Олексій Навальний - Штрихи до портрету гвардійця Путіна: майно на 663 млн рублів, дача Мікояна і кінофільми

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

За минулі два дні мене сто тисяч разів запитали: чи знаємо ми щось особливе про Віктора Золотова, колишньому особистому охоронця Путіна, очолить створену національну гвардію .

Окей, ось вам кілька штрихів, які добре характеризують цю людину. (Якщо потрібна біографія / профайл, то найкраща в Нью Таймз )

1. Всі, хто знає його особисто, говорили мені в першу чергу «це той, хто взагалі без проблем буде стріляти і навіть хоче стріляти». Напевно, це одне з важливих пояснень призначення: і МВС почне стріляти, і Міноборони (вони і для Єльцина стріляли), але скрізь потрібні будуть накази, певний ланцюжок відповідальності.

А тут відстань від думки «вони вийшли на вулицю і заберуть мої мільярди» до натиснутого спускового гачка сильно скорочується і слабких ланок немає.

2. Золотов багатий. Дуже багатий. Він буде стріляти і щоб своє зберегти. Ніякої звичайний генерал таким майном не володіє.

Перелік відомих активів склала «Нова газета» , Оцінивши їх кадастрову (не ринкову) вартість в 120 мільйонів рублів:

  • Квартира 171 кв.м в Спасоналівковскій провулку, яку Золотов приватизував в 2003 році
  • Квартира сина 160 кв.м на Звенигородської вулиці
  • Котедж сина 188 кв.м в селищі Естосадок в Сочі
  • Будинок сина 676 кв.м в Барвисі
  • Будинок сина 958.2 кв.м в Геленджику

Але ця сума невелика (ха-ха) в порівнянні з тим, що знайшов ФБК. Ми вперше публікуємо інформацію про квартиру, що належить дочці Золотова Жанні. Квартиру купили в 2011 році, вона знаходиться в елітному будинку на Ломоносовському проспекті і має площу майже 500 квадратних метрів.

Квадратний метр в цьому будинку коштує більше 10 тисяч доларів , Відповідно всю квартиру на сьогоднішній день можна оцінити в 5 мільйонів доларів або 343 мільйони рублів.

Відчуйте це, сім'ї путінського оточення купують квартири по 500 квадратних метрів. У них квартири такі по площі, як у нас дачні ділянки.

Додаємо сюди ще один актив - земельна ділянка площа 11868 м2, про який буде написано нижче. Його приблизна вартість - 200 млн рублів.

Таким чином, тільки відоме майно сім'ї Золотова варто більше 663 000 000 рублей.

Непогано «заробив» військовослужбовець.

3. Золотов пихатий. Для своєї хати він хапнув ні що інше, як дачу легендарного Мікояна . Того самого, що побудував всю радянську промисловість. Почав за Леніна, служив і вижив при Сталіні, пережив Хрущова і закінчив за Брежнєва, за що і заслужив народне: від Ілліча до Ілліча, без інфаркту і паралічу.

Так ось, на колишньої радянська держдачі Зубалово-2, на якій в різний час жили Мікоян (в основному), Ворошилов, Шапошников, і живе наш гвардієць кардинала. Поруч зі старим мікоянівські будинком побудував новий в 1000 метрів. Мікоян-то, лох, він посоромився таке робити і жив на 260 метрах.

За минулі два дні мене сто тисяч разів запитали: чи знаємо ми щось особливе про Віктора Золотова, колишньому особистому охоронця Путіна, очолить створену   національну гвардію

Архівне фото дачі Мікояна

Втім, зрозуміло чому Мікоян посоромився будуватися - по сусідству, в Зубалово-4, розташовувалася дача Сталіна.

ось спогади дочки Сталіна, Надії Аллілуєвої, де досить точно описується місце розташування цієї дачі.

Після Жуковки - Усово.В кінці селища перед крутим спуском знаходиться в'їзд на територію Зубалове-2.Сама дача добре видно з дороги, круто пірнаючої в глибоку балку.За спуском - такий же крутий підйом, в кінці якого вправо від основної дороги йде дорога, яка веде до крутого і високого берега Москви-ріки і до кількох дачах, одна з яких свого часу належала заступникові Берія Кобулову, а в п'ятдесятих роках - Василю Сталіну .Там же, в невеликому затоці, була човнова станція з моторними човнами для обслуговування мешканців цих дач.Основна дорога йде прямо і метрів через 700 впирається в перехрестя.Якщо поїхати наліво - будеш в Зубалове - 4, а направо - потрапляєш в село Знаменське і до прекрасних піщаних пляжів Москви-ріки.

