Курс долара в Житомирі сьогодні на чорному ринку

  1. дестабілізація курсу
  2. Основні фігури чорного ринку долара в Житомир
  3. Чи може врегульовуватися чорний ринок долара в Житомир?
  4. Тенденції розвитку в перспективі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Курс долара на чорному ринку в Житомир більше ніж в банках на 3%, а нерідко навіть на 5%. Аналіз загальної ситуації показав, що дана різниця є наслідком хиткою економіки і особливих заходів Національного Банку України щодо обмеження валютних операцій при підвищеному попиті на валюту.

Зміст статті

дестабілізація курсу

Важливий фактор, який впливає на курс долара на чорному ринку сьогодні в Житомир - це нестабільність долара США в Україні. Вона обумовлена ​​низкою причин:

  • постійні проблеми із заборгованістю держави;
  • ймовірність дефолту;
  • доступ до міжбанку Нафтогазу (раніше Нафтогаз купував валюту з резервів НБУ, а зараз же має право купувати її відразу на міжбанківському ринку, якщо Нацбанк не введе обмеження на максимальні суми заявок, то це може зруйнувати ринок);
  • регулярне банкрутство приватних банків одного за іншим (психологічно впливає на громадян, адже після отримання на руки своїх активів у людей вже немає бажання їх куди-небудь вкладати, їм спокійніше зберігати їх в доларах будинку);
  • військові дії на Сході країни (ризик повторних бойових дій, які впливають на цілу країну).

Основні фігури чорного ринку долара в Житомир

Курс долара на чорному ринку в Житомир більше ніж в банках на 3%, а нерідко навіть на 5%

Продаж доларів виступає вигідним бізнесом і невеликі приватні підприємці не бажають втрачати таку можливість і починають витісняти з цього сегмента ринку комерційні банки. Кожен день курс підвищується і визначити, хто саме і кого намагається наздогнати, банк чорний ринок або навпаки, вже досить важко. Нац Банк України не застосовує наявні інструменти для коригування курсу, а орієнтується на тренди валютного ринку і використовує належні котирування. Це ситуація все більше знижує гривню і робить імпортні товари суттєво дорожче; експорт продовжує зменшується рік до року.

Чи може врегульовуватися чорний ринок долара в Житомир?

Тіньовий ринок складається з великої кількості дрібних учасників, які досить швидко реагують на будь-які економічні зміни в Україні, що відразу відбивається на пропонованих обмінних курсах. Вони не з'єднані в єдине ціле і нестабільність їм вкрай вигідна. Стабілізуватися ситуація може лише при введенні Національним Банком жорстких умов, при яких оплачувати податки для підприємців стане більш прийнятним, ніж застосовувати темні незаконні схеми.

Також вас може зацікавити:

Тенденції розвитку в перспективі

Курс доларів на чорному ринку Житомир зараз продовжує бути залежні від пожеланійі бачення ситуації окремих фінансових установ. Україна знаходиться напередодні дозволу на численні важливих питань: віддача боргів, отримання або не придбання нового траншу від МВФ, ймовірних нових військових конфліктів, проведення тутешніх виборів і іншого. Якщо чекати хорошого результату всіх домовленостей і отримання траншу від МВФ, то розраховувати можна на зниження і фіксацію курсу на пару гривень за 1 долар США. Якщо ж не всі позиції будуть вирішені на користь України і передбачатиметься дефолт, то паніки уникнути, швидше за все, не вийде. Приплив валюти зменшується, а населення не хоче передавати свої гроші банкам. Навіть звичайного оголошення про те, що настає технічний дефолт досить для того, щоб курс на чорному ринку злетів до 30-40 грн за один долар США.

Корисне відео: Гонтарева підлаштовується під чорний ринок

Чи може врегульовуватися чорний ринок долара в Житомир?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online