Принцип роботи верстатів з ЧПУ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

2013/05/11

Жодне сучасне виробниче підприємство сьогодні не обходиться без обладнання, що використовує числове програмне управління (ЧПУ). Подивитися на роботу ЧПУ верстата ви зможете, відвідавши будь-який виробничий цех, наприклад, меблеві підприємства використовують верстати, що займають величезні площі і складаються з основного механізму, робочої поверхні і комп'ютера. При роботі з таким обладнанням оператору необхідно лише закласти в механізм заготовку і задати необхідну операцію з допомогою комп'ютера. Робота механізму починається відразу ж після запуску.

Від типу обладнання та його призначення залежить робота ЧПУ верстатів і те, які операції вони здатні здійснювати. Обробку внутрішніх і зовнішніх поверхонь і нарізку різьблення на дерев'яних заготовках здійснюють за допомогою токарного верстата. Фрезерний верстат призначений для обробки плоских і просторових корпусних деталей, він здатний виконувати поетапне, контурне, плоске фрезерування незалежно від форми деталі і з усіх її сторін. Також існує можливість проведення даних операцій під будь-яким кутом. За допомогою фрезерних верстатів можна проводити операції обточування торців, свердління деталей, розгортання, розточування і інші роботи.

Обробка отворів деталей проводиться з використанням свердлильно-розточувального ЧПУ верстата. Такий верстат здатний проводити операції з фрезерування, свердління, зенкування, розточування, розсвердлювання і ін. Для шліфування прямолінійних і криволінійних поверхонь, неправильних форм, необхідний шліфувальний верстат, що володіє числовим програмним забезпеченням.

Широкі можливості мають верстати з ЧПУ в тих областях, де існує необхідність великої кількості ручної різьби. Помилковим є твердження про можливість заміни верстатом ручної роботи. Однак в разі замовлень великої кількості складних деталей такий верстат може бути вельми корисним, адже за допомогою керуючої програми можна здійснити до 90% основної ручної роботи. Якщо покупець не дуже освічений в технології ручного різьблення, то він скоріше за все прийме таку роботу за ручну.

Багато підприємств прагнуть до повсюдного використання багатоцільових верстатів або обробних центрів. Один такий верстат здатний здійснювати комплексну одноразову обробку великої кількості деталей за час одного процесу. Всі ці операції переважно здійснюються за допомогою фрезерування.

Величезний вибір з різних видів верстатів з ЧПУ надає можливість забезпечення максимальних виробничих потужностей підприємства. Використовуючи обладнання за призначенням та в повній мірі, можна домогтися злагодженої виробничого процесу, більш якісної продукції, що випускається продукцією і мінімальних виробничих витрат.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online