Згадується Зубалово-2 і в спогадах Серго Мікояна

.... орендар розповідає про сауну і про підземний хід в неї з дому.Природно, вважає, що це було зроблено за старого режиму.Це не правда.Думка витратити казенні гроші на такі цілі Мікояна ніхто навіть не наважився б висловити.Пам'ятаю, як 3 роки його вмовляли ліквідувати котельню в підвалі і провести трубу з гарячою водою під землею з іншого будинку.Вугільний пил взимку не давала проходу.Батько запитав про кошторис, а почувши відповідь, рішуче сказав «ні».На наступний рік кошторис урізали на одну третину, але він знову відмовився.Лише на третій рік, після того як кошторис скоротили більше, ніж удвічі, він поступився.Кухня з часів Зубалове була в окремому цегляному будинку метрах в 35 від будинку.Там був льох для льоду, який ми на коні привозили з Москви-ріки в квітні, він танув якраз до початку зими - адже холодильників-то ще не було!По дорозі до дому приготована їжа кілька остигала.Тому завзяті охорона, якої треба було витрачати річний бюджет «ремонту», багато разів пропонувала зробити засклений, критий перехід.Батько так і не дав на це згоди.

Цей льох для льоду і зараз є. Золотов його навіть гордо декларує:

Зараз, напевно, там Віктор Золотов зберігає свої головні убори - поза холоду, на вулиці, вони самовозгораются.

Садибу Зубалово (в неї входять і сталінська Зубалове-4, і мікоянская Зубалово-2) передали Міноборони, попередньо відрубати гектар землі для Золотова.

Усе в ипіскі на згадуване в пості майно.

Зараз земля там продається по 2 млн рублів за сотку . В цьому випадку вартість ділянки - щонайменше 200 млн рублів. Це якщо навіть не враховувати історичну цінність. Зарплата Золотова за 2014 рік при цьому - 6,5 млн рублів.

4. Золотов особисто вирішує організаційні питання путінської корупції. Він тісно взаємодіє з людьми, причетними до неї.

Ви пам'ятаєте, звичайно, палац Путіна в Геленджику . Багаторазово згадувалося, що Золотов особисто курирував будівництво , Постійно приїжджаючи на місце.

Хочу нагадати вам наше розслідування « Керуючі палацу Путіна отримують державні посади, будинки, громадянство і банки ». Там згадується Ланфранко Чирилло - італійський архітектор, який будував Путіну його Геленджицький палац.

Ланфранко Чирилло

Саме йому чи то продав, то чи подарував свій будинок в Геленджику (перша лінія, відмінне місце розташування) син Золотова Роман.

Моя здогадка в тому, що будинок просто оформили на жуліковатого італійця, щоб не дражнити народ такою нерухомістю, що належить родині «держслужбовця».

5. Останнє і це скоріше з області курйозів. Сім'я Золотова знімає кіно :)

Справжнє.

Справжнє

Роман Золотов і Юрій Чечіхін з Микитою Михалковим

На цій фотографії сидять Микита Михалков, Юрій Чечіхін (зять Золотова-старшого) і Золотов-молодший, Роман.

Дочка Віктора Золотова Жанна і її чоловік Юрій Чечіхін.

Роман Золотов вказано навіть як кінопродюсер і актор на профільних сайтах:

Наприклад, вони зняли серіал «Ділки». Ось вже де точно можна було взяти сценарій з життя близьких.

Комедії теж знімають. Правда, як бачимо по цифрам «бюджет / збори», комерційно підприємство не дуже вигідне:

Цікаво, що Роман Золотов, будучи «продюсером і актором» примудрився ще й працювати в системі МВС в тому самому ФГУП «Охорона» , Яка позавчора була передана в підпорядкування його татові .

Все ламають голову: нахрена до Національної Гвардії прикріплювати контору, завідуючу пультами сигналізації, охороною будинків і квартир. А це просто таке прибуткове місце, щоб фільми фінансувати. Воно сім'ї надано на годування, ось вони його і везуть за собою по життю.

Такі ось в Росії гвардійці.

Втім, який кардинал, такі і гвардійці.

PS За розслідування спасибі Георгію Албурову та голові пітерського ФБК Дмитру Сухарева . Вони обидва беруть участь в праймеріз, реєструйтеся і голосуйте за них .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online