Але, Демчишин: курс вже 21, 5 грн / дол - негайно знижуй ціну на газ!

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сьогодні темпи ревальвації гривні значно прискорилися, і за станом на 15

Сьогодні темпи ревальвації гривні значно прискорилися, і за станом на 15.00 курс досяг позначки 21,55 грн за дол. У зв'язку з чим я в черговий раз хочу зажадати від нашого енергетичного міністра Демчишина терміново знизити ціну на газ для населення.

Нагадаю дослівно, що заявив в минулу п'ятницю Демчишин, коли пояснював неможливість зменшення ціни на газ для населення.

«Насправді, ціна на газ формувалася на момент, коли курс гривні був 21,70 ... А вартість імпортного газу становила десь приблизно 300-305 доларів. Тому на даний момент, звичайно, у міру зменшення вартості газу нижче 250 дол ми будемо мати можливість переглянути, але, на жаль, курс валюти на сьогодні більше, ніж 21,70. І це не дає можливість перерахувати, тобто знизити цю вартість газу в повній мірі. Тобто, економія на імпортному газі є, але вона компенсується значною мірою курсовими різницями », - відповів він тоді на питання парламентарія Іллюк, чому не знижується ціна газу в Україні, якщо подешевшав на 70 дол імпортний газ і відбулося суттєве зміцнення гривні.

Ну що ж, на той момент - на минулу п'ятницю - дана відповідь була хоча б частково справедливий. У тій частині, що курс тоді дійсно був вище, ніж 21,7 грн за дол (він перевищував в п'ятницю позначку 23 грн за дол).

Однак по суті цей аргумент Демчишина був фальшивим, тому я зараз поспішаю доповісти, що сьогодні на міжбанківському валютному ринку торги по долару розпочались на рівні 22,9 грн за дол (на продажу), але потім пішло швидке зниження, і на 15.00 курс впав навіть нижче рівня 21,7 - до 21,55 грн за дол.

Отже, навіть якщо прийняти вищенаведені доводи Демчишина за справедливі, то зараз потрібно істотно знижувати ціну на газ для населення - приблизно на чверть ... З урахуванням же подальшого зниження ціни на імпортний газ в третьому кварталі, опускати ціну потрібно, мінімум, у півтора рази. А якщо в формули для розрахунку включити ще й набагато дешевший український газ - тоді взагалі в три рази ...

Прошу, пане Демчишин, відповідати за свої слова і негайно переглянути ціни на газ для населення України в бік зниження!

А також припиняй закуповувати зараз імпортний газ для наповнення підземних сховищ в збиток для держави і громадян !

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online