Саратов. У «оптимістів» оптимізму все менше і менше

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У пайовиків двох багатоповерхівок на 1-й Дачній, яким забудовник і адміністрація продовжують обіцяти світле майбутнє, проблеми ростуть, як сніжний ком - ЖБК «Оптиміст-2000» потрапив в банкрутство, недобуд розтягують мародери У пайовиків двох багатоповерхівок на 1-й Дачній, яким забудовник і адміністрація продовжують обіцяти світле майбутнє, проблеми ростуть, як сніжний ком - ЖБК «Оптиміст-2000» потрапив в банкрутство, недобуд розтягують мародери. Рішенням обласної арбітражу від 24 квітня щодо ЖБК була введена процедура спостереження

На початку листопада 2016 року визначенням Арбітражного суду Саратовської області щодо ЖБК «Рубін» (Саратов, вул. Навашина, 6А, стор. 2, пом. V) введена процедура спостереження строком до 13 лютого 2017 Тимчасовим керуючим затверджений Дмитро Єрьомін. Председетелем правління ЖБК числиться все той же Володимир Белік - забудовник «Оптиміста».

На сайті ЗАТ «Геожілстрой», гендиректором якого зазначений людина з тими ж ПІБ, сказано, що дана компанія будує в даний час не тільки ЖБК «Рубін», а й ЖБК «Оптиміст-2000». Голова ЖБК «Оптиміст-2000» Володимир Белік привів кооператив до банкротних станом і тим самим прирік всіх пайовиків стати ошуканими, оскільки коштів на добудову житла у багатьох з них немає. Так вважають самі пайовики, які звернулися до нас в редакцію. На сайті ЗАТ «Геожілстрой», гендиректором якого зазначений людина з тими ж ПІБ, сказано, що дана компанія будує в даний час не тільки ЖБК «Рубін», а й ЖБК «Оптиміст-2000»

Пайовики дивуються: «як вийшло, що Банк перевіряв забудовника і не врахував його будівельне минуле в якості забудовника ЖБК« Капітель, ЖБК «Книга» та ін.? Чому міністерство будівництво не відреагувало на факт нецільового використання коштів забудовником, хоча 1 липня минулого року була проведена фінансова перевірка з виявленням численних порушень. Чому прокуратура досі не вжила конкретних заходів за скаргами ошуканих пайовиків? ».

Завдяки повній безкарності забудовника через бездіяльність правоохоронних органів - недобудови продовжують руйнуватися і розтаскуватися мародерами.

«ЖБК Оптиміст-2000 - 140 сімей віддали гроші забудовникові за його обіцянку побудувати їм нове житло. Сам будівельний об'єкт являє собою 14 поверховий цегляний будинок, блок-секції 2А, 2Б і розташований в межах: вул. Олексіївська. вул. Наумівська, вул. Рябіновская. вул. Добряковского. Будівництво зупинено близько 2-х років. На 06.06.2017г будинок зі ступенем готовності 85%.
недоробки:
1. Встановити дахову котельню,
2.смонтіровать і підключити систему опалення,
3.Встановити радіатори опалення,
4.сделать внутрішню розводку електрики,
5.доделать фасад будівлі.
6.сделать благоустрій прибудинкової територій.

Будинок розкрадають мародери, вже вкрали силовий кабель. Ламають ліфти. Охорони немає. Адміністрація міста не діє, ні яких заходів до завершення будівництва і здачі будинку в експлуатацію не приймаються. Введений стадія спостереження », - таку довідку про поточний стан справ надіслали до редакції ошукані« оптимісти ». Будинок розкрадають мародери, вже вкрали силовий кабель

ЗАТ «Геожілстрой» Володимир Белік заснував в 1998 році разом з Олексієм Дорошенком та Василем Бадякшіним. В її послужному списку цілий ряд багатоповерхових будинків в центрі міста, в тому числі 10-поверховий будинок по Чапаєва, 12 (ЖБК «Марс-12»), що відрізняється оригінальним дизайном - з напівкруглими балконами, розташованими під кутом, і круглої кутовий вежею, 10 поверховий будинок по вулиці Рахова, 195/197 (ЖБК «Фаворит»), будинок ЖБК «Силует» по вулиці Вольской, 127/133 ,. Цей же забудовник споруджував будинок ринку ТД «ТЦ Поволжі» на 3-й Дачній, де зараз торгують м'ясом і рибою.

В даний час компанія зайнята на двох будівельних майданчиках - це ЖБК «Рубін» на розі вулиці Огородній та 5-го Динамівського проїзду і ЖБК «Оптиміст-2000» по вулиці Олексіївській на 1-й Дачній. ЖК «Оптиміст-2000» представляє собою дві цегляних багатоповерхівки - в 14 і в 19 поверхів, в одній чотири секції, в іншій три. У серпні 2016 року в проектну документацію внесли зміни, перенісши закінчення першого етапу будівництва на 4 квартал 2016 року, другого на 4 квартал 2017 року, замість 2015-2016 років. Будівництво було розпочато ще в 2011 році.

