Зразок-приклад заповнення 3-ПДФО при купівлі квартири в Криму в 2019 році

  1. Вимоги до декларації 3-ПДФО при купівлі квартири:
  2. Майновий податкове вирахування при купівлі квартири в Криму
  3. Декларація 3-ПДФО на покупку квартири 2019 Криму
  4. Які розділи 3НДФЛ підлягають обов'язковому заповненню?
  5. Як правильно заповнити лист І в декларації 3-ПДФО

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У житті будь-якого громадянина Росії може виникнути ситуація, коли йому буде потрібно заповнити і подати до податкової інспекції декларацію 3-ПДФО, і при цьому він повинен буде керуватися загальними правилами. Точно так же вони будуть поширюватися в разі покупки квартири в Криму, коли буде потрібно заповнити 3-ПДФО. Слід пам'ятати, що порушення вимог податкового законодавства до заповнення декларацій в подальшому може створити проблеми - ви отримаєте відмову в наданні майнового відрахування.

Перед подачею декларації НДФЛ3 в відділення ФНС зверніть увагу на дотримання основних вимог Податкового Кодексу РФ, які затверджені для подаються до податкової інспекції декларацій.

Вимоги до декларації 3-ПДФО при купівлі квартири:

  • Декларацію 3-ПДФО ви повинні надати за затвердженою інспекцією формі, яка може змінюватися щорічно.
  • При подачі на податковий майнове відрахування необхідно разом з декларацією подати і пакет документів на отримання майнового вирахування (правовстановлюючі документи на нерухомість і підтвердити її оплату по факту).
  • Після завершення угоди з купівлі квартири, покупець зобов'язаний подати декларацію 3НДФЛ до березня наступного року, щоб отримати повернення 13% з покупки нерухомого майна. 3НДФЛ можна подати в будь-який момент після покупки житла, але отримати повернення ПДФО можна тільки за останні 3 роки з моменту подачі (якщо у вас за цей період були податкові відрахування). Якщо ви купили квартиру в 2015 році то подати можете в 2019, але податкове вирахування отримаєте тільки за 2018, 2017 і 2016 роки відповідно.
  • Декларація подається особисто заявником, проте, можна скористатися послугами представника, переслати документи поштою (необхідним є опис вкладених документів та повідомлення про вручення), або відправити документи через інтернет (сьогодні для платників податків існує можливість відправити 3НДФЛ через інтернет - для цього вам слід зареєструватися на офіційному сайті держпослуг www.gosuslugi.ru ).

Дотримуючись вимог Податкового Кодексу та подаючи 3НДФЛ декларацію в ФНС, громадяни отримують такі переваги:

  • можливість отримати з бюджетних коштів 13% від вартості житла (максимально 13% з 2 мільйонів рублів);
  • можливість компенсувати відсотки по іпотеці (максимально 13% з 3 000 000 рублів іпотечних платежів) і витрати на ремонт та оздоблювальні роботи шляхом включення цих витрат у майновий податкові відрахування по 3-ПДФО.

Майновий податкове вирахування при купівлі квартири в Криму

Майновий вирахування при купівлі житла - це можливість повернення частини витрачених на покупку квартири грошових коштів, як власних при звичайній купівлі, так і частини щомісячних платежів при купівлі житла в іпотеку.

З 2014 року з'явилися нововведення в порядку надання майнового відрахування з ПДФО. Давайте ознайомимося з змінами, так з 1.01.2014 початку «працювати» нова редакція статті 220 НК РФ, роздільна повторний майнове відрахування. Важливий момент - нова редакція вводить і обмежує розмір податкового вирахування за відсотками іпотеки. Дані поправки привели до того, що сума ПДФО, яку ви можете повернути після придбання житла в іпотеку, зросла, так як ви можете отримати відрахування за початковий внесок + відрахування за іпотечні відсотки.

З моменту оформлення у власність квартири, громадянин отримує право на майнове відрахування, і для цього необхідно заповнити нову форму декларації з 3-ПДФО (в ній заявляється майновий податкові відрахування).

На практиці це виглядає так: ви підписали документи купівлі-продажу квартири в 2018 році, але право власності оформили на початку 2019 року, тоді відрахування доступний до отримання саме в 2019 році. Причому розмір майнового відрахування залишився незмінним - 13% від 2 мільйонів рублів. Якщо ваша квартира коштує 2 млн. Рублів або більше, з бюджетних коштів вам виплатять податковий майнове відрахування в сумі не більше 260 000 (2 млн. Рублів х 13%).

