Як забрати права в ДАІ після складання іспитів

  1. Коли потрібно здавати іспит після позбавлення?
  2. Які документи?
  3. Як забрати права в ДАІ після іспиту?
  4. Здача теорії ПДР повторно
  5. Отримання прав після здачі іспиту в ДАІ в 2018 році - порядок
  6. Як отримати права після здачі іспиту в ДАІ через держпослуги
  7. Нюанси, проблеми і часто задаються

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Повернути водійське посвідчення можна тільки після повного закінчення терміну адміністративного покарання. У 2015 році в ГД РФ був внесений законопроект, що дозволяє достроково, на законній підставі, знову їздити за кермом - але тільки якщо пройшло не менше половини терміну позбавлення. На жаль, подібні ініціативи в 2018 році не були реалізовані в повноцінний закон, тому водіям незалежно від термінів позбавлення доведеться чекати кінця терміну.

Коли потрібно здавати іспит після позбавлення?

Конкретних термінів у законі не передбачено. Зробити це можна ще в період перебігу адміністративного покарання. Щоб повернути посвідчення водія потрібно правильно розраховувати термін покарання.

Рішення суду в адміністративних справах вступає в силу через 10 днів після прийняття його в остаточній формі, якщо заявник не заперечує його в апеляційній чи касаційній інстанції. Водій повинен знати дату вступу в законну силу судового акта і вже від нього розраховувати термін покарання.

Після настання законної сили судового акта, водій зобов'язаний здати посвідчення водія в ГИБДД. Якщо це не було виконано протягом трьох днів з моменту вступу судового вердикту в законну силу, то термін позбавлення права керування машиною або іншим ТЗ переривається. Він буде відновлений лише після того, як водій здав посвідчення в ГИБДД.

Для того щоб знову на законній підставі сісти за кермо, автолюбителі, залучені за водіння в нетверезому вигляді і ряд інших правопорушень, зобов'язані пройти тестування на знання теорії ПДР.

Фахівці рекомендують подбати про це заздалегідь, щоб на момент закінчення терміну покарання водій вже пройшов теоретичні іспити. Готуватися до іспиту є сенс після того, як мине 1/2 терміну покарання.

Які документи?

Щоб повернути водійське посвідчення після покарання за певні правопорушення, доведеться отримувати медичну довідку, попередньо пройшовши спеціальну комісію.

Довідка знадобиться, якщо громадянин тимчасово втратив в / у за покарання, передбачене ч. 1 ст. 12.8 (керування машиною в стані сп'яніння, ч.1 ст. 12.26 (відмова від огляду) і ч. 3 ст. 12.27 (вживання спиртних напоїв або наркотиків після ДТП)).

Як забрати права в ДАІ після іспиту?

Якщо все лікарі пройдені, медична довідка отримана і іспит зданий, то громадянин повинен звернутися в ГИБДД і отримати в / у. Воно повертається протягом доби з моменту звернення за документом.

Якщо правопорушення було скоєно в іншому регіоні, то в ГИБДД, яке виконувало рішення про позбавлення права керування транспортним засобом, можливо, доведеться подавати заяву про пересилання водійського посвідчення за місцем проживання суб'єкта адміністративної відповідальності.

Здача теорії ПДР повторно

Повторне отримання прав допускається тільки після здачі іспиту на знання правил дорожнього руху. У питаннях будуть міститися завдання на знання правил дорожнього руху, без питань про надання медичної допомоги та технічні особливості управління машиною. Навіть якщо у відповідях буде допущена одна помилка, випробування вважається не пройденим. Повторно постаратися його здати водій зможе тільки через тиждень.

Отримання прав після здачі іспиту в ДАІ в 2018 році - порядок

Складати тести на знання правил дорожнього руху повинні особи, які:

  • були позбавлені прав за керування машиною в п'яному вигляді, в тому числі, коли попалися на такому правопорушенні повторно;
  • відмовилися від медичного засвідчення;
  • якщо алкогольне сп'яніння настало після факту вчинення ДТП.
  • притягнуті до кримінальної відповідальності за ДТП, що спричинило смерть людини або важкі наслідки для його здоров'я.

притягнуті до кримінальної відповідальності за ДТП, що спричинило смерть людини або важкі наслідки для його здоров'я

Випробування проводиться не в підрозділі, де зберігаються права порушника, а в екзаменаційному відділенні Державтоінспекції. Перевірка знань проводиться на ПК за чинною редакцією квитків. Заявку бажано подати не менше ніж за 15 днів до закінчення терміну адміністративного покарання. Кількість спроб складання іспиту не обмежена.

