Повернення товару в магазин дитячий світ

  1. Повернення дитячих товарів
  2. умови повернення
  3. Порядок оформлення повернення товару в магазин
  4. Як повернути товар куплений через інтернет
  5. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Договір купівлі-продажу - найпоширеніше угоду в області цивільно-правових відносин. Мільярди покупок відбуваються щодня і, спираючись на теорію ймовірності, всі вони не можуть закінчитися вдало для обох сторін. Періодично покупець розуміє, що придбав неякісну або просто невідповідну продукцію вже після покупки, і тоді перед ним постає питання повернення.

Повернення дитячих товарів

Молоді батьки знають, скільки грошей іде на малюка, тому кожна нераціональна покупка може помітно вдарити по сімейному бюджету.

Всі іграшки, дитячий одяг (крім деяких винятків) можуть бути повернуті продавцеві як протягом 14-ти днів з суб'єктивних причин (товар просто не підійшов, або не сподобався дитині) так і з об'єктивних причин (виявилися дефекти або річ зіпсувалася в ході правильної експлуатації ).

Деякі типи дитячих товарів обміну та поверненню не підлягають:

  1. Договір купівлі-продажу - найпоширеніше угоду в області цивільно-правових відносин Білизна та підгузники, пелюшки.
  2. Дитяча побутова хімія.
  3. Речі для купання і годування.
  4. Інструменти особистої гігієни (горщик, ванночка).
  5. Термометри.
  6. Світильники.
  7. Постільна білизна і подушки.
  8. Книги і диски.
  9. Молоковідсоси.

Список затверджений законом РФ «Про захист прав споживачів», тому оскаржити його неможливо. Отримати компенсацію після придбання таких речей можливо тільки в разі, якщо були виявлені істотні недоліки, про які здобуває не попереджували.

Інформація про те, як скласти зразок гарантійного листа про виконання зобов'язань за договором .

тут написано як зробити повернення будівельних матеріалів згідно із законом.

Це важливо знати - закон про гарантії на меблі в захисті прав споживачів .

умови повернення

Закон про захист прав споживачів свідчить, що придбає може реалізувати своє право повернути річ в разі виявлення їм дефектів виробництва, невідповідності розміру вироби заявленому, або через не відповідного кольору, розміру або фасону в терміни і за умов, закріплених в законодавстві РФ.

Якщо у батьків виникла необхідність повернення товару належної якості, вони мають право на подібну процедуру при дотриманні декількох важливих умов:

  1. Повернути придбане можна виключно протягом 14 днів з дня здійснення покупки. Вважаються всі дні, включаючи вихідні.
  2. Товар не повинен перебувати в списку речей, які не підлягають обміну або поверненню.
  3. Річ мала використовуватися за призначенням і не мати дефектів, що з'явилися з вини покупця.

У разі, якщо громадянину, який придбав річ, чи вдасться довести, що він отримав товар неналежної якості, правило обміну відрізняється. В такому випадку купує може повернути будь-яку річ, підлягає вона обміну згідно із законом, чи ні. Умови повернення:

  1. Якість товару було нівельовано не в слідстві зносу або неправильної експлуатації, а через помилки, допущені продавцем або виробником.
  2. Товар використовувався за призначенням (дитячими кубиками НЕ підпирали стіл, а одяг немовляти не надягали на домашню тварину).
  3. Річ має зберегти свій товарний вигляд. Повернути іграшку після того, як її погриз собака, не можна.

Засобами захисту прав покупця, який придбав проблемний товар, стають:

  1. Повна компенсація.
  2. Часткова компенсація.
  3. Перерахунок ціни (і повернення частини коштів).
  4. Заміна товару на аналогічний.
  5. Заміна товару на інший з доплатою або з компенсацією.
  6. Усунення недоліків речі (ремонт, якщо це можливо).

Також варто пам'ятати, що якщо покупця попередили про дефекти товару (навіть в усній формі), він втрачає своє право на компенсацію вартості або повернення цієї речі через дефект, про який клієнта попередили.

