Росія готує літаки "зоряних воєн" до Судного дня

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Один рік відокремлює російських військових від літака "зоряних воєн". Міноборони вирішило модернізувати 5 Іл-22М11. Один рік відокремлює російських військових від літака зоряних воєн

Фото: commons. wikimedia.org

Спочатку вони, що надійшли в армію на початку 1980-х років, були створені, щоб керувати військами в період ядерної війни. Зараз машину планують перетворити в багатофункціональний літаючий командний пункт, з чиєю допомогою можливо буде керувати наземними, повітряними і космічними угрупованнями військ. Щоб це стало реальним, на літаки встановлять найновіші системи зв'язку, а також управління.

На п'ять відібраних машин, відзначають "Известия", встановлять вузол ретрансляції, він буде інтегрований з наземними і повітряними автоматизованими системами управління. Першою модернізацію пройде машина з бортовим номером RF-9441, випущена в 1982 році. Планується встановити нову електроніку і радіоретранслірующую станцію, що приймає і відправляє відомості по безпечних каналах.

Все це зробить машину сумісної з усіма автоматизованими системами управління військами - наземними і повітряними. Значить, безпосередньо з машини можна буде керувати навчаннями, координувати "змішані" угруповання.

Також зручніше зроблять салон: з'явиться робоче місце і простір для відпочинку командувача, в командному пункті встановлять монітор, на якому буде відображена обстановка.

Раніше літаючі командні пункти були закріплені за генералами вищої ланки Збройних сил. Їх мали можливість використовувати, наприклад, командувач ВДВ або головком РВСП.

Варто зазначити, що тільки Москва і Вашингтон мають подібні машинами.

Раніше "Правда.Ру" писала , Що повітряний пункт управління третього покоління, створений на базі вдосконаленого літака Іл-96-400 переданий на авіазаводі в Воронежі представникам Міноборони Росії. На замовлення військового відомства широкофюзеляжний транспортний лайнер оснастили вузлом спецзв'язку. У мирний час літак необхідний для відряджень перших осіб Міноборони. Крім того, "Правда.Ру" розповідала , Військові Росії в грудні 2015 року одержали в своє розпорядження повітряний командний пункт для управління військами в разі ядерної війни.

Читайте також:

В армії Росії з'явиться літак-вбивця супутників

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online