Як отримати податкове вирахування

  1. важливо
  2. До речі
  3. Будь в курсі
  4. Не поспішайте з податковими відрахуваннями
  5. вигідне законотворчість

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Легенди про жахи оформлення податкового вирахування виявилися сильно перебільшені
Оформлення податкового вирахування - на рідкість клопітка заняття! Принаймні так прийнято вважати. Заповнюєте стоси паперів, уявляєте купу документів, вистоюєте нескінченні черги в податковій інспекції ... Завдяки демонічного образу процедури по сусідству з податковими розплодилася купа фірм, які допомагають з вибиванням грошей з бюджету. Кореспондент «Комсомолки» вирішив оформити податкове вирахування на житло самостійно.

Виявилося, що страхи перед бюрократичною машиною мають мало спільного з реальністю.
10 тисяч за папери ?!

Почнемо з того, що раз в житті будь-який росіянин, який купив житло, має право оформити податкове вирахування - пільгу, яка передбачає повернення податку на доходи фізосіб. Держава поверне 13% від ціни нерухомості. Оскільки максимальний розмір відрахування на покупку житла з 2008 року становить 2 млн. Рублів, отримати на руки можна до 260 тисяч. Вельми приваблива сума! Якраз щоб обзавестися обстановочка в новій квартирі.
Проблема лише в тому, як повернути ці гроші.
Це державі податки віддай і не гріши, а повертати їх з бюджету - намучишся, ділився досвідом бувалий товариш.

Але мене складнощі не злякали. Житло в ближньому Підмосков'ї вдалося купити в 2006 році. У 2010-му після добудови будинку і довгої судової тяганини (це окрема довга історія) вдалося нарешті оформити право власності. Однушка п'ять років тому коштувала трохи більше 900 тисяч рублів. Виходить, маю право отримати від держави назад майже 120 тисяч (13% від 900 тис.).

- Заповнення декларації 3-ПДФО, написання заяви і консультація стосовно формування пакету документів коштує 2500 рублів, - описали порядок цін в юридичній фірмі, яка допомагає в оформленні вирахування на майно. - Чи не можете самі віддати папери в податкову? Додайте до цього ще 400 рублів. А за 10 тисяч ми не тільки оформимо документи і подамо їх до податкової, але при необхідності проведемо звірку з оригіналами паперів і відповімо на всі можливі питання інспекторів. Тобто повністю беремо на себе вирішення питання. Витратити 10 тисяч рублів, щоб отримати 120 тисяч? Ні вже, дзуськи! Все зроблю сам, у що б то не стало!

Програма щодо заповнення податкової декларації
Програма щодо заповнення податкової декларації. Дотримуючись її підказкам, вбийте дані про себе та свої доходи. Програма сама зробить всі необхідні підрахунки і сформує готовий бланк.

  1. До інспектору за консультацією!

    Приходжу до податкової інспекції за місцем проживання. 9 ранку. У віконце, де приймають документи на відрахування, стоять лише дві особи. Через 15 хвилин підходить черга.
    - Кожен парний понеділок місяця у нас проходять консультації з оформлення податкового вирахування, - повідомила інспектор. - Але насправді вся інформація викладена на стенді у вас за спиною.

    Вивчаючи список «обов'язкових вправ»:

    1. Зібрати декларації за формою 2-ПДФО в бухгалтеріях з усіх місць роботи.
    2. Написати заяву на відрахування.
    3. Заповнити декларацію за формою 3-ПДФО.
    4. Зробити копії паспорта, ІПН, договору на право власності, на покупку і всіх платіжних документів (більш детальний список - в рубриці «Важливо!»). Складаємо опис пакета документів ...
    5. Здаємо всі папери в податкову.

    - Якщо купували житло в розстрочку, то обов'язково скопіюйте всі платіжки, - звернула увагу інспектор.

  2. качаємо програму

    Мабуть, найпростіше з усього списку «обов'язкових вправ» - взяти на роботі довідку про доходи за формою 2-ПДФО. Вся інформація зберігається в комп'ютері, так що для бухгалтера не складає ніяких труднощів натиснути кілька кнопок програми, і в лічені хвилини довідка з усією моєю зарплатою і утриманнями з неї по місяцях у мене на руках. Підписи, печатки - готово!

