Геленджик. Імітація по-чиновницькі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Підлеглі глави міста-курорту дискредитують завдання губернатора і створюють соціальну напруженість Підлеглі глави міста-курорту дискредитують завдання губернатора і створюють соціальну напруженість   Незважаючи на отримані дозволи та експертизи ЖК «Альбатрос» продовжує відбиватися від «прокинулися» чиновників в судах   Руслан Тихомиров Автор статті   Проблема самовільних будівель - коли замість приватного будиночка виростає 15-поверховий хмарочос - залишається найгострішою в Краснодарському краї

Незважаючи на отримані дозволи та експертизи ЖК «Альбатрос» продовжує відбиватися від «прокинулися» чиновників в судах

Руслан Тихомиров Автор статті Руслан Тихомиров Автор статті

Проблема самовільних будівель - коли замість приватного будиночка виростає 15-поверховий хмарочос - залишається найгострішою в Краснодарському краї. М'яка зима, сонячна погода (вже зараз - розпускаються бруньки на деревах) і близькість до узбережжя приваблюють тисячі росіян, що переїжджають сюди на постійне місце проживання. Щоб забезпечити їх квадратними метрами, недобросовісні забудовники йдуть на всілякі хитрощі, вміло обходячи закон і впіхівая бетонні короби на кожен вільний клаптик землі.

«Від Громадської приймальні ОНК і регіональної громадської організації" Краснодарський правозахисний центр "подано заяву губернатору Краснодарського краю Веніаміну Кондратьєву про проведення перевірки стосовно голови міста Геленджик Віктора хрестини на відповідність із займаної посади на увазі халатності і перевищення посадових повноважень.

За час свого керівництва глава допустив нібито самовільне будівництво 75 багатоквартирних будинків, 36 об'єктів готельного типу, 9 об'єктів комерційного і виробничого призначення », - йдеться у зверненні, направленому до Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини при президенті РФ краснодарської правозахисницею Ольгою Голубятникова.

При цьому, зазначає громадянська активістка, мерія Геленджика чомусь наполегливо судиться з багатоквартирних будинків, рішення про законність зведення яких давно вступили в силу.

- Власники квартир змушені відстоювати свої права шляхом мітингів та демонстрацій. Обстановка негативним чином впливає на громадську думку і підриває авторитет влади, - підсумувала Голубятникова.

У цій статті мова піде не про боротьбу з самобудом, якої так не вистачає Краснодару, Сочі і Геленджик, а про імітацію такої діяльності.

Один з яскравих актуальних прикладів цього - побудований відповідно до законодавства та дозволами, готовий до заселення житловий комплекс «Альбатрос». Мерія не залишає спроб виставити на вулицю сотні сімей, штучно створюючи соціальну напруженість і ставлячи під сумнів доцільність зазначених губернатором завдань.

пряма зацікавленість

Минулого літа - ще будучи в статусі в.о. губернатора Краснодарського краю - Веніамін Кондратьєв організував федеральним міністрам незвичайну екскурсію по Геленджик, продемонструвавши самовільно зведені об'єкти.

Найбільш поширені - незаконні готелі, які виросли на ділянках під ІЖС. Вистачає тут і багатоквартирних самобудів, адже вітчизняний середній клас, особливо після зльоту долара і західних санкцій, охоче скуповує нерухомість на кубанському узбережжі.

Частина таких об'єктів, законність появи яких викликає безліч питань, має пряме відношення до родичів і іншим особам, які не стороннім оточенню глав курортних міст.

- З моменту котловану і до самого даху все бачили, як піднімалася ця коробка, але ніяких реальних дій не було зроблено, раз виросли десять поверхів. Для мене принципово важливо розуміти, хто які дії робив з боку адміністрації, контролюючих органів, інших компетентних структур, - шпетив мера Геленджика глава регіону, вказуючи на 80-квартирний будинок по вулиці Бєлінського. - Треба об'єктивно розібратися, через чиюсь халатність, потурання або неуваги такі речі відбуваються.

- Треба об'єктивно розібратися, через чиюсь халатність, потурання або неуваги такі речі відбуваються

Після огляду будівельних майданчиків Геленджика т.в.о. губернатора Веніамін Кондратьєв (другий зліва) зажадав розібратися, через чиюсь недбалість ростуть самобуди. Фото: gelenzhik.org

Щоб це зробити, Веніаміну Івановичу досить зайти в інтернет, що рясніє скаргами на «неуважність» муніципальних чиновників.

