Розірвання трудового договору за сумісництвом

  1. Порядок розірвання договору
  2. Розірвання трудового договору із сумісником - договір строкового типу
  3. Розірвання договору безстрокового типу
  4. Порядок оформлення розірвання договору

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Відповідно до положень чинного трудового російського законодавства, розірвання укладеного за сумісництвом трудового договору здійснюється на таких же загальних підставах, як і розірвання укладеного за основним місцем роботи суб'єкта трудового договору. При цьому, така обставина як здійснення розірвання договору з суб'єктом за внутрішнім сумісництвом або ж за зовнішнім, не має принципового значення.

Порядок розірвання договору

Відповідно до положень чинного трудового російського законодавства, розірвання укладеного за сумісництвом   трудового договору   здійснюється на таких же загальних підставах, як і розірвання укладеного за основним місцем роботи суб'єкта трудового договору

Оскільки є сумісником суб'єкт вважається таким же повноправним працівником, як і всі інші суб'єкти, що здійснюють свою діяльність в організації, то порядок розірвання укладеного з ним договору аналогічний порядку розірвання договору з іншими співробітниками.

Так, така процедура, як розірвання трудового договору з сумісником може бути здійснена з таких підстав:

Розірвання трудового договору із сумісником - договір строкового типу

У тому випадку, якщо з суб'єктом був укладений трудовий договір строкового характеру, то розірвано він може бути тільки після того, як закінчиться термін його дії, за винятком тих випадків, коли можна говорити про будь-яке порушення трудової дисципліни з боку працівника, або ж здійснюється повна ліквідація підприємства.

Розірвання договору безстрокового типу

Якщо з суб'єктом був укладений трудовий договір безстрокового характеру, то розірвання трудового договору із сумісником можливо тільки в тому випадку, якщо на його місце останнього роботодавцем було знайдено основний працівник.

При такому стані речей роботодавець зобов'язаний направити суб'єкту-суміснику виконане в письмовій формі повідомлення про розірвання укладеного з ним трудового договору. Зазначене повідомлення має бути направлено суб'єкту не пізніше, ніж за два тижні до моменту передбачуваного розірвання договору.

У тому випадку, якщо працівник встиг звільнитися з основного місця здійснення трудової діяльності, робота яку він виконує за сумісництвом, буде розцінюватися як основна, навіть при наявності неповного робочого дня. Таким чином, розірвання трудового договору за сумісництвом, в основі якого лежить ініціатива роботодавця у зв'язку з необхідністю прийому на дану роботу основного працівника не може бути здійснено.

Порядок оформлення розірвання договору

Розірвання трудового договору за сумісництвом, так само як і розірвання трудового договору який був укладений за основним місцем роботи, припускає видання роботодавцем відповідного наказу.

У зазначеному наказі обов'язково повинні міститися такі дані:

  • ПІБ суб'єкта є сумісником;
  • посаду, яку займає суб'єктом;
  • табельний номер суб'єкта;
  • дата розірвання укладеного з суб'єктом договору;
  • підставу, за якою здійснюється розірвання договору (з відповідним посиланням на статтю чинного трудового кодексу );
  • відомості про виплату суб'єкту компенсацій або ж про проведені з нього утримання;
  • підпис роботодавця;
  • підпис суб'єкта про ознайомлення з даним наказом

Наказ про розірвання договору з внутрішнім сумісником аналогічний наказом про розірвання договору із зовнішнім сумісником, оскільки фіксація в документі даних особливостей не має якого-небудь вираженого юридичного значення.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online