Де взяти юридичну адресу для реєстрації ТОВ

  1. Чи потрібен юридична адреса при створенні ТОВ?
  2. Вимоги до адресою
  3. Юридична та фактична адреси
  4. Який адресу краще взяти для реєстрації ТОВ?
  5. Чи можна використовувати домашню адресу?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Для якої мети служить юридична адреса організації Для якої мети служить юридична адреса організації? Які вимоги до нього пред'являються? Чи можна вказати свою домашню адресу в якості юридичної?

Ці та інші актуальні питання ми розглянемо в цій статті.

Зміст статті

Чи потрібен юридична адреса при створенні ТОВ?

Відповідно до норм законодавства, чинного на території Російської Федерації, реєстрація Товариства з обмеженою відповідальністю повинна здійснюватися за його юридичною адресою. В якості приміщення, яке буде використовуватися при реєстраційних заходах, може використовуватися:

  • житлове приміщення, в якому проживає директор (засновник) новоствореної організації;
  • приміщення, яке належить до нежитлового фонду, на оренду якого оформлена відповідна документація;
  • приміщення, яке є власністю одного із засновників Товариства з обмеженою відповідальністю.

Незважаючи на те, що цивільне законодавство, чинне на території Росії, не дає чіткого визначення юридичною адресою, в даний час до місця реєстрації організацій контролюючими органами пред'являються певні вимоги:

  • за юридичною адресою повинна знаходитися вся документація організації;
  • за такою адресою Товариство з обмеженою відповідальністю має отримувати всю кореспонденцію, як від ділових партнерів, так і від контролюючих органів. Податкова адміністрація завжди направляє повідомлення платникам податків лише на їх юридичну адресу, і якщо ТОВ там не знаходиться, в зв'язку з чим не змогло своєчасно отримати лист, вона не звільняється від відповідальності;
  • за юридичною адресою повинна здійснюватися господарська діяльність організації;
  • за адресою, вказаною в реєстраційній документації Товариства з обмеженою відповідальністю, проводяться планові і позапланові перевірки контролюючими органами.

Податкова адміністрація завжди направляє повідомлення платникам податків лише на їх юридичну адресу, і якщо ТОВ там не знаходиться, в зв'язку з чим не змогло своєчасно отримати лист, вона не звільняється від відповідальності;   за юридичною адресою повинна здійснюватися господарська діяльність організації;   за адресою, вказаною в реєстраційній документації Товариства з обмеженою відповідальністю, проводяться планові і позапланові перевірки контролюючими органами

Якщо ви хочете закрити організацію і не знаєте, як скласти   протокол про ліквідацію ТОВ   , Прочитайте про це тут Якщо ви хочете закрити організацію і не знаєте, як скласти протокол про ліквідацію ТОВ , Прочитайте про це тут.

Покроковий порядок відкриття ТОВ з юридичною адресою ви можете подивитися в цієї статті .

Вимоги до адресою

Податкова адміністрація в даний час дуже пильно стежить за тим, щоб при реєстрації Товариств з обмеженою відповідальністю не використовувалися житлові адреси, які зазвичай задіюються для діяльності фіктивних підприємств. Чинне російське законодавство пред'являє певні вимоги до юридичною адресою Товариств з обмеженою відповідальністю:

  • юридична адреса повинен вказуватися в статутний документації;
  • юридична адреса повинен вказуватися на відбитку печатки кожної організації;
  • на юридичну адресу ТОВ повинна спрямовуватися кореспонденція від контролюючих органів, на яку керівництво компаній має своєчасно реагувати.

При проведенні реєстраційних заходів засновники Товариств з обмеженою відповідальністю повинні надати наступні документи, що свідчать про наявність юридичної адреси:

  • правовстановлюючі документи на приміщення (договір купівлі-продажу, заповіт, договір дарування і будь-який інший документ, в якому зазначено, що конкретне приміщення належить директору ТОВ);
  • договір оренди, в разі використання чужого, нежитлового приміщення. Так як для оренди об'єкта нежитлового фонду необхідно надати документи на зареєстроване підприємство, від його власника можна попросити гарантійний лист, в якому буде вказано, що він зобов'язується надати у тимчасове користування конкретне приміщення;
  • заяву, в якому вказані всі дані щодо майбутнього місця розташування Товариства з обмеженою відповідальністю.

Так як для оренди об'єкта нежитлового фонду необхідно надати документи на зареєстроване підприємство, від його власника можна попросити гарантійний лист, в якому буде вказано, що він зобов'язується надати у тимчасове користування конкретне приміщення;   заяву, в якому вказані всі дані щодо майбутнього місця розташування Товариства з обмеженою відповідальністю

Юридична та фактична адреси

Юридична адреса - використовується засновниками Товариств з обмеженою відповідальністю при проведенні їх реєстрації. Наявність такого адреси є головною вимогою державного органу, яким здійснюється процедура реєстрації.