А якщо вартість квартири складає 1 500 000 рублів, то сума ПДФО до повернення буде дорівнює 195 000 і виходить, що у нового власника житла частина майнового відрахування є невикористаної (різниця між 2 млн. І 1,5 млн. Дорівнює 500 000). За законами минулих років ця сума «пропадала», а з 2015 року під час купівлі нової квартири цей залишок можна буде «дозаявляти», але до тих пір, поки не досягнете ліміту в 13% від 2 000 000 рублів. Але пам'ятайте, що це нововведення поширюється тільки на тих власників, хто придбав квартиру в 2014 році або пізніше.

Декларація 3-ПДФО на покупку квартири 2019 Криму

Форму декларації можна скачати на порталі держпослуг, на офіційному сайті податкової служби , Або на юридичних сайтах. Вона трохи видозмінилася: на всіх аркушах декларації 3-ПДФО з'явився новий штрих-код, і тепер замість ОКАТО необхідно на титульному аркуші заповнити код ОКТМО (загальноросійський класифікатор територій муніципальних утворень). Дані коди легко знайти в інтернеті - вони шукаються за адресою або місту. Для зручності пошуку значення ОКТМО розподілені по групах населених пунктів і муніципальних утворень.

Які розділи 3НДФЛ підлягають обов'язковому заповненню?

Давайте уточнимо порядок заповнення листів і розділів 3-ПДФО для податкового майнового відрахування при покупці квартири:

  • Титульний аркуш - сторінка 001. Вказуємо податковий період 34 і код податкової інспекції, який ви можете знайти за адресою вашої прописки на сайті nalog.ru. вказуємо код фізичної особи - 760. Через інтернет скористаємося пошуком коду ОКТМО - вам буде доступний довідник класифікатор після зазначеної адреси. На що варто звернути увагу? На титульному листі необхідно прописати, які саме оригінали документів або копії ви докладаєте. До 3НДФЛ пакет документів прикладається з наявністю опису, кількість аркушів опису включається в загальне число документів;
  • Відомості про декларанта - сторінка 002. Тут необхідно внести вашу Прізвище, Ім'я, По батькові, відомості про документ, що посвідчує особу, місце народження і фактичне місце проживання;
  • Сторінка 003. Розділ 1 - в ньому повинна бути інформація основного розрахунку податкової бази, яка визначається різницею між доходами і відрахуваннями. Також вказується сума ПДФО за ставкою 13%. Сторінка 003 повинна мати такі заповнені поля, якщо ви хочете отримати при покупці нерухомості 13% податкове вирахування:
    - Загальна сума доходу громадянина, що подає декларацію - рядки 010 і 030.
    - Вказати вартість купленого житла, яку прописують в рядку 040 - витрати і податкові відрахування.
    - У рядку 050 прописується податкова база. Вона визначається наступним чином: від значення рядка 030 віднімається значення рядка 040 і отриманий в результаті різниці результат і слід вписати в рядок 050. Важливий момент: якщо отримана сума (дохід мінус відрахування / витрати) буде мати негативне значення, то в рядок 050 ви пишете «0» (нуль). Це може бути в тому випадку, якщо ціна нерухомості більше, ніж ваш річний дохід. Цифра «0» ставиться з тієї причини, що в НК РФ зазначено, що податкова база не може бути від'ємним значенням.
    - Для заповнення рядка 060 нам знадобиться формула: рядок 050 * 13/100. Вийде сума податку до сплати, яку і вносять в рядок 060. Зверніть увагу на важливий момент: ПДФО обов'язково повинно бути цілим значенням, тому в результаті розрахунку вам необхідно за математичними правилами округлити результат до цілого. Наприклад: 508, 35 рублів - пишемо в рядку 508, а ось якщо 308, 5 - то округляємо до 309 рублів.
    - Рядок 070 - сума утриманого ПДФО. Беремо довідку 2 ПДФО з розрахункового відділу бухгалтерії та дивимося там це значення.
    - Рядок 100 - сума податку до повернення. Це сума, яку має право отримати людина, що подає декларацію після покупки і оформлення квартири у власність. Розрахунок робиться так: з суми, прописаної в рядку 070, віднімаємо суму з рядка 060.
  • Тепер дивимося сторінку 004 - шукаємо розділ 6. У ньому обов'язково потрібно заповнити наведені нижче реквізити:
    - дивимося Титульний лист 001 і беремо з нього ОКТМО;
    - КБК для ПДФО слід вказати 18210102010011000110;
    - в рядку 050 прописуємо суму р. 100 зі сторінки 003.

