Поліетиленові пакети небезпечні для навколишнього середовища

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Громадські активісти стурбовані широким використанням пластикових пакетів, яких, за даними різних ЗМІ, проводиться від 4 до 5 трлн на рік

Громадські активісти стурбовані широким використанням пластикових пакетів, яких, за даними різних ЗМІ, проводиться від 4 до 5 трлн на рік. Велика частина цих пакетів, вважають захисники природи, незабаром після покупки виявляється на звалищі, завдаючи істотної шкоди навколишньому середовищу.

Утилізації не підлягають

Недоліком поліетиленових пакетів, через яку екологи вимагають відмовитися від їх застосування, є складність їх утилізації. За інформацією сайту Руху ЕКА , Активного прихильника повної заборони пластикових пакетів, при знаходженні в землі термін остаточного розпаду поліетилену залишає близько 100-400 років.

Якщо ж пластик піддавати спалюванню - як планують робити в Санкт-Петербурзі , Переробляючи сміття в екологічно шкідливе альтернативне паливо RDF - це призведе до викиду в атмосферу небезпечних для природи і здоров'я людини речовин.

За даними Тетяни Каргіної, активіста Руху ЕКА, вторинній переробці піддаються менш 1% світових відходів пластика.

Пакети-вбивці

Розкидані по узбережжю, легкі пластикові пакети несуться вітром і забруднюють акваторію світового океану, представляючи реальну загрозу для морських мешканців, які заковтують обривки плівки, приймаючи її за їжу.

Сайт Руху ЕКА наводить дані Комітету ООН з охорони природи, згідно з якими щорічно пластикові відходи стають причиною смерті 1 мільйона птахів, 100 тисяч морських ссавців і незліченної кількості риб.

Світ проти поліетилену

Усвідомивши зростаючу загрозу від використання поліетиленових пакетів, багато країн стали поступово відмовлятися від шкідливої ​​пластикової упаковки.

У 2011 році поза законом оголошені поліетиленові пакети в Італії. У Франції вони зникнуть з магазинів в 2016 році. У Європейському союзі 16 квітня 2014 р була прийнята директива щодо зменшення кількості пластикових пакетів на 50% до 2017 і на 80% до 2019 року.

За словами лідера Руху ЕКА Марини Кокорін, на сьогоднішній день «вже більше 20 країн світу законодавчо обмежили або повністю заборонили використання пластикових пакетів».

День без пластикових пакетів

23 серпня Рух ЕКА проводить щорічну акцію - «День без пластикових пакетів».

Мета заходу - якомога ширше розповісти про шкоду пластикових пакетів для природи і про те, яка є альтернативна, екологічно безпечна упаковка для побутових потреб, наприклад, полотняні багаторазові сумки або паперові пакети, йдеться на сайті Руху.

Головний екологічний принцип - це використання багаторазового замість одноразового. Ми за авоськи: вони красиві і компактні, їх завжди можна покласти в сумку або кишеню, їх можна прати і використовувати багато разів », - вважає один з організаторів акції Тетяна Каргина.

«Ми хочемо, щоб всі люди в Росії дізналися про шкоду пластикових пакетів і щоб у кожної людини була можливість використовувати екологічно безпечну упаковку», - наводить сайт слова Марини Кокорін.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online