Москва

  1. Білоруський вокзал.
  2. Казанський вокзал.
  3. Ленінградський вокзал.
  4. Ярославський вокзал
  5. Київський вокзал.
  6. Курський вокзал.
  7. Павелецького вокзалу
  8. Ризький вокзал.
  9. Савеловський вокзал.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Цілих дев'ять залізничних вокзалів можна знайти в місті Москва

Цілих дев'ять залізничних вокзалів можна знайти в місті Москва. Потяги тут ходять чітко за розкладом, так як дуже велика кількість людей переміщується саме за допомогою потягів, щоб минути автомобільні пробки. Особливо це стосується тих, хто живе поруч з вокзалом. Кожен з них розташований в центрі або зовсім недалеко від нього. І кожен з вокзалів пов'язаний зі станцією метро: сім кільцевих і дві (Ризька і Свалявської) - поруч з кільцем.

Ось список вокзалів:

  1. Білоруський вокзал (станція метро «Білоруська»)
  2. Казанський вокзал (станція метро «Комсомольська»)
  3. Ленінградський вокзал (станція метро «Комсомольська»)
  4. Ярославський вокзал (станція метро «Комсомольська»)
  5. Київський вокзал (станція метро «Київська»)
  6. Курський вокзал (станція метро «Курська»)
  7. Павелецького вокзалу (станція метро «Павелецька»)
  8. Ризький вокзал (станція метро «Ризька»)
  9. Савеловський вокзал (станція метро «Савеловський»)

Білоруський вокзал.

Адреса: Площа Тверської застави, д. 7.

Цей вокзал обслуговує західне і південно-західний напрямки. На цей вокзал прибувають потяги з Мінська, Бреста, Варшави, Парижа, Вільнюса, Калінінграда, Смоленська, Полоцька, Гомеля, Гродно і з Анапи.

Станція метро «Білоруська» знаходиться поруч з вокзалом, праворуч (якщо виходити з приміщення) - Білоруська-кільцева, зліва - Білоруська-радіальна. А можна не заходити в метро, ​​а пройти на 1-шу Тверську-Ямська вулицю - і на тролейбусі №12 або пішки - по Тверській-Ямській, потім по Тверській - можна дійти, наприклад, до Червоної площі.

Казанський вокзал.

Адреса: Комсомольська площа, будинок 2.

Це єдиний вокзал у Москві, на перон якого можна потрапити прямо з метро.

З нього відправляються поїзди в двох напрямках: східне (на Муром ) І південно-східне (на Рязань ). На Казанський вокзал прибувають потяги з наступних міст: Ташкент , Бішкек, Душанбе, Астана, Адлер , Владикавказ, Єкатеринбург , Казань , Нижній Новгород , Ростов-на-Дону, Самара , Тольятті , Уфа , Чебоксари , І з багатьох інших на схід і південний схід від Москви.

На вокзалі є камера схову, де можна залишити речі і відправитися гуляти по столиці. (На замітку: дуже не рекомендую відвідувати громадський туалет на цьому вокзалі, просто дивно, що до сих пір він в жахливому стані, ні про яку сучасності і навіть хоча б чистоті мови не йде). На метро, ​​від станції «Комсомольська», до будь-яких цікавих пам'яток в центрі Москви можна дістатися за 20 хвилин. Поруч з вокзалом проходять маршрути автобуса №90, тролейбуса 22, 14, 88 і маршрутки 322М, трамвая № 7 і 50. Наприклад, ви можете відправитися гуляти в парк Сокільники - на сьомому трамваї, або тролейбусі № 14.

Ленінградський вокзал.

Адреса: Комсомольська пл., Д. 3.

З Ленінградського вокзалу можна виїхати на північ і північний захід від Москви. На цей вокзал приїжджають поїзда з наступних міст: Санкт-Петербург , Псков , Мурманськ , Петрозаводськ , Гельсінкі , Великий Новгород .

Цей вокзал дуже добре обладнаний для руху людей з обмеженими можливостями. Скрізь зручно, легко проїхати, і завжди співробітники вокзалу нададуть необхідну допомогу.

Ярославський вокзал

Адреса: Комсомольська пл., Д. 5

Цей вокзал - початковий пункт ярославського напрямки, потяги відходять в північному напрямку, а також на Урал , В Сибір і на Далекий Схід, адже Ярославський вокзал є початком Транссибірської магістралі. На нього приходять потяги з наступних міст: Владивосток , Улан-Батор, Пекін , Перм , Северобайкальськ, Новий Уренгой, Кемерово , Архангельськ , Лабитнангі, Кіров , Абакан , Нижній Новгород , Томськ , Воркута, Хабаровськ , Нижній Тагіл, Сиктивкар , Красноярськ , Чита, Ярославль , Череповець, Вологда , Кострома , Северодвинск, Іваново .

