Дозвіл на будівництво

  1. Дозвіл на будівництво житлового будинку Багато землевласників набувають земельні ділянки з метою...
  2. Яка повинна бути площа земельної ділянки і дозволена площа забудови?
  3. Які документи необхідно виготовити і надати для отримання дозволу на будівництво?
  4. В які терміни можна оформити дозвіл на будівництво і яка вартість оформлення дозволу?

Дозвіл на будівництво житлового будинку

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Дозвіл на будівництво житлового будинку

Багато землевласників набувають земельні ділянки з метою подальшого будівництва заміського будинку. Із земельного кодексу, перш ніж почати його зведення, вони зобов'язані отримати дозвіл на його будівництво. Зокрема, це відноситься до земель ІЖС. Також дозвіл на будівництво необхідно для проведення реконструкції раніше побудованого будинку. Інакше може виникнути ситуація, що не дозволяє узаконити нову будівлю. У гіршому випадку можна отримати припис про знесення незаконного будівництва.

Отже, з чого ж слід починати майбутньому власнику заміської нерухомості, щоб отримати дозвіл на будівництво будинку? Відповідь проста: з створення проекту капітального будови. Дуже важливо його замовити в проектній організації, що має дозвіл на цей вид діяльності. Проект, створений фірмою, у якої відсутня ліцензія на здійснення проектних робіт, буде визнаний недійсним і заявник отримає відмову на зведення будинку.

Виготовлений проектною організацією проект будинку, потрібно узгодити з комітетом з архітектури і містобудування. Узгодження проекту з КГА СПБ або КГА Ленінградської області необхідний, так як за сучасними нормами законодавства проект капітального будівництва мають відповідати містобудівній плану і проекту планування і проекту межування території прийнятому в даному конкретному Муніципальному утворенні. Крім того, він повинен враховувати обмеження і допуски санітарно-захисних зон. Потім, проектна документація повинна пройти перевірку в Росспоживнагляді, МНС (місцевому органі пожежної безпеки) і службах комунального господарства. Якщо вищезазначені органи підтвердять безпечність майбутньої будови для людей і екологічну обстановку району, то проект отримає позитивний експертний, яке отримає майбутній новосел.

Маючи на руках проект будови, експертний висновок, документи, видані наглядовими організаціями на земельну ділянку, можна вирушати в адміністрацію для отримання дозволу на будівництво будинку.

Якщо земля, на якій планується зведення будівлі, призначена для ІЖС, то її власникові, через певний термін, буде виданий документ, що дозволяє будівництво капітального об'єкта.

Істотні труднощі очікують власника земельної ділянки, який не може використовуватися під забудову. Він, звернувшись до місцевого органу адміністрації, може спробувати змінити цільове призначення своєї земельної ділянки (вид дозволеного використання земельної ділянки), але це не завжди дає позитивний результат. Як показує практика, на сьогоднішній день змінити вид дозволеного використання земельної ділянки вкрай складно.

Де оформити дозвіл на будівництво?

На даний момент в переважній більшості районів Ленінградської області повноваження по здійсненню функцій з архітектури та містобудування передано адміністраціям муніципальних утворень 2-го рівня. Таким чином, дозвіл на будівництво видає Управління з архітектури та містобудування адміністрації району.

Яка повинна бути площа земельної ділянки і дозволена площа забудови?

Згідно з правилами землекористування і забудови мінімальний розмір площі земельної ділянки в більшості поселень Ленінградської області для будівництва індивідуального житлового будинку становить 6 соток.

Площа забудови ділянки варіюється від 20% до 40% від площі земельної ділянки. Отже, максимальна площа будинку прямо пропорційна площі забудови.

Які документи необхідно виготовити і надати для отримання дозволу на будівництво?

  • Заява землекористувача;
  • Правовстановлюючі документи на земельну ділянку;
  • Містобудівна план ділянки;
  • Топографічна зйомка земельної ділянки ;
  • Схема планувальної організації земельної ділянки з позначенням місця розміщення будинку;
  • Діючі офіційні договори з постачальними організаціями (вода, каналізація, електрика, газ);
  • Нотаріальна довіреність.

В які терміни можна оформити дозвіл на будівництво і яка вартість оформлення дозволу?

  • Термін отримання дозволу на будівництво: від 20 до 60 діб (нормативний термін: 10 днів).
  • Орієнтовна вартість послуг з отримання дозволу на одну ділянку від 30 000 рублів.

Який термін дії дозволу на будівництво?

Дозвіл на будівництво є дійсним протягом 3 років. За цей період часу, необхідно почати будівельні роботи. Якщо цього не зробити, то виданий дозвіл втрачає свою силу і весь шлях його отримання доведеться пройти знову.

Після завершення будівництва об'єкт буде прийнятий в експлуатацію комісією при Адміністрації Муніципального освіти.

Якщо для вас процедура отримання дозволу на будівництво представляє певну складність, фахівці АІС-Кадастр готові взяти на себе зобов'язання по оформленню дозволу на будівництво житлового приватного будинку на території Санкт-Петербурга і Ленінградської області. Остаточна вартість робіт з оформлення дозволу на будівництво розраховується індивідуально з урахуванням району Ленінградської області або Санкт-Петербурга і складності самого проекту.

Яка повинна бути площа земельної ділянки і дозволена площа забудови?
Які документи необхідно виготовити і надати для отримання дозволу на будівництво?
В які терміни можна оформити дозвіл на будівництво і яка вартість оформлення дозволу?
Отже, з чого ж слід починати майбутньому власнику заміської нерухомості, щоб отримати дозвіл на будівництво будинку?
Де оформити дозвіл на будівництво?
Яка повинна бути площа земельної ділянки і дозволена площа забудови?
Які документи необхідно виготовити і надати для отримання дозволу на будівництво?
В які терміни можна оформити дозвіл на будівництво і яка вартість оформлення дозволу?
Який термін дії дозволу на будівництво?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online