Привітання з 1 вересня. Привітання з днем ​​знань. Привітання з початком навчального року

  1. Як виникло свято 1 вересня
  2. Привітання з 1 вересня. 1 вересня і сучасні традиції
  3. Привітання з 1 вересня. Як святкують 1 вересня в різних країнах світу
  4. День знань в Африці
  5. День знань в Південній Кореї
  6. День знань в Німеччині
  7. День знань в Великобританії
  8. День знань в США
  9. День знань в Ізраїлі
  10. Поздоровлення з 1 вересня
  11. Привітання з 1 вересня першокласників від батьків
  12. Привітання з 1 вересня першокласників від випускників
  13. Привітання з 1 вересня вчителям
  14. Офіційні привітання з 1 вересня від директора, голови району в прозі
  15. Привітання з 1 вересня колегам
  16. Привітання з 1 вересня студентам
  17. Прикольні поздоровлення з 1 вересня у віршах

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У статті пропонується ознайомитися з інформацією про короткої історії свята 1 вересня, традиціями дня знань в різних країнах, а також варіанти поздоровлень учнів, вчителів та студентів.

Праздник 1 сентября дуже трепетний і хвилюючий. Мабуть, не знайдеться жодної людини, яка б з ніжністю не згадав урочисті лінійки в школі, перші дзвінки, радісні обличчя однокласників і вчителів. Це свято хвилюючий як для дітей, так і для їх батьків. Діти хвилюються перед зустріччю зі своїми однокласниками і вчителями після довгої розлуки на літніх канікулах. Можливо, хтось прийшов в нову школу або новий клас, і для цього учня 1 вересня хвилююче подвійно. Батьки ж, в свою чергу, переживають за своє чадо, боятися забути щось купити до нового навчального року, хвилюються, як же пройде цей навчальний рік.

Однозначно, це найгарячіша пора в році для школярів. Але не варто забувати і про студентів університетів, учнів коледжів і їх викладачів. Для них це теж свято і час виконання нових завдань і цілей. Неможливо пройти без посмішки повз чарівних малят - першокласників. Такі маленькі, але вже вступають на самостійну стежку отримання знань діти так само хвилююче ставляться до цього свята. Хоча, можливо, і не розуміють його сенс до кінця. Свято 1 вересня - це свято торжества знань і навчання. Прекрасно те, що традиція святкувати цей день є в багатьох країнах світу. У цій статті розповімо про історію цього чудового свята, місці його виникнення та традиції і особливості святкування його в різних країнах світу. Ну і, звичайно, як же без вітальних щирих слів. Наведемо варіанти поздоровлень з 1 вересня у віршах і прозі.

Як виникло свято 1 вересня

Якби наші предки дізналися, як зараз святкується 1 вересня і дізналися про значення, яке ми надаємо йому в даний час, то вони б дуже здивувалися. Традиція святкувати цей день порівняно молода і з'явилася всього лише в XX столітті. Це не означає, звичайно, що навчати дітей стали тільки з цього часу. Вся справа в тому, що освітній процес на Русі починався в різний час у різних категорій людей. Діти багатших родин сідали за парти в серпні. Діти з бідних селянських сімей просто не мали фізичної можливості почати вчитися в такий час. Нарівні з дорослими членами сім'ї вони брали участь в зборі врожаю і інших землеробських роботах по господарству. Предки здивувалися б і того, що 1 вересня для сучасних дітей - це День знань. Для них це було Новим роком ... І в цьому була певна логіка. Осінь - це той час, коли зібраний урожай, і починається новий цикл життя - новий рік. Пізніше Петро I ввів на Русі перейняту від європейців традицію - святкувати Новий рік 1 січня. Початок навчального ж року не стали переносити на цей час, тому що канікули взимку - не найкращий варіант. 1 вересня залишилося точкою відліку нового навчального року.

  • У 1935 році в Радянському союзі була встановлена ​​точна тривалість канікул і навчального часу. Проте 1 вересня все одно залишався звичайним навчальним днем ​​з такими ж уроками, як і в інші дні.
  • У 1980 року 1 вересня стало офіційним святковим днем, але все одно ще не відзначалося в звичному для нас форматі.
  • У 1984 році стали вперше святкувати початок навчального року в сучасних традиціях: з урочистою лінійкою та привітаннями учнів і вчителів.

Традиційно, 1 вересня не має звичних уроків. Проводяться класні години, розважальні заходи та концерти.

Привітання з 1 вересня. 1 вересня і сучасні традиції

День знань у всіх школах починається святкуватися з самого ранку. Урочиста лінійка проводиться зазвичай на вулиці, тому що там збирається величезна кількість людей - школярів, вчителів, адміністрація шкіл, родичі, друзі та близькі. Велика кількість спалахів фотокамер переслідує буквально на кожному кроці. Всі хочуть зберегти цей день в пам'яті в найдрібніших подробицях. Перший дзвінок - одна з традицій на сучасних лінійках.

Зазвичай гарний дзвіночок довіряється пронести «першокласникові» і випускнику. Після того, як пролунав дзвінок, навчальний рік вважається відкритим. Далі лунають вітальні промови від директора школи, вчителів, батьків першокласників і випускників, від самих випускників і т.д. Традиційно, вчителів обдаровують букетами в знак вдячності і поваги. Нарядні діти з кульками і букетами, щасливі вчителя, гучна музика, яка лунає з кожної школи - це все стало для нас звичними асоціаціями з 1 вересня.

Привітання з 1 вересня. Як святкують 1 вересня в різних країнах світу

День знань в Японії

День знань в Японії відзначають не у вересні, а 1 квітня. Приблизно в цей час починає цвісти сакура, що символізує початок пробудження природи і нового життя. Саме тому, школярі сідають за парти саме в цей час. Першокласниками в Японії стають в 6 років.

