Можна взяти іпотеку в одному регіоні, якщо прописаний в іншому?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

fotokretin26 / Fotolia   Свобода договору - основоположний принцип російського цивільного законодавства, який допускає укладення договорів на будь-яких умовах, що не суперечать положенням закону fotokretin26 / Fotolia

Свобода договору - основоположний принцип російського цивільного законодавства, який допускає укладення договорів на будь-яких умовах, що не суперечать положенням закону. Договір іпотеки є договір застави нерухомого майна, якими забезпечено зобов'язання власника цього майна (заставодавця) щодо повернення боргу банку або іншій особі (заставодержателю). Місце проживання (реєстрації) власника нерухомості правового значення не має, тобто закон не забороняє особі, зареєстрованій зареєстрована або постійно проживає в одному суб'єкті Російської Федерації, придбати у власність або укласти іншу угоду (в тому числі, договір іпотеки) щодо нерухомого майна, що знаходиться на території іншого суб'єкта РФ.

Втім, банк може продовжити термін перевірки документів особи, яка подала заявку на укладення договору іпотеки, якщо це особа зареєстрована або проживає не в тій місцевості, де знаходиться банк. Те ж положення щодо місцезнаходження банку стосується і розташування об'єкта нерухомості.

5 порад, як вибрати банк, щоб взяти іпотеку

Як на практиці банки перевіряють заявників на іпотеку?

Так це можливо. Існує екстериторіальний принцип щодо схвалення іпотеки. Зараз дуже часто виникають випадки, коли люди працюють в Москві, а самі зареєстровані в інших регіонах РФ. У банках дотримуються думки, що найкращий варіант подавати заявку там, де знаходиться об'єкт нерухомості, щоб не виникало зайвих питань.

Оформлення договору іпотечного кредитування можливо незалежно від реєстрації за місцем проживання. Чинне цивільне законодавство не містить будь-яких обов'язкових умов для оформлення іпотеки. Однак слід мати на увазі, що банки мають право самостійно встановлювати вимоги до позичальника. При цьому банк може відмовити в наданні будь-якого кредиту (в тому числі іпотечного) на стадії укладання договору, якщо вважатиме, що сума кредиту може бути не повернена позичальником. В якості такого обставини може служити і розбіжність місця отримання кредиту з місцем Вашого постійного проживання.

Справа в тому, що іпотечний кредит надається на тривалий термін і на досить велику суму. Тому якщо позичальник оформляє іпотеку в одному регіоні, а зареєстрований в іншому, то для банку це додатковий фактор ризику. Таким чином, заборона на отримання кредиту в регіоні, відмінному від місця постійної реєстрації, в законодавстві не міститься, і багато банків кредитують всіх громадян РФ, незалежно від місця проживання або місця перебування. Тому при бажанні отримати іпотечний кредит попередньо відвідайте той чи інший банк з метою з'ясування більш конкретних умов кредитування.

Як взяти іпотеку: інструкція для новачків

Кому банки дають іпотеку на квартиру, а кому відмовляють?

При оформленні іпотеки необхідно уважно ознайомитися з умовами та пропозиціями від банку. За загальним правилом наявність постійної реєстрації в регіоні, де громадяни звертаються за оформленням кредиту, не потрібно. Однак одним з важливих умов в договорі з банком є ​​вказівка ​​адреси реєстрації та адреси місця перебування, і найчастіше банки вимагають у клієнтів обов'язково повідомляти їх в разі зміни місця проживання.

Кілька років тому банки неохоче схвалювали кандидатури потенційних позичальників в разі їх реєстрації за місцем проживання в іншому регіоні. Зараз же, якщо громадянин зареєстрований в іншому суб'єкті РФ, проте планує отримати іпотечний кредит в місті, де постійно проживає і має роботу, це не становить труднощів. Більшість банків не висуває умовою видачі кредиту місце постійної реєстрації в своєму регіоні, а лише вимагає наявності реєстрації на території РФ.

Так можете. Законом ніяких перешкод для цього не передбачено. Вам слід вивчити банківський продукт, банківські правила та вибрати найбільш підходяще для себе. Банк гарантований в будь-якому випадку іпотекою і універсальної підсудністю (розгляд спорів про майно здійснюється за місцем знаходження майна Новий Уренгой) з цієї причини Ваша реєстрація для банку принципового значення не має.

Дострокова іпотека: що вигідніше - зменшувати термін або суму?

Який спосіб накопичити на квартиру найвигідніший і надійний?

За оформленням іпотеки Ви можете звернутися в будь-який банк, який займається кредитуванням житла. Ніяких проблем не повинно виникнути, так як будь-який громадянин Росії може бути прописаний в одному місці, а фактично проживати в іншому. Але врахуйте, що є умови схвалення Вас як позичальника: достатня зарплата для виплати іпотечного платежу, підтверджена довідкою про доходи (мінімум, в два рази перевищує платіж); термін роботи на останньому місці від півроку; початковий внесок від 30% від вартості житла; відсутність поганою кредитною історії. Позитивно можуть позначитися і інші активи, які у Вас є: наявність нерухомості, освіти, державних нагород і т. Д.

При наявності постійного місця роботи та підтвердженого доходу отримати іпотечний кредит не за місцем постійної прописки можливо. Законом не передбачено на цей рахунок будь-яких обмежень.

Разом з тим слід врахувати, що банки можуть сприймати такого позичальника як ризикованого. Оцінюючи платоспроможність клієнта і свої ризики, банки при видачі іпотеки має право змінити умови кредитування: збільшити процентну ставку, зменшити термін виплат, а також збільшити початковий внесок. Також можуть бути завищені вимоги до доходу або обов'язкова наявність позитивної кредитної історії. Всі індивідуальні вимоги залежать від банку.

Текст підготувала Марія Гурєєва

НЕ пропустіть:

Всі матеріали рубрики «Хороше запитання»

Не можу вчасно платити по іпотеці - що робити?

Чи може офіційно не працюючий чоловік взяти іпотеку?

Чи можуть громадяни Білорусії взяти іпотеку в Росії?

Статті не є юридичною консультацією. Будь-які рекомендації є приватною думкою авторів та запрошених експертів.

Дострокова іпотека: що вигідніше - зменшувати термін або суму?
Який спосіб накопичити на квартиру найвигідніший і надійний?
Чи може офіційно не працюючий чоловік взяти іпотеку?
Чи можуть громадяни Білорусії взяти іпотеку в Росії?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online