У Дніпрі винайшли спосіб нічний покупки алкоголю

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

дніпряни порахували рішення міської ради про заборону роздрібної торгівлі алкоголем в нічний час дивною примхою влади і вже обдумують, як обійти заборону. Деякі, найбільш радикальні, п'ють прямо на місці - тільки взявши з прилавка.

Про те, на що йдуть городяни заради того, щоб домогтися бажаного, розповів Днепр.Главное начальник відділу зв'язку з громадськістю патрульної поліції Дніпропетровської області Павло Карманов.

«Є випадки, коли люди розпивають спиртні напої на місці продажу, прямо з прилавка, і, звичайно, не продати його не можуть. Таким чином люди вигадують способи того, як уникнути заборони на продаж. Але це також шахрайство. За це буде така ж відповідальність, тому я і застерігаю проти таких дій », - сказав він.

Якщо задатися питанням, чи змінилася якось ситуація в області з розпиванням спиртних напоїв в громадських місцях з введенням нових правил, то тут, за словами Павла Карманова, все залишилося, як раніше. Поліція продовжує відпрацьовувати рейди з місцевою владою. Міськрада приймає рішення про покарання порушників. Самих незаконослухняних можуть позбавити ліцензії на торгівлю.

Також читайте: Де в Дніпрі можна купити алкоголь після 22 годин (фото, відео)

Проте, в столиці Вищий господарський суд вже зобов'язував київську владу скасувати заборону на продаж алкоголю в нічний час, вважаючи, що таким постановою створюється перешкода для конкурентного ведення бізнесу, і порекомендував звернути увагу на контроль за порядком на вулицях. Заборона на продаж алкоголю в Києві вночі був встановлений рішенням Київради ще у вересні 2016 року. 6 липня 2017 року Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення про скасування рішення Київради.

Зараз все складніше. З набранням чинності законопроекту 3149 «Про внесення змін до деяких законів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажів пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, столових вин» в суд на владу вже подати не можна. Тепер, якщо місцеві ради прийняли рішення про заборону на продаж алкоголю, заборони будуть працювати. Підстав їх оскаржити вже немає. Це буде можливо, тільки якщо через суд скасувати сам законопроект 3149.

Має досвід в заборону продажу алкоголю вночі столиця стверджує, що в момент заборони криміногенна обстановка в місті значно покращилася. Чи вийде подібне в Дніпрі?

«Цікаво, що статистично, за статтею 178, поява або розпивання спиртних напоїв у громадському місці тримається на тій же самій позначці, що і на попередньому періоді, тому ми не можемо сказати, що ми стали менше виявляти таких осіб, які розпивають алкоголь або перебувають в стані алкогольного сп'яніння в громадському місці », - сказав Карманов.

«Цікаво, що статистично, за статтею 178, поява або розпивання спиртних напоїв у громадському місці тримається на тій же самій позначці, що і на попередньому періоді, тому ми не можемо сказати, що ми стали менше виявляти таких осіб, які розпивають алкоголь або перебувають в стані алкогольного сп'яніння в громадському місці », - сказав Карманов

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Підписуйтесь на нас в Facebook і Telegram

Чи вийде подібне в Дніпрі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online