    Тепер би заповнити декларацію. Розповідають, що складання цього багатосторінкового документа вимагає досконального знання бюрократичної казуїстики, а брошура з детальним планом оформлення документа товщиною з палець.
    Все це правда, ось тільки вирішити проблему можна набагато меншою кров'ю. З сайту Федеральної податкової інспекції на свій комп'ютер завантажуємо програму щодо заповнення декларації 3-ПДФО.
    І все через годину стаємо володарями документа на шести аркушах.

    - У деяких людей ця процедура займає весь день, у мене - 15 хвилин, - ділиться гендиректор компанії «Персональний радник» Наталія Смирнова. - Але в будь-якому випадку оформлення декларації не складає особливих труднощів. Програма значно полегшує цей процес. Потрібно лише уважно, дотримуючись її підказкам, вбити дані про себе: прізвище, адреса і т. Д., А також перенести з довідки 2-ПДФО дані про доходи. Далі програма сама зробить всі необхідні підрахунки і сформує готовий документ, вам залишиться лише його роздрукувати (детальніше див. На фото).

    Як не дивно, найбільші труднощі викликало копіювання документів. Квартира купувалася в розстрочку - завдяки фінансовій допомозі накопичувального кооперативу. Узята в борг сума поверталася протягом декількох років. Тому скопіювати належало більше 150 аркушів різних документів! На це пішло кілька годин. Ксерокс розжарився мало не до червоного, але тут від мене не вимагалося жодних інтелектуальних знань, тільки чисто механічна робота.

    Програма щодо заповнення податкової декларації
    Програма щодо заповнення податкової декларації. Дотримуючись її підказкам, вбийте дані про себе та свої доходи. Програма сама зробить всі необхідні підрахунки і сформує готовий бланк.

  3. отримуємо гроші

    - Ека скільки ви паперів принесли! - здивувалася інспектор, звіряючи ксерокопії з оригіналами. - Приходьте через три місяці - напишете заяву, як будете отримувати гроші.
    Існує три варіанти отримання пільги. Зазвичай люди переводять суму вирахування в банк (тому, перш ніж йти до інспекції, необхідно відкрити рахунок, якщо у вас його ще немає). Інший варіант повернення податків: відносите довідку з податкової за місцем роботи, де не стануть утримувати із зарплати ПДФО до тих пір, поки вам не повернеться зазначена в документі сума. А треті щасливі власники житла поєднують обидва варіанти: забирають відрахування в розмірі сплачених за минулий рік податків, а частину, що залишилася вирахування добирають за рахунок припинення відрахування податків в подальшому.

важливо

Які потрібні документи:

  • Податкова декларація 3-ПДФО
  • Довідка про доходи за формою 2-ПДФО (з усіх місць роботи)
  • Копія паспорта
  • Копія свідоцтва ІПН
  • Платіжні документи або розписка про отримання грошей
  • Свідоцтво про право власності
  • Договір купівлі-продажу

До речі

Встаньте на податковий облік
Купили квартиру в новому районі або місті, отримали право власності, зареєструвалися. Вирішили оформити податкове вирахування на нерухомість? Не поспішайте. Спочатку необхідно встати на податковий облік за новим місцем проживання. У районній інспекції подаєте заяву, ксерокопію паспорта і старий бланк ІПН. Через тиждень отримаєте бланк з новою адресою реєстрації (номер ІПН не змінюється).

Будь в курсі

Сума залежить від зарплати Повернути податкове вирахування на житло разом вдається лише людям з великою зарплатою. Адже ціни на квартири захмарні - кілька мільйонів рублів! Накопичувати на житло доводиться по кілька років, залазити в борги. А повернення податків проводиться виходячи з офіційної зарплати за рік і сплачених з неї податків. Так, наприклад, якщо за минулий рік ви офіційно заробили 1 млн. Рублів і сплатили 13% податку - 130 тисяч рублів, а квартиру купили за 2 млн. І претендуєте на отримання вирахування в 260 тис. Рублів, то відразу всю суму отримати не вдасться . Податкова поверне лише 130 тисяч.

