Федеральний закон про банкрутство фізичних осіб


Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Згідно з новим законом, кілька сотень тисяч росіян зможуть розпрощатися зі своїми надмірними борговими зобов'язаннями перед банками, оголосивши себе банкрутами і довівши свою фінансову неспроможність.

У Росії 1. жовтня набув чинності федеральний закон про банкрутство фізичних осіб. З цього дня громадяни, які мають заборгованість перед банками в розмірі понад 500 тис. Рублів і прострочили виплати на термін більше 90 днів, мають право скласти позовну заяву про банкрутство, але тільки в тому випадку, якщо їм дійсно нічим платити банку.

Свою неплатоспроможність фізособам необхідно буде доводити в суді, зібравши значний пакет паперів, який включає документи про наявність заборгованості, довідки з місця роботи та довідки про рівень доходів, документи, що підтверджують права власності, і будь-які папери, що підтверджують витрати. У разі визнання фізособи банкрутом, йому призначається фінансовий керуючий, який далі буде займатися розпродажем його майна, віднесеного до категорії предметів розкоші. Гроші, виручені від продажу, підуть на погашення боргу. Якщо навіть цих коштів буде недостатньо на покриття суми заборгованості, банк більше не зможе пред'являти претензії.

Але у банкрутів з'явиться ряд обмежень, пов'язаних з їх подальшою діяльністю: заборона займати певні керівні посади протягом трьох років, неможливість виїзду за кордон в період оформлення процедури банкрутства.

«Клієнти МФО навряд чи підпадають під процедуру банкрутства, описану в законі. Мікрофінансові організації надають позики на набагато менші суми - в середньому, 10 - 15 тис. Рублів , І на менший термін - до одного місяця. У перерахунку на річні відсотки, ставки МФО вище, ніж в банках, але на рік позики просто не видають. Таким чином, борг в 500 тис. Рублів навіть з урахуванням пені та штрафів нереальний для позичальників мікрофінансових організацій », - дає коментар Андрій Петков, генеральний директор онлайн-сервісу мікрокредитування« Чесне слово ».

МФО не зацікавлені в тому, щоб «вганяти» громадян в борги. Якщо у потенційного клієнта вже є висока кредитне навантаження в іншому МФО або банку, з найменшою вірогідністю йому нададуть нову позику. На процедуру банкрутства в більшій мірі можуть розраховувати банківські клієнти, які не справляються з кредитами чи іпотекою.

«Ми завжди намагаємося йти назустріч нашим клієнтам. На ранніх стадіях прострочення - при настанні форс-мажорних ситуацій, таких, як хвороба, втрата роботи, смерть близьких родичів, і т.д. - «Чесне слово» може списувати частину неустойки. На пізніх стадіях прострочених платежів в нашому онлайн-сервісі мікрокредитування розроблений механізм вибачення заборгованості, щоб уникнути повного невиконання зобов'язань за Договором позики. Якщо людина розуміє, що не може виконати умови договору у встановлений термін, то в таких випадках ми рекомендуємо відразу ж звертатися в свою МФО і разом шукати вихід, який задовольнить всіх », - розповідає Андрій Петков.

Федеральний закон № 353 «Про споживчий кредит» на сьогоднішній день регулює фіксований розмір пені за прострочення позики як для МФО, так і для банків. Розмір неустойки становить 0,1% від суми простроченої заборгованості за кожен день порушення зобов'язань.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online