної чистоти» (від 2-х тижнів до місяця) - 30 000 рублів.

Оформлення заявки, подача в Роспатент (2 тижні) - 30 000 рублів.

Патентування винаходів супроводжується такими послугами:

  • - складанням заявки із заповненням спеціального бланка, зазначенням автора, патентовласника, їх адрес;
  • - вибором формули об'єкта патентування, визначенням способу захисту унікальної розробки;
  • - створенням розширеного опису оригінальності пропонованого технічного рішення, зазначенням умов функціонування, властивих винаходу відмінностей, передбачуваної області застосування;
  • - складанням короткого викладу в формі реферату, про що підлягає патентуванню об'єкті;
  • - внесенням другорядних відомостей, що вказують на особливості, не властиві вже оформленим винаходів.

Моментом настання виняткових патентних привілеїв вважається дата подачі заяви щодо реєстрації в ФСІС. Патентними повіреними нашого бюро виявляється кваліфіковане сприяння зацікавленим особам в процесі оформлення прав на нову розробку (корисну модель).

Державні органи, що видають свідоцтва на патентні розробки, отримавши клопотання, перевіряють відповідність наданого пакету документів відповідним вимогам до патенту, проводять їх формальну експертну оцінку. Інформація про подану заявку публікується в 8-місячний термін, підтверджуючи надання тимчасової охорони, аж до отримання свідоцтва державного зразка.

Зацікавлені в отриманні свідоцтва особи можуть ініціювати експертизу з метою перевірки реєструється розробки чинним патентним нормам.

Експертиза патенту здійснюється, з огляду на наступні параметри:

  • - новинка, для якої оформляється патент на винахід в Росії, не була перш відома з знань, які перебувають у вільному доступі до моменту надання заявки в державні органи, що займаються винаходами;
  • - оскільки винаходом визнається нове рішення, яке демонструє явні переваги його використання, досліджуються можливості його застосування в передбачуваних сферах (медицина, машинобудування, сільськогосподарське виробництво, економіка).

По завершенню перевірки заявнику надсилається повідомлення, що дозволяє підготувати за півроку відповіді на питання патентних експертів. Представлені роз'яснення враховуються ФСІС при видачі свідоцтва або відмову в реєстрації.

Виниклий на цьому етапі патентну суперечку дозволяє заявнику самостійно проаналізувати результати експертизи протягом 2-х місяців. Органи державної реєстрації не мають право відмовити заявнику в наданні копій необхідних матеріалів.

Після винесення позитивного рішення тимчасова охорона інноваційної розробки припиняється, видається патент на винахід в Роспатенті. Повна інформація про оформленому об'єкті розміщується в державному бюлетені про винаходи.

Всі суперечки по патентах, отриманим в Росії, що стосуються права власності, виплати преміальної винагороди - розглядаються арбітражними судами.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online