Ідеальні вихідні в Ризі. Гід від PR-директора Aviasales Яніса Дзеніса

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Портал RB.ru продовжує серію матеріалів про подорожі по Росії і ближнього зарубіжжя, написані на наше прохання представниками бізнесу, які розповідають про свої рідні місця. PR-директор Aviasales Яніс Дзеніс зараз живе відразу на кілька міст і країн: в Москві, Ризі і на Пхукеті (нагадаємо, офіс квиткового пошукача розташований на тайському острові), але, вибираючи між ними, віддасть перевагу Латвії. "Звичайно, питання так не стоїть, але завжди приємно повертатися в місто, де пройшло дитинство і де буквально через одного дружок або родич", - зізнається він.

Звичайно, питання так не стоїть, але завжди приємно повертатися в місто, де пройшло дитинство і де буквально через одного дружок або родич, - зізнається він

" На відміну від Тбілісі , В Ризі задарма не співає душа. Вона тут мовчить, зосереджено втупившись в точку, де Балтика зливається з (як правило) похмурим небом. Хоча, звичайно, подорож до Латвії - це не тільки задумливі прогулянки вздовж моря від Булдури до Каугури. Та й одним старим містом повністю не обмежується. Якщо у вас на Ригу тільки два дні, пропоную слідувати моїм планом.

Якщо у вас на Ригу тільки два дні, пропоную слідувати моїм планом

субота

Почніть суботу на фермерському ринку в Kalnciema kvartāls . Відновлений квартал дерев'яних будинків - це свого роду данина пам'яті минулому лівобережжя Риги. Вже з 10 ранку тут можна відмінно поснідати і накупити про запас латвійських сирів і варений. Тут же неподалік знаходиться цілком собі переконливий ботанічний сад, здатний замінити недоступні більш Ріджент, Гайд і Грін парки Лондона.

До речі, у саду раджу взяти велосипед. Одна поїздка в місцевому автобусі обійдеться в 2 євро, а сервіс оренди Sixt дозволяє заощадити половину вартості проїзду.

Наш шлях лежить до музею залізничного транспорту (Uzvaras bulvāris 2-4). Невеликий, але по-латиською докладний, музей буде цікавий як любителям поїздів, так і любителям зробити Селфі на незвичайному тлі. Тут же, буквально за рогом, знаходиться Національна бібліотека , Примітна тим, що вартість видань, що зберігаються в ній, становить мало не половину бюджету країни. Ось, що називається "пристрасть до знань". Ну ви зрозуміли.

До речі, велосипед можна залишити тут же, у бібліотеки. Через Кам'яний міст приємно пройти пішки, відкриваючи для себе нові ракурси веж Вецрига. Візьміть правіше, наша наступна точка - Центральний ринок, а якщо точніше, рибний павільйон. У самого входу тут є оселедцева, яку не можна пропустити. Найсвіжіша риба у всіх можливих варіантах виконання під акомпанемент місцевого пива. Як на мене, так цілком собі переконливий обід.

На вечір вкрай рекомендую потурбуватися квитками в Національний театр . Кирило Серебренников поставив тут спектакль "Сни Райніса". Постановка до 150-річчя латиського поета настільки божевільна, що коли під час прем'єри на хор впало здоровенне сонце, ніхто і оком не повів - мовляв, режисерський задум.

Дивовижним фіналом суботи буде похід в бар Vest (Stabu iela 1). Це досить хіпстерское місце, але цілком придатне, щоб зрозуміти все про нову Латвію.

неділя

Сніданок в готелі - це, звичайно, капітуляція. Рекомендую дійти до найближчого гастроному Rimi і взяти все, на чому є стікер "Зроблено в Латвії". Чистота тут мало не друга в світі після Швейцарії, так що і помідори, і сир передають смакової привіт з дитинства.

Буде ідеально, якщо ви дотерпить до Юрмали, ми вирушаємо до моря, а недільний сніданок на природі - це ж ціла пригода! До речі, ви ж знаєте, що немає ніякого міста Юрмала? Є розсип містечок і вам варто почати з Булдури. Особливої плану прогулянка по узмор'ю не припускав. Небо, море, хмари, тільки тримай Instagram напоготові. Для самих латишів такі прогулянки на кшталт віпасане. Вітер Балтики забирає погані думки, а в мовчанні народжуються нові ідеї. Неодмінно спробуйте.

Повернувшись до міста, займіться покупками. В магазин RIIJA на Tērbatas ielā 6/8 варто заглянути за неймовірно теплими пледами, домашнім взуттям з повсті і рустикального келихами. Також раджу звернути увагу на галерею Nice Place (Kr. Barona iela 21A), де можна знайти цікаві фотографії та постери, а ще авторські канцелярське приладдя з ризьким колоритом.

Крім того, запам'ятайте назви місцевих косметичних марок Madara і Dzintars . Не можу втриматися і наполегливо порекомендую крем із серії SEA SECRETS, який стоїть в 10 разів дешевше, ніж знаменитий Crème de la Mer, а працює навіть краще!

Завершити день можна в Aperitivo (Stabu iela 30). Тут всього кілька столиків, тому краще зателефонувати заздалегідь +371 28 347 428. Вважайте, вам пощастило, якщо в меню є неймовірні мідії в білому вині.

Взагалі, я ледь стримуюся, щоб не висипати на вас ще з десяток ризьких адрес, але прибережу їх до наступного разу. Квитки в Ригу стоять в районі шести тисяч, а при великому бажанні приїхати сюди можна і на машині, так що перший уїк-енд в Латвії напевно не буде останнім ".

оригінальний пост

До речі, ви ж знаєте, що немає ніякого міста Юрмала?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online