Як подивитися ситуаційний план земельної ділянки онлайн?

  1. Зміст ситуаційного плану
  2. Способи подивитися ситуаційний план онлайн по кадастровому номеру і адресою
  3. Як завантажити і роздрукувати ситуаційний план

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

При будівництві будинку на ділянці ІЖС або при виникненні необхідності підключення його до комунікаційних мереж необхідно скласти ситуаційний план. Дана схема дозволяє визначити місце розташування комунікацій на місцевості.

Також ситуаційний план може знадобитися при укладенні угод купівлі-продажу і перед проведенням реконструкції і ремонту на земельній ділянці.

Зміст ситуаційного плану

Ситуаційний план складається за матеріалами геодезичної і топографічної зйомки.

Залежно від цільового призначення ситуаційного плану відрізняються вимоги, які пред'являються до нього. Так, план для електрифікації будівлі на земельній ділянці містить наявні електромережі на ділянці і ті, які тільки передбачається прокласти. Тут повинні міститися специфікації наявного обладнання, матеріалів, розташування приладів заземлення та ін. План для газифікації має масштаб 1: 200. На ньому відображаються діючі і проектовані газопровідні лінії.

Ситуаційний план складається з кількох розділів:

  1. Проектного - містить графічну частину.
  2. Аналітичного - в складі якого представлені додаткові графічні матеріали і словесний опис об'єктів.
  3. Інсоляційного аналізу - містить опис ступеня освітленості території в різний час.

У ситуаційному плані міститься наступна інформація:

  • адреса земельної ділянки;
  • межі ділянки ;
  • повна інформація про сусідніх об'єктах;
  • призначення сусідніх будівель - наприклад, ресторани, промислові підприємства, звалища і ін .;
  • повний перелік робіт, які планується виконати на об'єкті;
  • лінії комунікацій: газопроводів, гідрокоммунікацій і електромереж та ін .;
  • сторони світу;
  • несприятливі об'єкти;
  • лінії забудови із зазначенням на висоту будівлі, його розмір, фундамент та ін .;
  • ПІБ замовника;
  • підпис виконавця;
  • печатка.

Способи подивитися ситуаційний план онлайн по кадастровому номеру і адресою

Ситуаційний план видається власнику земельної ділянки на підставі заяви в адміністрації муніципального освіти. Цей документ можна отримати безкоштовно. Але даний спосіб вельми незручний: власнику потрібно збирати підтверджуючі документи, записуватися на прийом до відомства, а потім чекати відповіді по надійшов заявою. Набагато зручніше було б отримання ситуаційного плану в режимі онлайн.

Якщо особі відомі такі важливі характеристики, як кадастровий номер або адреса ділянки, то у нього є можливість самостійно підготувати ситуаційний план.

У відкритому доступі ситуаційні плани з необхідним масштабом зображення не публікуються. В основному ці відомості засекречені з цілей безпеки, щоб ця інформація не була використана проти власника землі.

знаючи кадастровий номер , Особа може відшукати земельну ділянку на публічній кадастровій карті Росреестра. Вона розташована на офіційному сайті відомства в розділі «Сервіси». Пошук тут також можна вести не тільки по кадастровому номеру, а й за адресою.

Отримане тут зображення навряд чи зможе виступати альтернативою для повноцінного ситуаційного плану і не буде прийнято в уповноважених інстанціях. Пов'язано це з тим, що спектр відображається на публічній карті буде неповним. Наприклад, тут не буде доступний широкому розташування газових і електричних мереж.

Як завантажити і роздрукувати ситуаційний план

В якості альтернативи публічної кадастрової карти можуть виступати аерофотознімки Яндекса або Гугла. На них не відображаються межі земельної ділянки, їх потрібно нанести самостійно. Для цього потрібно скопіювати скрін екрану з карт пошукових систем в будь-який графічний редактор і за допомогою вбудованих туди інструментів нанести кордон ділянки. Потім отримане зображення можна зберегти і роздрукувати.

При цьому домогтися необхідних параметрів точності вкрай непросто. Тому більшість організацій також не приймають ситуаційні плани , Складені даними способом. Але для комерційних цілей (презентації потенційним покупцям або інвесторам) або для особистих потреб власника подібний варіант підготовки ситуаційного плану може стати оптимальним. Часто підготовлені таким способом ситуаційні плани можна побачити в оголошеннях про продажу земельної ділянки . Вони добре відображають розташування ділянок з прив'язкою до конкретної місцевості.

Вони добре відображають розташування ділянок з прив'язкою до конкретної місцевості

Також для самостійної підготовки ситуаційного плану можна скористатися спеціалізованим ПО. Цей спосіб дозволяє створити ситуаційний план, який практично не буде відрізнятися від розробленого професійними геодезистами.

Але він підійде не всім власникам, так як вимагає певних навичок.

Наприклад, за допомогою програми SAS.Planet (її можна безкоштовно завантажити за адресою http://sasgis.ru/sasplaneta ) Можна скласти план на основі будь-якого картографічного або супутникового зображення .

Відповідний джерело для розробки ситуаційного плану можна підібрати в налаштуваннях програми. SAS.Planet дозволяє взяти за основу будь-який відповідний для розв'язання файл із супутників. Так, публічна карта від Росреестра може бути отримана тут з дозволом 3-5 см на піксель. На отриману схему можна нанести растрове зображення меж ділянки, що дозволить уникнути неточностей.

Зразок ситуаційного плану можна скачати тут .

Таким чином, подивитися ситуаційний план в режимі онлайн не вийде, так як ця схема не міститься у відкритому доступі. Всі наявні в інтернеті схеми земельної ділянки потрібно доопрацювати і нанести на них додаткову інформацію. Доопрацювання можна довірити спеціалізованим організаціям, а також зробити її самостійно. Розроблені таким способом ситуаційні плани можуть використовуватися для особистих цілей власника або для презентації.

Дорогі читачі, інформація в статті могла втратити свою актуальність. Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему, телефонуйте за телефонами:

Або задайте питання юристу на сайті. Це швидко і безкоштовно!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online