Те ж саме у вересні відбулося з ЖБК «Рубін». Цей цегляний будинок в 4 секції по 14-поверхів з вбудованими нежитловими приміщеннями повинен був бути готовий ще в 4 кварталі 2016 року, але здачу перенесли відразу на рік - на 4 квартал 2017 року. Будівництво ведеться з 2014 року. Дані про фінансові результати «Геожілстроя» з бази даних Контрагент говорять про те, що з 2012 року компанія працює в збиток. У 2015 році він зріс в 8,9 рази і склав 32,7 млн ​​рублів. Поряд з цим у забудовника з кінця 2014 року стала падати і виручка. У 2015 році вона знизилася в 2,8 рази - до 42,8 млн рублів.

Перший етап будівництва теоретично вже повинен бути завершений в кінці 2015 року, здача другої черги намічено на 4 квартал 2016 року. Але по факту, будівництво заморожено, відповідно ні про яку здачу, в нові заявлені забудовником терміни, мова не йде.

Перспективи подальшої добудови покриті повним мороком. До початку процедуру банкрутства, влади заспокоювали співінвесторів тим, що розповідали їм про посилену пошуку нового інвестора. З початком процедури банкрутства, говорити про інвестора стали менше. Хоча деякі ошукані все ще продовжують в нього вірити, всупереч усьому. Правда тепер чиновники стверджують, що введення процедури спостереження в ЖБК не скасовує зобов'язань забудовника перед пайовиками. Але обдуреним людям від цього не легше. Недобудови продовжують залишатися замороженими. За останні два роки стан будівельних конструкцій стало тільки гірше.

Сам ЖБК намагався оскаржити прийняття судом до провадження заяви про банкрутство, але ні апеляційна, ні касаційна інстанція його доводи не прийняла. Банкрутує ЖБК за позовом фізособи - Олександра Нікітіна, судячи з усього, одному з пайовиків кооперативу.

Цікаво, що це справа про банкрутство буде вже четвертим з моменту початку будівництва. Перший раз позов про неспроможність ЖБК «Оптиміст-2000» подала в 2012 році мерія Саратова. Позовна сума склала 1,6 млн рублів, але ЖБК зумів розплатитися з чиновниками і справа була закрита. У 2014 році на адресу кооперативу надійшло вже 2 заяви про банкрутство від пайовиків, але і з ними боржник розплатився і добився припинення виробництва.

Тепер же справа дійшла до першої стадії банкрутства. Процедура спостереження була введена обларбітражом 24 квітня. Свої вимоги разом з Олександром Нікітіним пред'явили і інші пайовики «Оптиміста». В якості третіх осіб в процесі беруть участь регіональний Мінбуд, адміністрація Кіровського району Саратова і податкова.

У справі про банкрутство «Оптиміст-2000» фігурує і ще одну третю особу - ЗАТ «Геожілстрой», компанія-забудовник. В останніх числах грудня 2016 року фірма сама хотіла банкрутувати і просила суд визнати себе неспроможною при загальній сумі боргу 1 млн рублів. Але після подачі заяви, «Геожілстрой» повівся дивно: компанія ігнорувала судові засідання і не виконала ряд процесуальних вимог. У підсумку заяву «Геожілстроя» рішенням обласної арбітражу від 14 квітня було залишено без розгляду, а справу про банкрутство - закрито.

Приблизно за тим же сценарієм розвивається ситуація і на іншому майданчику «Геожілстроя» - ЖБК «Рубін». Процес банкрутства почався за тією ж схемою, що і справа ЖБК «Оптиміст-2000». Заява була подана пайовиком Наталією Коновалової ще в червні минулого року. Процедура спостереження була введена з 19 жовтня. На даний момент суд зайнятий розглядом вимог нових кредиторів, які просять включити їх до реєстру. Приблизно за тим же сценарієм розвивається ситуація і на іншому майданчику «Геожілстроя» - ЖБК «Рубін»

Будинок ЖБК «Рубін» будується в Заводському районі Саратова, на розі вулиці Огородній та 5-го Динамівського проїзду. Роботи ведуться з 2014 року, здати 14-поверхівку мали в 4 кварталі минулого року, зараз термін перенесений на 4 квартал 2017 року. В 4 секціях новобудови по проекту має бути 280 квартир. Забудовник продовжує обіцяти соинвесторам добудувати їх будинок, а також надати всі ще віртуальним мешканцям, упорядкований двір з великою парковкою.

Головою і того, і іншого ЖБК виступає співзасновник і гендиректор «Геожілстроя» Володимир Белік. «Оптиміст-2000» на 1-й Дачній позиціонується як комфортний житловий комплекс зі своєю котельні та «оригінальним вітражним склінням вікон». У двох будинках налічується 254 квартири. Ціна квадратного метра стартує від 27,7 тисячі рублів, в ЖБК «Рубін» - від 28 тисяч рублів.

Чому прокуратура досі не вжила конкретних заходів за скаргами ошуканих пайовиків?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online