Якщо річ була зіпсована з вини виробника, а не з вини продавця, то магазин може відмовити покупцеві в поверненні коштів. Але в такому разі він зобов'язаний погодитися на обмін, і надати клієнтові або аналогічний товар, або річ з максимально схожими характеристиками.

Читайте про те, як можна повернути меблі на протязі 14 днів якщо вона не сподобалася .

А тут як подати скаргу на дії співробітника ДАІ.

Порядок оформлення повернення товару в магазин

Процес повернення товару в магазини типу «дитячий світ» можна розділити на два підвиди: повернення речі належної якості та повернення проблемної речі.

У разі повернення речі гідної якості, яка не включена в список заборонених для обміну, через суб'єктивні причини, громадянин повинен:

  1. Прибути в магазин з купленої річчю протягом чотирнадцяти днів з дня покупки.
  2. Оформити письмову заяву про своє бажання повернути товар і описати причину повернення, вказати бажаний спосіб вирішення конфлікту. Можна писати чесно - це лише формальність. До заяви додається копія паспорта та оригінал чеку (копію платіжного документа краще залишити у себе).
  3. Передати товар і упаковку (вона може бути в пошкодженому стані - це не має значення, важливий сам факт її наявності).
  4. Дочекатися рішення адміністрації. Отримати свої гроші або заміну. У разі, якщо магазин відмовляє в поверненні, потрібно отримати письмову відмову і разом з ним, своєю заявою та іншими документами звертатися в суд.

У разі, якщо магазин відмовляє в поверненні, потрібно отримати письмову відмову і разом з ним, своєю заявою та іншими документами звертатися в суд

Якщо ж причиною повернення стала несправність речі, порядок дещо інший:

  1. В першу чергу потрібно перевірити гарантійний термін. Він повинен бути вказаний на упаковці. Якщо цей термін не закінчився, потрібно звернутися в магазин разом з товаром.
  2. Пишеться заява, в якому детально описуються дефекти пристрою. До нього додається копія паспорта і чек.
  3. Товар та упаковка передаються продавці.
  4. Далі магазин може або погодитися і відразу замінити річ, або забрати його на експертизу. Термін проведення дослідження не повинен перевищувати двох тижнів.
  5. Якщо експертиза магазину дала негативний результат, покупець може звернутися до незалежного експерта. У разі, якщо його думка і думка експерта магазину розходяться, потрібно знову спробувати вирішити питання мирно і, в разі невдачі, отримати письмову відмову про повернення і звернутися до суду.

Як повернути товар куплений через інтернет

Якщо річ була куплена через інтернет, це не виводить її з-під дії законів РФ, тому на такі об'єкти поширюються загальні правила по поверненню та обміну. Зміни, а вірніше уточнення стосуються лише процедури.

  1. По-перше, дата відліку 14-ти днів вважається не з моменту оформлення замовлення або його оплати, а з моменту доставки замовлення. Пов'язано це з тим, що самі терміни поставок можуть перевищувати два тижні, що по суті своїй унеможливить захист прав покупця.
  2. По-друге, процедура повернення може бути здійснена як шляхом особистого прибуття в офіс інтернет-магазину (що більш дієво), так і за допомогою звернення, відправленого поштою.

Будь-які додаткові умови повернення товарів, які були вказані інтернет-магазином, є незаконними. Якщо продавець не бажає оформляти повернення, посилаючись на інформацію на своєму сайті, можна сміливо йти до суду, і вимагати не тільки компенсацію матеріального збитку, а й моральної шкоди.

Якщо річ ще не була доставлена, а покупець, наприклад, знайшов більш вигідний для себе варіант, і хоче скасувати свою покупку, то таке повернення не підпадає під дію закону про захист прав споживачів. Громадянин повинен особисто зв'язуватися з магазином. Компанія може повернути покупцеві лише частина сплаченої ним суми, залишивши певний відсоток в якості компенсації.

висновок

На жаль, через те, що більша частина дитячих речей віднесена законом до категорії «неповоротних», повернути свої гроші в разі, якщо річ просто не підійшла малюкові, неможливо.

У той же час в тих моментах, коли справа стосується «зворотних» товарів, служба по захисту прав споживачів завжди стає на бік покупця, і знехтувати законом у продавця немає ніякої можливості.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online