«У місцевих ЗМІ глава міста-курорту Геленджик і його підлеглі постійно трублять, як вони борються з незаконним будівництвом на території Геленджика, не забуваючи викладати фото-та відеорепортажі.

При цьому вони просто не бачать, як у них під носом ростуть багатоповерхівки як гриби після дощу. Я, житель міста, задаю вам питання - де і з ким вони борються, які об'єкти вони знесли, повторюю: знесли, а не подряпали перед камерою, набиваючи собі ціну? - з розмахом запитує розміщене в мережі звернення до президента Росії. - Вони відпрацьовують отриманий відкат, ігноруючи безпеку і спокій громадян, які проживають поруч з незаконними будівництвами по всьому місту, не кажучи вже про закони РФ.

Їм навіть письмову вимогу прокуратури - направити позов з матеріалами справи до суду - побоку. Явно проглядається пряма зацікавленість органів виконавчої влади в заступництві вузькій групі осіб, які будують де хочуть і як хочуть, судячи з усього, на чолі з мером міста хрестини ».

З ким не поділився «Альбатрос»?

У початку 2014 року ТОВ «Морський бриз» набуває у власність земельну ділянку по вулиці Одеській у Геленджику. Місцевий бізнесмен Максим Головко і спільно з цією компанією починають будівництво житлового комплексу «Альбатрос», що складається з 13 десятиповерхових багатоквартирних будинків.

На відміну від ряду приватних кубанських забудовників, спершу зводять багатоповерхівки, а потім узаконюють їх через суд, інвестор цього комплексу вирішив робити все відповідно до букви закону. За що і поплатився.

Для отримання дозволу на будівництво компанія звернулася в управління архітектури і містобудування мерії Геленджика. До заяви доклали повний перелік необхідних документів. В яких, наприклад, утоняется: площа забудови займе всього чверть земельної ділянки, решта території йде під наземні парковки, дитячі та спортивні майданчики, рекреаційні зони.

Житловий комплекс відповідає нормативним технічним документам, є результати інженерних вишукувань і позитивний висновок експертів, затверджений міським головою Віктором хрестини містобудівний план даної ділянки.

У позитивному висновку експертизи, яку провели відразу кілька провідних співробітників московського ТОВ «Експертиза», зазначено: звітні матеріали з інженерних вишукувань і проектну документацію на комплекс повністю відповідають вимогам технічних регламентів.

У постанові президії Краснодарського крайового суду йдеться:

«Суспільству було відмовлено у видачі дозволу на будівництво з пропозицією обліку вигаданих рекомендацій з проектування комплексу п'яти-семиповерховим з поступовим заниженням поверховості в бік моря.

Пропонована суспільством поверховість житлового комплексу передбачена не тільки містобудівного плану, але і відповідає затвердженим правилам забудови частини території міста-курорту Геленджик ».

Мотивуючи відмову підвищеними вимогами «до архітектурно-художнього ландшафтному рішенням» і створення «виразною забудови (вид морської акваторії)», головний архітектор курорту Віктор Ревякін посилається на проект генплану Геленджика. Що діяв на той момент генерального плату будівництво відповідало, але чиновник чомусь керувався ще не прийнятим документом.

На жаль, багато геленджікци не з чуток знають, що стоїть за подібними необгрунтованим причіпками.

Попередній введення в експлуатацію багатоповерхівок «потрібних» забудовників, коли на майданчику ще у всю працює спецтехніка, тут чомусь сусідить з відмовою у видачі дозволу на будівництво, обгрунтованим проектом перспективного плану розвитку.

Городянам добре відомо, як адміністрація може закривати очі на самовільне будівництво, не втручаючись в зведення чудес архітектурної думки. Отримують всілякі родичі і друзі курортних бонз дозвіл на ларьок, а виростає багатоповерховий монстр з цегли та бетону. З документами на будівництво індивідуального будинку відмахується хмарочос.

Зайдіть в інтернет: геленджікци відкрито називають конкретні суми за узгодження чиновниками прибудови. Кожен поверх самобуду опинявся непоміченим, якщо заплатити за нього від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Але це розцінки трирічної давності. Сьогодні, при підвищеній увазі губернатора Кондратьєва до проблеми самовільної забудови на Чорноморському узбережжі, вони могли відчутно вирости.

На шляху до соціального вибуху

Повернемося до комплексу «Альбатрос», зрізати поверховість якого мерія рекомендує по ще не прийнятому генплану міста. Відмова чиновників оскаржений в судовому порядку: рішенням міського суду Геленджика на управління архітектури і містобудування покладено обов'язок видати дозвіл на будівництво.