День знань в Африці

В африканських країнах хоч і немає обов'язкової освіти, але в тих місцях, де воно є, пред'являються досить високі вимоги до першокласникам. За парти діти сідають в перший раз в 4 роки, пройшовши попередню співбесіду, що б рівень знань дітей.

День знань в Південній Кореї

«1 + вересня" в цій країні відзначають в березні. Першокласниками тут стають досить пізно - в 8 років. Успішно пройдена співбесіда перед початком навчання надає можливість потрапити в елітну школу. Саме з цієї причини батьки починають займатися з дітьми вдома, починаючи з 5-6 років.

День знань в Німеччині

У Німеччині немає єдиного дня знань по всій країні. У різних її регіонах навчальний рік починається в різний час - з серпня по вересень. Єдиного віку для початку навчання теж немає. Діти можуть піти і в 5, і в 6 років в залежності від їх готовності. У Німеччині є одна дуже цікава традиція, пов'язана з Днем знань. Це «кульок першокласника». Спеціальний кульок, який клеять і прикрашають самі діти, наповнюється різними канцелярським приладдям і солодкими сюрпризами. Також є традиція урочистого виходу першокласників з їх вчителем в класи.

День знань в Великобританії

День знань відзначають 1 вересня. Діти вступають до школи в 5 років. Широке поширення в Великобританії отримали школи пансіоном типу, де вони навчаються і живуть, приїжджаючи додому лише на канікули.

День знань в США

Школи в США мають право самостійно вибирати дату початку навчального року. Зазвичай це відбувається в період з середини серпня до середини вересня. Діти в ошатних шкільних формах з квітами і кульками - цього ви точно не побачите в Америці. Тут діти приходять в абсолютно вільному стилі одягу.

День знань в Ізраїлі

Ізраїльські школярі сідають за парти 1 вересня. У цей день вони приходять в школу як зазвичай, на перший урок. На другому уроці відбувається урочиста лінійка з запуском повітряних куль в небо, на яких діти пишуть свої побажання. Діти в Ізраїлі ходять в школу в формі з емблемою школи, є святковий і повсякденний варіанти.

Поздоровлення з 1 вересня

Привітання з 1 вересня першокласників від вчителів

На вчителях, які приймають першокласників, лежить просто колосальна відповідальність. Перший вчитель - це провідник і супутник в світ знань. Вчителі першокласників хвилюються не менш самих дітей. Адже до них під опіку прийшли «вчорашні» малюки, які зовсім недавно ходили в дитячий садок. Урочисте слово першого вчителя на лінійці - дуже важливий і, в той же час, зворушливий момент. Адже від того, як пройде це маленьке знайомство, залежить перше враження свого вчителя у малюків.

Привітання з 1 вересня першокласників від батьків

Будь-яка урочиста лінійка не обходиться без вітальних промов батьків першокласників. У такі моменти іноді дуже важко підібрати правильні слова, які висловлять всю трепетність і хвилювання цього моменту - надходження свою дитину в 1 клас. Батькам важко звикнути до думки, що їх малюки стали на самостійний і довгий шлях навчання.

Привітання з 1 вересня першокласників від випускників

Особливо чарівним виглядає момент на лінійці, коли учні 11-их класів вітають малюків-першокласників з 1 вересня. Вони наче діляться частинкою свого досвіду, передаючи їм естафету довгої подорожі по країні знань. Першокласники з захопленням і захопленням дивляться на таких дорослих «дядьків і тіток», уважно слухаючи їх привітання.

Привітання з 1 вересня вчителям

Вчителі, як ніхто інші, мають потребу в привітаннях з Днем знань. Адже саме вони виховують любов до навчання і є тим самим джерелом отримання знань і прикладом для наслідування. Учні, які скучили за своїм улюбленим учителям, традиційно, обдаровують їх оберемками квітів і вимовляють святкові слова. Кожен учень прагне подарувати букет своєму улюбленому вчителеві - вчителю фізики або математики, вчителю біології або англійської мови, класному керівнику та іншим.

Офіційні привітання з 1 вересня від директора, голови району в прозі

Свято 1 вересня не обходиться без вітальних промов адміністрації школи, директора або голови району. У таких привітаннях, як правило, звучать напуття на новий навчальний рік, нові досягнення школи на олімпіадах, спортивних змаганнях і т.д.

Привітання з 1 вересня колегам

Вчителі обов'язково поспішають привітати всіх своїх колег з початком навчального року. Адже вони знають дуже добре, якою ціною дається вчителю новий клас або нові учні. У таких побажаннях найчастіше звучать напуття на плідну роботу, звершення творчих планів і т.д.

Привітання з 1 вересня студентам

Не менш урочисто відзначають 1 вересня і студенти, учні коледжів. Для них це перехід на новий рівень - старший курс з новими завданнями і цілями. Хтось тільки вступив до університету і отримує напутні слова від старшокурсників. На урочистих лінійках звучать привітання і від викладачів, деканів, ректорів.

Прикольні поздоровлення з 1 вересня у віршах

Щоб трохи розбавити урочистість і офіційність обстановки на лінійці, можна використовувати привітання в жартівливій формі. Такого роду веселі вірші підійдуть і батькам, щоб привітати своїх дітей в домашній обстановці, після лінійки в школі.

Всім людям, які мають хоч якесь відношення до навчання, бажаємо зберегти в пам'яті цю хвилюючу і чарівну атмосферу такого чудового свята, як 1 вересня, на протязі всього свого життя!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online