Храм в Усово / Розповідь-бесіда «Російські військові пісні, марші та їх запозичення в Червоній армії»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

3 лютого 2014 року в Православному просвітницькому центрі при Спаському храмі с

3 лютого 2014 року в Православному просвітницькому центрі при Спаському храмі с. Усово відбулася зустріч з істориком, письменником, телеведучим, професором інституту журналістики і літературної творчості Костянтином Петровичем Ковальовим-Случевскім. Тема бесіди: «Росіяни військові пісні, марші та їх запозичення в Червоній армії». На заході були присутні, крім духовенства та прихожан, представники Військово-патріотичного клубу та вихованці Недільної школи при Спаському храмі с. Усово. У вітальному слові клірик Спаського храму священик Михайло Горюнов привітав присутніх Днем захисника Вітчизни і нагадав про значення гімнографії в нашому житті.

К. П. Ковальов-Случевский розповів про історію військової музики в царській Росії і про запозичення кращих її зразків у творчості радянського періоду. Розповідь супроводжувалася наочними прикладами подібних запозичень. Протягом бесіди прозвучали піснеспіви «Прощання слов'янки», «Білої акації грона запашні», «Полюшко-поле», «По долинах і по узгір'ях», «На сопках Маньчжурії» та інші. В ході лекції порушувалися також такі теми, як історія назв вулиць, монументальних споруд і пам'ятників. В кінці виступу Костянтин Петрович відповів на питання (які в основному задавала молодь - вихованці Військово-патріотичного клубу). Захід знімалося Одинцовському телебаченням і заплановано приходом Спаського храму с. Усово в культурно-просвітницьких цілях.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online