Цей дозвіл було отримано, в подальшому апеляційне визначення Краснодарського крайового суду відмовило адміністрації в його скасування.

Показово, що на апеляційні засідання представники мерії просто не з'явилися, після повторного пропуску визначення виносилося при їх відсутності. Більш того, у разі незгоди з рішенням апеляційної інстанції закон дає право до подання та розгляду касаційної скарги звернутися до суду з клопотанням про припинення виконання оскаржуваних рішень. Але цього зроблено не було.

На касаційне оскарження згідно із законом відводиться півроку. Представники адміністрації пропустили цей термін, тому забудовник з абсолютно спокійною душею продовжив зведення багатоповерхового комплексу. З'явилися громадяни, які уклали офіційні договори пайової участі та заплативши за майбутні квадратні метри.

У серпні 2015 роки (перше рішення винесено ще в позаминулому листопаді) мерія після прочухана на федеральному рівні прокидається і просить суд відновити пропущені процесуальні строки. Що заважало зробити це раніше - велике питання.

Нагадаємо, що за кілька днів до подачі заяви місто-курорт відвідали на той момент т.в.о. губернатора і федеральні міністри, яким провели «екскурсію по самобудовою». Главі Геленджика Віктору хрестини нічого не залишалося, крім як розводити руками.

Главі Геленджика Віктору хрестини нічого не залишалося, крім як розводити руками

Екскурсія по самобудам Геленджика. Мер курорту Віктор Хрестин, глава регіону Веніамін Кондратьєв, федеральні міністри Михайло Мень і Денис Мантуров. Фото: gelendzhik.org

І після від'їзду високої делегації місцеві чиновники, ймовірно, вирішили продемонструвати завзятість в боротьбі з самовільною забудовою. Правда, їх вибір впав не на реальний самобуд, список якого налічує кілька десятків багатоповерхових будинків, а на законно отримав дозвіл на будівництво комплекс «Альбатрос».

Міський суд дивним чином відновлює терміни, але президія Краснодарського крайового суду 23 листопада 2015 року скасо це рішення, справу направлено на повторний розгляд.

- Доказів наявності об'єктивних причин, за якими адміністрації знадобився такий тривалий термін для прийняття заходів по оскарженню рішення і апеляційного визначення, в вищестоящий суд не представлено, - аргументують представники ТОВ «Морський бриз».

На даний момент житловий комплекс «Альбатрос» отримав дозвіл на введення в експлуатацію, пайовики з офіційними свідченнями про право власності на руках вже місяць могли, якби не перепони адміністрації, бути новоселами. Тоді чого продовжує наполегливо домагатися мерія Геленджика?

Пропустили всі терміни оскарження чиновники мають намір розквитатися і пустити під знесення законно побудовані, введені в експлуатацію і практично обживає будинку? Так перекручено в Геленджику розуміють установку губернатора Краснодарського краю?

Член комітету Державної думи з праці, соціальної політики та у справах ветеранів Михайло Моїсеєв ( «Єдина Росія») заявив КАВПОЛІТу:

«До мене звернулися люди, які вклали гроші в будівництво житлового комплексу" Альбатрос ". На сьогоднішній день вони ризикують залишитися і без довгоочікуваних квадратних метрів, і без грошей. Нагадаю, що мова йде про 270 пайовиків, за якими стоять ще й сім'ї. Ситуація загрожує великим соціальним вибухом, який може прогриміти на всю Кубань.

Через депутатський запит я зажадав від контрольних і наглядових органів перевірити - чи не порушує адміністрація міста-курорту земельне законодавство і законодавство про містобудівну діяльність.

У разі підтвердження порушень необхідні оперативні заходи по їх усуненню. Сподіваюся, депутатське втручання змінить ситуацію, і інтереси пайовиків не постраждають ».

0 Роздрукувати

Я, житель міста, задаю вам питання - де і з ким вони борються, які об'єкти вони знесли, повторюю: знесли, а не подряпали перед камерою, набиваючи собі ціну?
З ким не поділився «Альбатрос»?
Тоді чого продовжує наполегливо домагатися мерія Геленджика?
Пропустили всі терміни оскарження чиновники мають намір розквитатися і пустити під знесення законно побудовані, введені в експлуатацію і практично обживає будинку?
Так перекручено в Геленджику розуміють установку губернатора Краснодарського краю?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online