Нові подробиці у справі екс-голови ради директорів АТ "Альянс Банку"

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вперше в історії Казахстану побіжний олігарх добровільно повернувся на Батьківщину, в зв'язку з чим, кримінальну справу за обвинуваченням колишніх топ-менеджерів банку в розкраданні понад 1,1 млрд. Доларів витребувано із суду. Тепреь екс-власнику \ "Альянс Банку \" Сейсембаєва загрожує 5 років позбавлення волі

Тепреь екс-власнику \ Альянс Банку \ Сейсембаєва загрожує 5 років позбавлення волі

У зв'язку з поверненням в Казахстан екс-голови ради директорів АТ "Альянс Банк" Маргулана Сейсембаєва кримінальну справу за обвинуваченням колишніх топ-менеджерів банку в розкраданні понад 1,1 млрд. Доларів витребувано із суду, і зараз міжвідомча слідча група, створена Генпрокуратурою, проводить слідчі заходи. Вчора ми звернулися за коментарями до адвоката пана Сейсембаєва Палладе ТЕПСАЕВОЙ.

- Мій підзахисний повернувся добровільно, щоб брати участь в слідчих діях, - пояснила вона. - Було закінчено і передано до суду кримінальну справу за обвинуваченням інших осіб, які брали участь в слідчих діях. Відносно ж мого підзахисного і інших (які переховувалися за кордоном. - А. А.) кримінальна справа була виділена в окреме провадження. Тепер справа витребували, і проводять слідчі дії майже щодня.

- Наскільки нам відомо, тяжка 176-я стаття КК РК (привласнення або розтрата ввіреного чужого майна) відносно обвинувачених була перекваліфікована на більш легку. Це правда?

- Я не назву статтю 182 (заподіяння майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою) "легкої" (вона передбачає покарання від штрафу до 5 років позбавлення волі. - А. А.). Але дійсно перекваліфікація зі 176-ї статті була. Що стосується інших (фігурантів кримінальної справи. - А. А.), то я не знаю, чи повернулися вони і що їм сьогодні інкримінується.

Тим часом з іншого компетентного джерела, що побажало залишитися неназваним, нам стало відомо: слідству не вдалося довести розкрадання топ-менеджерами банку грошових коштів, тому обвинуваченим інкримінується видача і використання грошових коштів банку (ст. 220 КК РК) і порушення законодавства про бухгалтерський облік та фінансової звітності (ст. 218).

Зокрема, за інформацією співрозмовника, гроші банку були викрадені, а виведені в офшори у вигляді кредитів під заставу цінних паперів банку. Зараз же офшорні компанії мають намір повернути ці кошти в Казахстан, викупивши акції банку.

Нагадаємо, кримінальне переслідування колишніх топ-менеджерів банку - братів Маргулана і Єрлана Сейсембаєва, екс-голів правління Дауріо КЕРЕЙБАЕВА і Жомарти ЕРТАЕВА, колишніх заступників голови правління Абилкасима МАМИРБЕКОВА і Раушан АБИЛКАСИМОВОЙ, директора одного з департаментів банку Ірини ІВАНОВОЇ - почалося восени минулого року. Фінполіція звинуватила їх в розкраданнях на суму понад 1,1 млрд. Доларів. Однак слідству вдалося "дістати" лише чотирьох фігурантів - Ертаева, Мамирбекова, Іванову і Абилкасимову. Решта втекли від правоохоронних органів за кордоном.

Діапазон

За матеріалами: Час

Це правда?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online