Реєстрація договорів оренди землі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сьогодні інвестування в земельні ділянки стає все більш привабливим Сьогодні інвестування в земельні ділянки стає все більш привабливим. Але в той же час існують юридичні ризики: тривалий і заплутаний процес передачі (продажу) прав на землю та їх реєстрації, складні і непрозорі процедури викупу землі і зміни її цільового призначення. Більшість людей щоб не морочити собі голову даними процесами просто орендують землю.

Тому, одним з пріоритетних напрямків діяльності нашої компанії «Адвокатське і рієлторськоє об'єднання України» є надання юридичних послуг в сфері земельних правовідносин, а саме юридична допомога в реєстрації договорів оренди землі.

Згідно ст. 20 Закону України «Про оренду землі», кожен договір оренди земельної ділянки підлягає державній реєстрації. Законодавством України визначено єдині умови реєстрації договорів оренди та договорів суборенди земельних ділянок.

Державна реєстрація договорів оренди проводиться виконавчим комітетом сільської, селищної, міської ради, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями за місцем розташування земельної ділянки.

Для того, щоб наші фахівці допомогли Вам у реєстрації договору оренди землі, нам знадобляться наступні документи для направлення до відповідного державного органу земельних ресурсів:

  • заяву про державну реєстрацію договору оренди;
  • договір оренди (у трьох примірниках);
  • план (схему) земельної ділянки, яка надається в оренду (у трьох примірниках);
  • рішення органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування про надання в оренду земельної ділянки, що перебуває у державній або комунальній власності;
  • результати конкурсу або аукціону - у разі набуття права на оренду земельної ділянки на конкурентних засадах;
  • копію державного акта на право власності на землю, яка перебуває у власності фізичних або юридичних осіб.

Крім вищевказаних документів до даної заяви ми повинні будемо додати:

  • акт перенесення меж земельної ділянки, яка надається в оренду, на місцевість - у разі невизначення їх у натурі;
  • проект відведення земельної ділянки - у разі надання його в оренду зі зміною цільового призначення.

У разі державної реєстрації договору суборенди земельної ділянки до заяви про державну реєстрацію договору суборенди також додається договір (у трьох примірниках) та акт перенесення меж ділянки на місцевість - якщо передається не визначена в натурі частина орендованої земельної ділянки.

Якщо у Ви уклали договір оренди і Вам тепер необхідного його в обов'язковому порядку зареєструвати, звертайтеся за допомогою до наших досвідченим юристам в сфері земельного права, які максимально швидко зберуть весь пакет документів і зареєструють земельну ділянку згідно з чинним законодавством.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online