Після основних розділів обов'язково слід заповнити довідкову інформацію:

  1. Лист А - берете довідку з бухгалтерії 2 ПДФО і звідти переписуєте необхідну інформацію.
  2. Лист Ж1 - з довідки 2 ПДФО дивіться відрахування на дітей і фізична особа і вносите інформацію.
  3. Лист І необхідно заповнити особам, які купили квартиру і подають декларацію на відрахування 13% податкове вирахування.

Лист І необхідно заповнити особам, які купили квартиру і подають декларацію на відрахування 13% податкове вирахування

Як правильно заповнити лист І в декларації 3-ПДФО

  • Ознака платника податків - 1;
  • Код квартири / об'єкта - 2;
  • Вид власності - 1.

У рядку 060 необхідно вписати дату реєстрації - інформація береться з правовстановлюючого документа (договір купівлі-продажу, свідоцтво про право власності на житло). У рядку 090 пишемо вашу частку у спільній власності. Якщо ви купили квартиру в 2019 році, то перший рік відрахування прописуємо - 2019 (подавати цю декларацію будете вже в 2020 році, тобто не раніше ніж на наступний рік після покупки). Якщо вартість квартири становить менше 2 000 000 рублів, то в пункті 1.11 прописуємо фактичну суму. А якщо ціна становить 2 мільйони або більше, пишемо 2 000 000.

У разі купівлі житла по іпотечному кредитуванню в Криму, в пункті 1.12 прописуються відсотки іпотечної ставки вашого банку.

У листі І при заповненні пункту 2, ви можете зіткнутися з певними труднощами, і щоб розібратися в цьому питанні наведемо наочний цифровий приклад.

Наприклад, маємо таку ситуацію: Васильєв П.А. придбав у березні 2019 роки квартиру в Криму, власником якої він є одноосібно. Сума покупки становить 2 300 000 рублів, причому угода була оформлена з залученням кредитних коштів. Що ми маємо: з березня місяця по грудень Васильєв П.А виплачував банку відсотки, сума яких склала 58 000 рублей, і даний факт підтверджує довідка, взята у банку. Дохід даного громадянина за 2019 рік, оподатковуваний податками, склав 336 000 рублей, і він бажає відшкодувати частину грошей не тільки з відсотків по кредиту, але і 13% з покупки квартири. Йому потрібно заповнити лист І по такій схемі:

  • У рядку 230 пишемо суму 336 000 рублей.
  • У рядку 240 вказуємо 336 000 рублей.
  • У рядку 260 пишемо 1 664 000 рублей.
  • У рядку 270 пишемо 58 000 рублей.

З цієї декларації податкова служба повинна відшкодувати Васильєву П.А суму 43 680 рублів майнового податкового вирахування з придбання квартири.

Важливий нюанс: по поданій декларації податковою службою буде відшкодована сума з покупки житла, що не перевищує суму податку, який був сплачений за фактом в 2019 році. І в декларацію 2020 року підуть сума з відсотків в розмірі 58 000 рублів і сума з квартири посилання - 1 664 000 рубля.

Якщо раніше правом на відрахування можна було користуватися неодноразово, а сума невикористаного при подачі декларації з податку «горіла», то сьогодні податкове законодавство змінилося, і ви можете з кожною новою покупки нерухомого майна: ділянки, кімнати, будинки, частки, квартири «дозаявляти» про відшкодування податку поки сума, з якої ви отримаєте тринадцяти процентний податковий майнове відрахування, не перевищить 260 000 рублей, таке правило почало діяти не тільки в Криму, але і по всій Росії. А якщо ви купували в іпотеку дуже дорогу квартиру, наприклад за 10 мільйонів рублів, внісши початковий платіж в розмірі 2,5 мільйонів, то можете розраховувати на 260 000 рублів (13% з 2 мільйонів) повернення за початковий платіж в рахунок квартири + 390 000 рублів (13% з 3 мільйонів) повернення з іпотечних відсотків, таким чином максимальна сума податкового повернення може скласти 650 000 рублів. Погодьтеся, сума досить пристойна і заради цього варто заповнити та подати 3-ПДФО до податкової.

Які розділи 3НДФЛ підлягають обов'язковому заповненню?
На що варто звернути увагу?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online