У кожному жарті є частка штрафу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

29.08.2014 10:57

За 7 місяців поточного року від громадян тільки в оперативно-чергових служб ОВС р Могильова надійшла більш 91 000 повідомлень і заяв громадян: в середньому 430 на добу За 7 місяців поточного року від громадян тільки в оперативно-чергових служб ОВС р Могильова надійшла більш 91 000 повідомлень і заяв громадян: в середньому 430 на добу. Про це повідомили в прес-службі управління внутрішніх справ Могильовського обласного виконавчого комітету .

Прийом звернення може тривати від 8 до 15 хвилин. Буває, один телефонний дзвінок рятує життя. Але буває і навпаки. У трубці співробітників служби «102» кожну хвилину - заклик про допомогу, чужа біда, з якою треба щось робити. Швидко. Негайно. І прикро, коли даремно витрачений час, яке для когось може коштувати дуже дорого.

На жаль, «телефонний терор» в міліцейській практиці - справа звичайна. З вини подібних хуліганів страждають ні в чому не винні люди, на хибний виклик зриваються співробітники міліції, порушується нормальний режим роботи установ і організацій, витрачаються гроші на виїзд спеціальних служб.

Завідомо неправдивий виклик міліції і інших спеціальних служб відповідно до статті 17.6 КоАП Республіки Білорусь тягне за собою накладення штрафу в розмірі від чотирьох до п'ятнадцяти базових величин. Якщо ж неправдиве повідомлення містить інформацію про підготовлюваний вибух, підпал - настає кримінальна відповідальність. Статтею «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу» КК Республіки Білорусь за подібні «жарти» передбачені покарання аж до позбавлення волі на строк від п'яти до семи років.

У поточному році складено 1 448 адміністративних протоколів, накладено понад 1 млрд. Рублів штрафу. За фактами неправдивих повідомлень про підготовлювані вибухи порушено 2 кримінальні справи.

«Телефонних терористів» можна умовно розділити на три групи. Перша, найчисленніша, - неповнолітні, які повідомляють про вибухівку, закладену в установах освіти. Причини немудрі: бажання зірвати урок або подивитися на роботу саперів, прочісували будинок в пошуках неіснуючого вибухового пристрою. Пік дитячих пустощів доводиться на весну і осінь. Згодом школярі не усвідомлюють масштабів завданих ними збитків, а на питання правоохоронців відповідають батьки і педагоги.

Друга група - нетверезі абоненти. Під впливом алкоголю у громадян або виникає враження порушення їх законних прав, або - НЕ преодолимое бажання розважити себе якимось незвичайним способом. Чи не придумавши нічого креативного, вони дзвонять на номер «102» з різними небилицями. Одні заявляють угон автотранспорту. Як правило, - це особи, відсторонені від керування транспортними засобами співробітниками ДАІ, родичами, друзями і не пам'ятають, де їх автомашина. Інші, після видворення з розважальних закладів за порушення громадського порядку або спробу проникнути туди в стані сильного алкогольного сп'яніння, заявляють про неправомірні дії працівників цих закладів. Є ті, хто повідомляє про крадіжку особистих речей, документів, верхнього одягу, так як просто не пам'ятають, де і з ким пили. А по прибуттю співробітників ОВС дані речі в цілості знаходяться у самих заявників, за місцем проживання, у друзів і т.д. Серед тих, що дзвонять є і ті, хто скаржиться на неправомірні дії співробітників ОВС.

У третю групу входять люди, які страждають психічними розладами.
Важливо відзначити, що логіка багатьох громадян така: якщо і втратив «мобільник», то краще заявити крадіжку, так, мовляв, міліція напевно візьметься за пошуки «злодія» і знайде телефон. А банальне заяву про втрату не матиме відповідних дій. Це в корені не вірно! Втратили телефон, звертайтеся в міліцію. Ваш телефон розшукуватиметься нарівні з викраденими. Окремо стоять дзвінки з питаннями, що не входять в компетенцію органів внутрішніх справ. Незважаючи на наявність довідкових служб, громадяни, бажаючи заощадити час і гроші, дзвонять по «102» і вимагають надання довідкової інформації: телефонів, адрес і режиму роботи організацій, підприємств, а також намагаються за допомогою міліції дозволити земельні суперечки, питання забудови, проведення газопроводу і т.п.

Іноді в ході розслідування кримінальних справ встановлюються громадяни, які чули про те, що в магазині або автомашині вночі спрацювала сигналізація, в сусідній квартирі або на вулиці хтось кричав, кликав на допомогу, однак, не надавши цьому значення, не стали дзвонити по телефону «102».

Шановні громадяни! Якщо ви стали очевидцями або жертвами злочину, то в цілях його оперативного припинення і розкриття в найкоротший термін повідомте про те, що трапилося в органи внутрішніх справ, а також постарайтеся запам'ятати прикмети злочинців. Пам'ятайте, ваш дзвінок може врятувати чиєсь життя!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online