Дорослі купують алкоголь на прохання підлітків

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

За чотири місяці цього року в Омутнінський районі помічені у вживанні спиртних напоїв 36 неповнолітніх. Троє з них в стані сп'яніння в січні скоїли групове злочин. При розслідуванні інспектори ПДН з'ясували, що алкоголь їм купили дорослі.

При розслідуванні інспектори ПДН з'ясували, що алкоголь їм купили дорослі

За словами начальника відділення ПДН Людмили Симкіної, за покупку пива цим підліткам 20-річний молодий чоловік притягнутий до адміністративної відповідальності і покараний штрафом в розмірі 100 рублів, що явно недостатньо для такого правопорушення. Крім цього молодого людини ще двоє громадян отримали штрафи за покупку алкоголю дітям, в розмірі 400 і 500 рублів.

Людмила Вікторівна розповіла, що з трьох злочинів, скоєних в цьому році, два злочини, були груповими, їх здійснили 7 підлітків. Це більше, ніж в минулому році, за аналогічний період 2012 року було скоєно 2 злочини, в них брало участь 3 підлітка.

Хоча в листопаді 2012 року змінилося законодавство, і штрафи за продаж алкоголю збільшилися мінімум 30 тисяч (для продавців), підлітки примудряються придбати спиртні напої. Для цього вони використовують перехожих, в основному чоловіків. Робітники, які повертають з роботи, не замислюючись, купують неповнолітнім пиво, вино і навіть горілку, хоча у багатьох є свої діти, яким вони не дозволили б такого.

Людмила Симкина розповіла, що зовсім недавно кілька 15-річних школярок святкували день народження в однієї з квартир. Пляшки шампанського їм здалося мало, троє з гостей вирушили в магазин за пляшкою пива 2,5 літра, яку їм купив незнайомий чоловік. Неабияк сп'янілих школярок у дворі помітили сусіди і повідомили в поліцію.

Є ще кілька прикладів, коли перехожі придбали підліткам алкогольні напої. За словами начальника відділення ПДН, все покупки алкогольних напоїв дорослими, були зроблені в магазинах «Глобус», «Будьонівський», «Мрія» і «Зоря». У лютому двом 16-річним дівчатам перехожий купив пляшку «Мускату», яку вони розпили в гуртожитку педколеджу. У цьому ж місяці 17-річному підлітку перехожий купив пляшку горілки за пачку сигарет. В кінці березня 17-річний юнак також попросив чоловіка придбати пляшку горілки. Пізніше він влаштував в гуртожитку технікуму справжній дебош, так що для його приборкання довелося викликати наряд поліції. У квітні в магазині «Будьонівський» на прохання підлітків місцевий житель купив 3-літрову пляшку пива, а двом 16-річним дівчатам тут же дорослий чоловік купив 2-літрову пляшку.

Люди купують дітям алкогольні напої, не замислюючись, що тим самим чинять протиправні дії. Співробітники ПДН звертаються з проханням до жителів району, не купувати алкогольні напої на прохання підлітків.

Фото з сайту: opexobo-3yebo.ru

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online