Частина, що залишилася податкового вирахування переноситься на наступний рік. Для цього необхідно принести в бухгалтерію за місцем роботи довідку з податкової, де вказана сума неповерненого податку. Бухгалтерія перестає брати ПДФО з зарплати працівника, поки вам повністю не повернуться належні гроші. Якщо і протягом наступного року розмір зарплати не дозволить отримати податкове вирахування повністю, він знову буде перенесений на наступний період, і так до нескінченності. Для цього щороку потрібно буде брати довідки в податковій і відносити їх до бухгалтерії за місцем роботи.
Олександр Зюзя

Не поспішайте з податковими відрахуваннями

(Джерело БН.ру 02.05.2012)

Уже зараз позичальник іпотеки завдяки майновим податковим вирахуванням може повернути до 10% витрат на нову квартиру. Але російське податкове законодавство постійно змінюється на користь покупців нерухомості. Тому з реалізацією що дають раз в житті права на відрахування поспішати не рекомендується.
У розхожих поданнях громадян про майнові відрахування є кілька звичних помилок. Наприклад, частина громадян переконана, що відрахування можна отримати і з військової іпотеки, і з витраченого на придбання нерухомості материнського капіталу. Багато хто просто не розуміють, що відрахування - це тільки повернення виплачених податків.

вигідне законотворчість

У проекті основних напрямків податкової політики на 2013-2015 роки Мінфін пропонує надавати право на податкове вирахування кожному із співвласників нерухомості, що купується в повному обсязі.
Уточнимо, сьогодні право на майнове податкове вирахування ділиться між усіма покупцями нерухомості пропорційно їх частці. І звідси виникають спірні моменти, які в податкових інстанціях трактуються на власний розсуд. Наприклад, по-різному оцінюється ситуація, коли один із співвласників нової нерухомості отримав свою частину вирахування, а інший - ні. Точаться суперечки, чи може така людина при покупці наступної квартири розраховувати на весь відрахування, тільки на частину або вже позбувся цього права?

Мінфін же пропонує прив'язувати відрахування не до об'єкта покупки, а до покупця. Нагадаємо, сьогодні під час купівлі нерухомості росіянам покладається податкове вирахування в розмірі 13% від витраченої суми. Але у вирахування є верхня планка - «по повній» він сплачується з нерухомості вартістю до 2 млн руб. Тобто максимальна сума, на повернення якої може розраховувати чесний платник податків (або кілька таких), дорівнює (13% від 2 млн) 260 тис. Руб. Для довідки: якщо житло буде коштувати 1,5 млн руб., Відрахування складе 195 тис. Руб., Якщо 1 млн - 130 тис. Руб. і т. д. Відповідно покупець, який переважну частину суми за квартиру платить чорним налом, ці тисячі втрачає.

Якщо ж пропозиція Мінфіну буде затверджено, розраховувати на компенсацію до 260 тис. Один раз в житті зможе кожен з покупців об'єкта нерухомості. Не важливо, скільки їх - двоє, троє, четверо ... Тобто, наприклад, при вартості квартири, що купується в 4 млн, по 260 тис. Руб. отримають і чоловік, і дружина.

Тим часом певну допомогти прояснити юридичних нюансів навколо майнових вирахувань вніс Конституційний Суд. До недавнього часу батьки, які купували квартири у спільну часткову власність з неповнолітніми дітьми, не могли повернути частину вирахування, витраченого на частки дітей. Співробітники податкової інспекції мотивували свою позицію тим, що в такому варіанті власниками нерухомості виступають діти і відрахування покладається їм ... коли почнуть офіційно заробляти.
Тепер же в праві батьків на повний відрахування ніхто не сумнівається. Крім того, з набули чинності з нового року законодавчих новацій, що стосуються теми майнового відрахування, найважливішою, напевно, слід вважати розширення прав пенсіонерів. Що не мають оподатковуваних доходів пенсіонери все одно отримують право на відрахування. Він переноситься на попередні податкові періоди (але не більше трьох років), коли ці громадяни доходи мали. І для його отримання в податкову інспекцію необхідно подати декларацію за ці три роки. Якщо ж і після цього у пенсіонера залишиться невичерпаний залишок майнового відрахування, то отримати його він зможе тільки в разі, якщо в майбутньому з'являться оподатковувані за ставкою 13% доходи.

Залишити заявку

Исяч за папери ?
Чи не можете самі віддати папери в податкову?
Витратити 10 тисяч рублів, щоб отримати 120 тисяч?
Вирішили оформити податкове вирахування на нерухомість?
Точаться суперечки, чи може така людина при покупці наступної квартири розраховувати на весь відрахування, тільки на частину або вже позбувся цього права?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online