Держмито за паспорт РФ в 2019 році

  1. Чому стягується мито
  2. У скільки обійдеться російський паспорт
  3. Способи оплати
  4. повернення мита

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Оформлення практично всіх видів документів, які знаходяться в зоні відповідальності держави, передбачає оплату певного внеску, який необхідний для виготовлення бланка цього самого документа. Початок нового року завжди пов'язане з підвищенням тарифів, а тому не зайвим буде знати, яка ж буде держмито за паспорт РФ в 2019 році.

Початок нового року завжди пов'язане з підвищенням тарифів, а тому не зайвим буде знати, яка ж буде держмито за паспорт РФ в 2019 році

Чому стягується мито

Державне мито являє собою грошовий внесок, який є єдиним для всіх російських регіонів і оплачується спеціальним органам, уповноваженими на видачу тих чи інших документів або надання певних видів послуг.

Регулюється розмір даних виплат Податковим кодексом. Найчастіше стягуються вони за дії, що мають юридичне значення. Наприклад, оформлення виїзного закордонного паспорта, видача внутрішнього посвідчення особи, відкриття віз та ін.

З звичайним податком мито ріднить той факт, що даний вид платежу є таким же обов'язковим. А ось основною відмінністю можна назвати те, що мито - це цільова виплата державі, призначена для здійснення конкретної процедури.

У скільки обійдеться російський паспорт

Перш ніж дізнатися, як сплатити держмито за паспорт, необхідно розібратися з ціною питання. У 2017 році російські громадяни зіткнулися з деякими змінами в сумі виплат за оформлення деяких документів. Так, зокрема, якщо говорити про внутрішньому російському паспорті, то цифри розподілилися наступним чином:

  • оформлення нового документа в 14, 20 і 45 років - 300 грн;
  • заміна втраченого або зіпсованого паспорта з вини його власника - 1500 рублів;
  • отримання посвідчення з електронним чіпом - 2500 рублів.

Таким чином, сума за первинну видачу збільшилася на 100 рублів. Слід звернути увагу, що від здійснення даної процедури звільняються тільки особи, які залишилися без піклування, та діти-сироти.

Способи оплати

Можливостей внести потрібну суму на рахунок уповноваженої організації існує кілька. Одна з них - через банк.

Отримати квитанцію можна у відділенні ГУВМ МВС (колишня ФМС), куди ви подаєте прохання, або в самому банку. Проведення операції передбачає, що у вас повинні бути такі реквізити для сплати держмита за паспорт РФ:

  1. Найменування одержувача, куди ваш платіж направляється.
  2. КПП УФК, ІПН.
  3. ОТКМО.
  4. Номер розрахункового рахунку отримувача.
  5. Відомості про банк - КБК, БИК.
  6. Інформація про платника - ПІБ, адреса.
  7. Призначення проведеного платежу - заміна або видача російського паспорта, наприклад.
  8. Дані вашого внутрішнього посвідчення особи.

Дані вашого внутрішнього посвідчення особи

Заповнити бланк необхідно від руки, без помилок і виправлень. Як відомо, квитанції з помарками банки не приймають.

Другий спосіб оплати - за допомогою терміналу. Зазвичай вони встановлені в самих банках і на території великих маркетів. При проведенні даної процедури важливо правильно ввести всі необхідні реквізити і не забути забрати платіжну квитанцію, яку ви прикріпіть до пакету документів.

Третій спосіб - через пошту. Цей шлях також передбачає заповнення квитанції. Зазвичай зразок можна знайти безпосередньо у відділенні Пошти Росії. Будьте, однак, готові до того, що з вас візьмуть комісію за проведення операції. Хоча це чекає вас і тоді, коли ви вирішите скористатися послугою банку.

Останній спосіб - оплата через інтернет. Сплатити держмито за паспорт онлайн можна на сайті ГУВМ МВС (колишня ФМС), на або за допомогою онлайн-банкінгу. У всіх випадках вам необхідно вказати вид платежу, внести потрібну інформацію по реквізитах, суму внеску, номер карти, відомості про платника. Якщо ви вирішите скористатися державним сервісом ЕГАИС, тоді всі реквізити система введе сама: вам необхідно буде просто вказати дані карти, з якої будуть списані кошти.

повернення мита

Якщо ваш платіж прийшов за призначенням, тоді повернути витрачені кошти ви вже не зможете. Підстав для цього не існує. Але що робити, якщо ви помилилися однією цифрою: як повернути держмито за паспорт в цьому випадку, тим більше що ГУВМ МВС ця проблема зовсім не хвилює і вас попросять зробити оплату знову, тому що гроші обов'язково повинні надійти на рахунок відомства.

Алгоритм дій такий:

  1. Повертаєтеся в банк, в якому ви сплачували мито.
  2. Пишете заяву на повернення платежу і докладаєте до нього копію вже оплаченої квитанції.

Далі співробітник банку передає в головне управління фінустанови запит про переказ коштів. Займе процедура не менше 3 тижнів. Якщо кошти ще не пішли, ви їх повернете в будь-якому випадку. Якщо ж їх уже отримав банк-кореспондент, тоді вам видається копія платіжної квитанції зі штампом про те, що квитанція ніякої сили не має і засоби по ній не було використано.

Пред'явивши цей документ в міграційну службу і написавши спеціальну заяву з реквізитами вашого банку-одержувача, ви залишаєтеся чекати рішення про повернення коштів, яке буде прийнято протягом 30 днів.

Алгоритм дій при втраті паспорта: відео

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online