Київський вокзал.

Адреса: площа Київського вокзалу, будинок 1.

Цей вокзал пов'язує Москву з Брянськом, великими містами України, Молдавії, Угорщини, Словаччини, Румунії, Сербії та Болгарії.

Територія навколо вокзалу - цілком підходить для прогулянки, якщо ви терпите величезна кількість народу і транспорту навколо. Поруч з вокзалом є зручний і великий торговий центр Європейський, якщо ви приїхали в Москву за покупками і стандартними розвагами - то заходьте сміливо. Від вокзалу можна прогулятися пішки вздовж набережної або проїхатися на тролейбусі (17, 34, 7) до Мосфільму. Щодня проводяться екскурсії в музеї кіностудії.

Курський вокзал.

Адреса: вул. Земляний вал, будинок 29.

З цього вокзалу потяги з Москви йдуть в двох напрямках: На Курськ і на Нижній Новгород (Горьковское напрямок). Приїхати в Москву можна з наступних міст: Білгород , Дніпропетровськ, Харків, кисловодськ , Баку , Волгоград , Старий Оскол, Нижній-Новгород, Адлер , Махачкала, Воронеж , Новоросійськ - і з багатьох інших за основними напрямками цього вокзалу. Через цей вокзал ходять транзитом потяги, що йдуть в Санкт-Петербург з півдня чи сходу. До Нижнього Новгорода відправляються швидкі поїзди «Стриж» та «Ластівка».

У метро з вокзалу можна потрапити, пройшовши через нижній поверх - з просторого фойє ви зможете вибрати, куди податися далі - на радіальну лінію метро або на кільцеву.

Вокзал знаходиться поруч з Садовим кільцем. Можна сказати, що вам пощастило, якщо ви приїхали на цей вокзал вночі, коли вхід в метро вже закритий. З півночі і до шостої ранку по садовому кільцю ходять тролейбуси Б і Бк - вони проїжджають все кільце по периметру, з зупинками на вимогу пасажира. Вночі може вийти чудова прогулянка, спробуйте.

Поруч з вокзалом є торговий центр Атріум. Також можна дійти пішки до винзаводу, якщо ви є любителем сучасного мистецтва.

Павелецького вокзалу

Адреса: Павелецька площа, д. № 1.

Цей вокзал є початком напрямків на Донбас і Саратов . У нього можна приїхати з Астрахані, Алма-ати, Балашова, Камишина, Волгограда, Воронежа, Душанбе, Липецька, Луганська, Новоросійська, з Ростова-на-Дону, з Саратова, Ртищево, Ставрополя і з Тамбова.

Він, по суті, є певним дублером Казанського вокзалу, хоча використовується в далеких напрямках набагато менше.

Вокзал знаходиться поруч з Садовим кільцем. Недалеко від вокзалу розташовується Музей Московської залізниці. А якщо у вас є трохи часу, але в метро ви спускатися не хочете, можете піти направо від вокзалу - і ви опинитеся на набережній. Іноді відкриваються дуже симпатичні види, якщо пройтися уздовж річки.

Ризький вокзал.

Адреса: Ризька площа, будинок 1

Ризький вокзал пов'язує Москву з трьома містами: Рига , Псков і Великі Луки .

Поруч знаходиться Музей «Залізно-дорожньої техніки».

Приїхавши на Ризький вокзал зручніше за все буде спуститися в метро - і буквально через 4 станції ви будете на Китай-Місті - в Історичному центрі Москви, звідки пішки можна пройти до найважливіших визначних пам'яток столиці. Якщо раптом ви не хочете спускатися в метро - то можна пройти вздовж Сущевский валу направо, сам шлях зовсім цікавий, але біля метро «Мар'їна роща» знаходиться театр «Сатирикон», торговий центр «Райкін-плаза», через дорогу - Фестивальний парк, а далі, за ним - Катерининський парк і відомий спортивний комплекс Олімпійський, поряд з метро «Проспект Миру».

Савеловський вокзал.

Адреса: площа Свалявського вокзалу, д. 2.

Це єдиний вокзал, який обслуговує тільки приміські поїзди. У нього можна приїхати з міст Кимри, Ікші, Дмитрова, Лобні і Долгопрудного.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online