Якщо випробування пройдено успішно, то водій йде в ДАІ за місцем зберігання його вилученого документа або пише заяву про його пересилання за місцем проживання. Не варто думати про те, як забрати права після здачі іспиту в ДАІ, якщо здати його вийде. Відповідь однозначна: ніяк. Слід ретельно вивчати квитки і намагатися не робити помилок при відповіді на питання.

Як отримати права після здачі іспиту в ДАІ через держпослуги

У заявника повинна бути обліковий запис на сайті www.gosuslugi.ru Потрібно увійти в особистий кабінет, використовуючи логін (зазвичай номер мобільного телефону) і пароль - придумується користувачем при реєстрації на порталі.

Послуга доступна громадянам, у яких є підтверджений профіль на порталі держпослуг.

  1. Якщо обліковий запис спрощена або стандартна, то потрібно звернутися в МФЦ і підтвердити обліковий запис. При собі потрібно мати лише паспорт.
  2. Необхідно натиснути вкладку «каталог послуг» - «транспорт і водіння» - «водійське посвідчення». При оформленні заявки на сайті на оплату держмита існує знижка в 30%
  3. Вибираємо тип послуги «електронна» - натискаємо кнопку «отримати послугу». Персональні дані про громадянина заповнюються автоматично. Слід вказати дані про медичній довідці. Можна вибрати підрозділ Державтоінспекції, в якій заявник буде повертати водійське посвідчення.

Там вже ви отримаєте відповідь на питання про те, через скільки можна забрати права після здачі іспиту: забрати їх можна через кілька годин після звернення із заявою на повернення і надання медичної довідки.

Для отримання прав потрібно виконати наступну послідовність дій:

  1. Виконати теоретичні завдання в формі тестування. Проходити теоретичні іспити на знання правил дорожнього руху доведеться, особисто з'явившись в ДАІ за місцем проживання.
  2. Надіслати заявку через сайт державних послуг.
  3. Сплатити держмито - потрібно, якщо водійське посвідчення прострочено на момент повернення або прийшло в непридатність. Її розмір становить 500 рублів - для в / у в паперовій формі та 2 тис. Рублів - за пластиковий документ.
  4. Принести документи в ДАІ.

ВАЖЛИВО: Також потрібно надати паспорт та медичну довідку. Якщо в / у оформляється заново, то також потрібно квитанції про держмито і 2 матові кольорові фотографії розміром 3 * 4. Коли можна забрати права після здачі іспиту - їх можна забрати через кілька годин після звернення з документами.

Нюанси, проблеми і часто задаються

Отримання прав після їх позбавлення не викличе складнощів, якщо громадянин успішно пройшов в Державтоінспекції тест на знання правил дорожнього руху Отримання прав після їх позбавлення не викличе складнощів, якщо громадянин успішно пройшов в Державтоінспекції тест на знання правил дорожнього руху. Проблема може виникнути в зв'язку з неможливістю пройти випробування з першого разу.

Коли можна забрати права після здачі іспиту в ДАІ?

Через деякий час після успішного завершення випробувань, а при наявності паспорта та медичної довідки на руках - протягом декількох годин.

Що робити, коли термін дії посвідчення вийшов під час його вилучення?

Необхідно звернутися в ДАІ за місцем проживання або тимчасового перебування і подати документи на оформлення нового документа.

Чи передбачена можливість дострокового повернення прав?

Повернути їх достроково вийде, тільки якщо заявник оскаржить рішення суду в апеляційному чи касаційному порядку. Що вступило в силу рішення суду можна також оскаржити в порядку нагляду.

Як забирати права в ДАІ після складання іспиту?

Потрібно звернутися до інспекції з паспортом і медичною довідкою в ГИБДД. В окремих випадках потрібно сплатити державне мито. Повернути раніше вилучений документ, особливо якщо процедура пов'язана з судовим розглядом, доцільно при підтримці кваліфікованого юриста.

Сподобалася стаття? Підписуйтесь на нашу стрічку в Яндекс.Дзен, щоб не пропустити нові цікаві матеріали! Сподобалася стаття

Потрібна консультація адвоката або юридична послуга? Телефонуйте! Задати питання або замовити зворотний дзвінок можна нижче

Коли потрібно здавати іспит після позбавлення?
Які документи?
Як забрати права в ДАІ після іспиту?
Коли потрібно здавати іспит після позбавлення?
Які документи?
Як забрати права в ДАІ після іспиту?
Коли можна забрати права після здачі іспиту в ДАІ?
Що робити, коли термін дії посвідчення вийшов під час його вилучення?
Чи передбачена можливість дострокового повернення прав?
Як забирати права в ДАІ після складання іспиту?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online