У тому випадку, якщо ТОВ надалі вирішить змінити дані в реєстраційних документах щодо свого місця розташування, його представники повинні у встановлені законом терміни поінформувати про цей факт контролюючі органи (в письмовому вигляді).

Фактична адреса - використовується засновниками Товариств з обмеженою відповідальністю для здійснення своєї господарської діяльності Фактична адреса - використовується засновниками Товариств з обмеженою відповідальністю для здійснення своєї господарської діяльності. Ідеальним варіантом для будь-якої організації є ситуація при якій юридична адреса збігається з фактичним. В даний час досить часто зустрічається ситуація, при якій організації, реєструючи юридичну адресу, здійснюють свою господарську діяльність абсолютно в іншому місці, про яке невідомо представникам контролюючих органів.

Податкові органи проводять ряд заходів, спрямованих на виявлення та ліквідацію підприємств одноденок, керуючись при цьому новим регламентом перевірки юридичних адрес. Кожне перевіряється Товариство з обмеженою відповідальністю повинно мати документальне підтвердження володіння приміщенням, яке використовується для провадження господарської діяльності. У тому випадку, коли при проведенні перевірки ТОВ не буде перебувати за вказаною в реєстраційних документах адресою, воно може на законних підставах знятися з державної реєстрації в якості платника податку.

Який адресу краще взяти для реєстрації ТОВ?

При реєстрації Товариства з обмеженою відповідальністю у його власників виникає цілком логічне запитання, що стосується вибору юридичної адреси. В даний час існує декілька варіантів вирішення даної проблеми:

  • реєстрація юридичної адреси за місцем проживання директора (засновника);
  • оренда юридичної адреси;
  • покупка юридичної адреси.

Кращим рішенням для власника компанії стане реєстрація Товариства з обмеженою відповідальністю за тією адресою, де згодом буде здійснюватися господарська діяльність, куди будуть приходити поштові повідомлення і т. Д.

Це може бути орендоване приміщення, на яке за всіма нормами законодавства, чинного на території Російської федерації, оформлена необхідна документація Це може бути орендоване приміщення, на яке за всіма нормами законодавства, чинного на території Російської федерації, оформлена необхідна документація. Сьогодні масово зводяться цілі бізнес центри, які надають товариствам з обмеженою відповідальністю та іншим представникам середнього і малого бізнесу юридичні адреси.

Деякі бізнесмени не бачать доцільності в оренду приміщення під офіс, в якому надалі буде проводитися підприємницька діяльність. Це пов'язано в основному зі специфікою роботи деяких ТОВ, у яких немає необхідності в окремому приміщенні. В такому випадку керівництво приймає рішення проводити реєстрацію своєї організації за своїм домашньою адресою.

При виборі юридичної адреси для Товариства з обмеженою відповідальністю необхідно враховувати, що організація повинна здійснювати свою господарську діяльність за місцем реєстрації. На свою юридичну адресу вона буде отримувати всю ділову кореспонденцію.

Про те, яку адресу можна вибрати для реєстрації - на наступному відео:

Чи можна використовувати домашню адресу?

Багатьох початківців бізнесменів, які планують здійснювати свою господарську діяльність в статусі юридичної особи, цікавить це питання Багатьох початківців бізнесменів, які планують здійснювати свою господарську діяльність в статусі юридичної особи, цікавить це питання. В даному випадку мова йде про домашню адресу засновників таких організацій.

Протягом тривалого часу податкова адміністрація відмовляла в реєстрації ТОВ, які вказували в подається документації адресні дані директора. Представники контролюючих органів мотивували це тим, що відповідно до норм житлового та цивільного законодавства, чинного на території Російської Федерації, житлові приміщення громадян повинні експлуатуватися тільки за їх прямим призначенням. Щоб житло можна було використовувати в інших цілях, його необхідно перевести в статус нежитлового приміщення.

В даний час ситуація кардинально змінилася. Громадяни, які проживають на території Росії, отримали законне право здійснювати підприємницьку діяльність за місцем свого проживання. Завдяки цим нововведенням особи, які вирішили провести реєстрацію ТОВ, можуть зробити це за своїм домашньою адресою. Контролюючі органи пред'являють певні вимоги до керівництва таких організацій:

  • Пред'явити документацію, що підтверджує, що директор ТОВ є власником житлового приміщення, за місцем розташування якого будуть проводитися реєстраційні заходи.
  • Пред'явити згоду родичів директора ТОВ (на паперовому носії, завіреному нотаріально), які проживають з ним в одному приміщенні, щодо реєстрації організації.

Чи потрібен юридична адреса при створенні ТОВ?
Чи можна використовувати домашню адресу?
Для якої мети служить юридична адреса організації?
Які вимоги до нього пред'являються?
Чи можна вказати свою домашню адресу в якості юридичної?
Який адресу краще взяти для реєстрації ТОВ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online