фіктивне банкрутство

  1. Способи законного банкрутства підприємства В сучасних умовах ринкових відносин безліч фірм займаються...
  2. Покарання за фіктивне банкрутство

Способи законного банкрутства підприємства

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В сучасних умовах ринкових відносин безліч фірм займаються різними махінаціями, за які карають в рамках закону. Створюються підставні фірми, змінюються засновники, відхід від податків і т.д. У момент, коли фірма стає не потрібна і від неї краще позбутися, то тут є всього два способи:

  • ліквідація юридичної особи (на добровільній основі);
  • процедура банкрутства.

зауваження 1

Є також інші способи, як позбутися від юридичної особи, можна його переоформити на третіх осіб, але тут виникають проблеми, так як змінилося законодавство в останні роки, перереєстрацію фірми можуть взагалі заборонити і тоді компанії доведеться все - таки платити за боргами.

Процес ліквідації організації передбачає можливу податкову перевірку, в ході якої можуть бути виявлені порушення, що спричинить за собою погашення боргів і зобов'язань перед кредиторами і бюджетом, а також є ймовірність, що податкові органи не дадуть згоду на припинення діяльність юридичної особи через заборгованостей.

Процес ліквідації організації передбачає можливу податкову перевірку, в ході якої можуть бути виявлені порушення, що спричинить за собою погашення боргів і зобов'язань перед кредиторами і бюджетом, а також є ймовірність, що податкові органи не дадуть згоду на припинення   діяльність   юридичної особи через заборгованостей

Нічого не зрозуміло?

Спробуй звернутися за допомогою до викладачів

Процедура банкрутства, в свою чергу, передбачає наявність боргу в розмірі понад 100 000 рублів, який не виплачується більше ніж 3 місяці.

фіктивне банкрутство

З урахуванням виявлених «проблем» з законному закриття фірми, керівники компаній починають шукати шляхи, за допомогою яких можна досягти неплатоспроможності. Щоб досягти цієї неплатоспроможності підприємства вдаються до різних методів, але мета одна - з'являється необхідний розмір боргу, причому також з появою боргу зникають кошти для його погашення. Саме цей процес і називається навмисним банкрутство м.

Покарання за фіктивне банкрутство

визначення 1

Фіктивне банкрутство - це незаконне діяння, за яке в законодавстві передбачено покарання. Покарання може бути як в рамках адміністративного правопорушення, так і вважатися злочином. Ступінь покарання залежить від наслідків за вчинені дії.

Ступінь покарання за фіктивне банкрутство:

  • якщо фіктивне банкрутство спричинило збитки в розмірі більше ніж 1 500 000 рублів, це вважається нанесенням тяжкого шкоди, за що загрожує кримінальна відповідальність;
  • якщо фіктивне банкрутство спричинило збитки в розмірі менше ніж 1 500 000 рублів, то за це загрожує адміністративна відповідальність.

Також в рамках фіктивного банкрутства передбачено субсидіарну відповідальність для осіб, контролюючих підприємство - боржника. Дана відповідальність поширюється на особисте майно кожного учасника, і розмір виплати визначається судом. Так засновник ТОВ може нести відповідальність не тільки в рамках своєї частки в статутному капіталі, а й в рамках субсидіарної відповідальності.

Також в рамках законодавства РФ за процедуру фіктивного банкрутства передбачено:

  • штраф в розмірі від 200 000-500 000 рублів, також в розмірі заробітної плати особи, в рамках якого порушено справу, протягом від 1 року до 3-х років;
  • примусові роботи з терміном до 5 років;
  • позбавлення волі до 6 років, а також зі штрафом в розмірі до 200 000 рублів або в розмірі заробітної плати або іншого доходу засудженого за період до вісімнадцяти місяців або без такого.

зауваження 2

Таким чином, фіктивне банкрутство вважається навмисним злочином з боку керівництва компанії, за що передбачено покарання у рамках закону РФ. З кожним роком уряд РФ посилює штрафи і покарання за подібні діяння, що має привести до зниження показника фіктивних банкрутств, що дозволить убезпечити кредиторів від можливих наслідків по невиплаті боргових зобов'язань.

Нічого не зрозуміло?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online