Перелік товарів не підлягають поверненню та обміну

  1. Які товари можна повернути або обміняти?
  2. Перелік товарів не підлягають поверненню та обміну

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Обмін придбаної речі або її повернення потрібно у виняткових випадках. Це може бути пов'язано з невідповідною якістю покупки або може бути викликана іншими причинами. Коли мова заходить про неякісно придбанні, то практично завжди покупець може повернути його або обміняти. Однак існує перелік товарів не підлягають поверненню та обміну, якщо придбання не має претензій до якості.

Які товари можна повернути або обміняти?

Нерідко покупцеві потрібно повернути вже придбану річ Нерідко покупцеві потрібно повернути вже придбану річ. Це може бути необхідно як при якісної покупці, так і при отриманні неякісної речі.

Порядок і правила повернення або обміну в двох наведених випадках істотно відрізняються.

обміняти товар , Який повністю відповідає вимогам якості можна в термін до 14 діб, якщо він не підійшов покупцеві за іншими критеріями.

Наприклад, за формою або кольором. Такі випадки нерідко стають результатом нагальної покупки або неуважного вибору речі.

Якщо ж придбання виявилося неякісним, то повернути його можна практично в будь-якому випадку.

Увага! При купівлі товару неналежної якості максимум прав по його обміну та поверненню набувач має в період корисного використання.

У цьому випадку цілком можливе проведення експертизи з перевірки якості товару, якщо продавець наполягає на цьому. Однак її результати можуть бути оскаржені споживачем у разі висновків не на його користь.

Таким чином, обмін і повернення товару покупцем може бути здійснений як у випадку покупки гарної якості, так і придбання, якість якого не відповідає заявленому. Споживач має спектр законом встановлених прав, які можуть бути реалізовані навіть врозріз з бажанням продавця.

Перелік товарів не підлягають поверненню та обміну

Існує спеціально розроблений на державному рівні перелік товарів, що не підлягають поверненню та обміну. Він не може бути інтерпретований продавцем ніяк інакше. Цей перелік описує можливі покупки, які не можна повернути або поміняти на аналог, якщо в якості немає ніяких вад.

Увага! Перелік закріплений в Постанові уряду Росії від 19.10.98 № 55.

У цьому законодавчому акті усі товари, які не підлягають поверненню або обміну, розділені на категорії. Вони вичерпно закріплюють список тих придбань, які не можуть бути повернуті при хорошому їх якості.

До таких належать:

  • медичні засоби, які можуть використовуватися вдома. Наприклад, грілки, лінзи, градусники і т.д. Це предмети індивідуального використання, які не можуть бути перепродані після повернення;
  • парфум і косметика. Такі товари, як духи, крему і інші косметичні засоби використовуються індивідуально і не можуть бути повторно реалізовані;
  • кошти, призначені для особистої гігієни;
  • текстиль, в тому числі тканини, так як вони відпускаються метражем і після повернення або обміну постане проблема перепродажу;
  • білизна та інші швейні товари. Наприклад, шкарпетки, колготки і т.д .;
  • побутова хімія та інша, яка використовується для сільськогосподарських цілей;
  • меблі, зокрема комплекти меблів або гарнітури. Основна частина таких товарів виготовляється на замовлення за розмірами клієнта, тому повернення їх при належній якості неможливий;
  • ювелірні прикраси і вироби;
  • технічно складні придбання. До них відносяться автотранспортні засоби, мотори, човни і т.д. Список таких товарів досить широкий, ознайомитися з ним краще окремо;
  • зброю;
  • тварини або рослини;
  • преса і друковані видання. Сюди відносяться книги, журнали, брошури і т. Д.

Перелік товарів не підлягають поверненню, може бути змінений лише на законодавчому рівні. Саме тому при спробі продавця відмовити в поверненні або обмін товару, що не входить до переліку товарів не підлягають обміну, краще звернутися за допомогою до фахівців.

Увага!

При незгоді з відмовою продавця споживач має можливість захищати свої інтереси в суді, написати звернення в Роспотрбенадзор або попросити допомоги в Товаристві захисту прав споживачів.

Головною складністю є те, що на вказаний перелік нерідко посилається продавець, не роблячи виконувати повернення неякісного товару. Ця позиція в корені невірна і не має ніяких юридичних підстав. При наявності ж сумнівів в справедливості відмови продавця споживачеві краще уточнити це питання у професійного юриста.

Таким чином, існує перелік товарів не підлягають поверненню та обміну при хорошому їх якості. Однак якщо продавець посилається на дані перелік в ситуації з неякісним товарів, споживачеві варто захищати свої права. Для цього можна звернутися в різні інстанції, які покликані відстоювати права споживача.

Які товари можна повернути або обміняти?
Які товари можна повернути або обміняти?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online