Військова іпотека: скільки дають грошей? | Повернення частини грошей | Онлайн оформлення кредитів, інформування та допомога в отриманні будь-якого виду кредиту.

  1. Військова іпотека: скільки дають грошей?
  2. Повернення грошей по військовій іпотеці

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Однією з найбільш повних і ефективних програм соціального житлового кредитування є військова іпотека . Її може отримати кожен військовослужбовець, які своєчасно став учасником Накопичувально-Іпотечної Системи. Суть системи проста: на особистий рахунок військовослужбовця щомісяця надходить певна сума субсидії. Після того, як на рахунку накопичилися кошти, яких буде достатньо для внесення початкового внеску, військовий може йти в банк і оформляти іпотечний кредит. Після того, як іпотека буде отримана нарахування та виплата субсидій продовжиться, але тепер уже на рахунок банку. Таким чином, військовослужбовець може придбати житло повністю за рахунок держави.

Однак є у цієї програми і невеликий нюанс - це обмежена підсумкова сума субсидій. Як правило, вона коливається в межах 3-4 мільйонів рублів. За ці гроші можна купити житло в невеликому місті або на околиці мегаполісу, проте придбати велику квартиру з ремонтом або житло в новобудові за допомогою такої суми досить складно. Тому іноді військовослужбовці крім коштів програми використовують власні накопичення для покупки житла.

Військова іпотека: скільки дають грошей?

Засоби з особистого рахунку військовослужбовця в Накопичувально-Іпотечної Системі можна використовувати не тільки для оформлення іпотеки, але і для покупки житла за готівку (як правило, з додаванням власних коштів). При цьому у кожного учасника НІС суми накопичень будуть різними. Це залежить від того, коли кожен конкретний військовий став учасником системи. Справа в тому, що кожен рік щомісячні субсидії індексуються, і сума виплат змінюється в бік збільшення. Якщо в 2005 році держава щорічно зараховувало на рахунок військовослужбовця 37 тисяч рублів, то вже в 2009 ця сума склала 168 тисяч, а до 2013 року досягла 222 тисяч рублів.

Як правило, суми в 3-4 мільйони рублів досить для покупки житла в регіонах, однак жителі столиці і Московської області змушені додавати свої кошти. За статистикою в середньому кожен військовослужбовець додає до державних коштів близько 7% власних накопичень для того, щоб придбати бажане житло. Відмінним виходом з ситуації може стати участь в пайовому будівництві. В рамках таких програм позичальники починають вносити кошти ще на початковому етапі будівництва. При цьому забудовник встановлює привабливі ціни на нові квартири. Для того щоб вибрати надійну і перевірену будівельну компанію варто розглядати пропозиції тих з них, хто акредитований провідними російськими банками. Наприклад, Ощадбанком, ВТБ24, Газпромбанком і так далі.

При оформленні іпотеки військовослужбовець повинен враховувати, що навіть якщо суми державної допомоги буде достатньо для обслуговування кредиту, йому, проте, доведеться понести деякі витрати з власних коштів.

Це зокрема, сплата послуг нотаріуса і експерта з оцінки, щорічне страхування об'єкта іпотеки і в деяких випадках життя і працездатності позичальника (багато банків скасували обов'язкове страхування життя для військової іпотеки). Варто відзначити, що житлові позики для військовослужбовців, як правило, завжди видаються на більш вигідних умовах ніж будь-який інший займ і це необхідно враховувати при розрахунку необхідної для покупки житла суми. Для отримання ж більш точної інформації щодо загальної суми субсидії по військовій іпотеці необхідно звернутися за консультацією до регіонального відділення «Росвоеніпотекі».

Повернення грошей по військовій іпотеці

Багато позичальників користуються такою можливістю повернути частину коштів, витрачених на виплату кредиту як податкове вирахування. Вважається, що клієнти банку двічі сплачують податок з доходів: при отриманні цих доходів та при внесенні цих коштів в банк. Отже, задублірованную суму податку можна повернути. Вона становить 13% від вартості купленого житла і виплачених по кредиту відсотків. На отримання податкового вирахування може розраховувати і військовослужбовець, який витратив на покупку житла власні кошти.

Що стосується тієї частини, яку виплачує держава, то вона відноситься до категорії цільових державних виплат. Тому податкове вирахування не поширюється на кошти, отримані в рамках НІС. Більш того, ФНС уповноважена відстежувати факти незаконного отримання військовослужбовцями податкового вирахування на всю вартість житла і залучати відповідних осіб до відповідальності.

У тій же частині, де позичальник витратив власні кошти, податкове вирахування він може отримати на загальних підставах. Зокрема, необхідно враховувати, що повернення податку не здійснюється якщо:

  • житло було куплено у взаємозалежних осіб (роботодавець, близькі родичі і т.д.);
  • якщо за фактом житло було оплачено з коштів іншої особи (як юридичної, так і фізичної);
  • якщо відрахування вже був отриманий раніше.

Військовослужбовець може отримати податкове вирахування в сумі, що не перевищує 2 мільйони рублів. Крім того, можна компенсувати не тільки частина власних коштів, витрачених на покупку житла, але і ті, що були витрачені на ремонт квартири без обробки в новобудові. Основне завдання військовослужбовця - зібрати необхідний пакет документів, який доводить витрачання власних коштів на іпотеку і надати його в ФНС. Виплати вирахування будуть проводитися щорічно в межах сплаченого протягом цього року ПДФО.

Читати також: Військова іпотека в 2016 році

Військова іпотека: скільки дають грошей?
Військова іпотека: скільки дають грошей?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online