Провідна 5 каналу Тетяна Шиліна

  1. «Я зусиллям волі змусила себе сходити в декрет»
  2. «Ніхто не помічав, що я чекаю дитину»
  3. Особиста справа

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В ексклюзивному інтерв'ю журналу «Телепрограма» ведуча ранкового шоу на П'ятому каналі вперше поділилася своєю сімейною історією.

Вона не раз кардинально змінювала життя. Попрацювавши кореспондентом Першого каналу в престижному президентському пулі журналістів, Шиліна раптом пішла на радіо - ведучою ранкового шоу «Бригада У» на «Європі плюс». Протягом останніх чотирьох років Шиліна веде програму «Ранок на« 5 »на П'ятому каналі. До недавніх пір шанувальники телеведучої нічого не знали про її особисте життя. Журнал «Телепрограма» став першим виданням, якому Тетяна розповіла про те, що давно заміжня і виховує сина Кирила.

Журнал «Телепрограма» став першим виданням, якому Тетяна розповіла про те, що давно заміжня і виховує сина Кирила

Телеведуча Тетяна Шиліна з сином Кирилом.

- Пані Тетяно, ви народилися в Москві, кар'єру починали тут же. Як опинилися на каналів, які транслюються з Пітера?

- Гендиректор П'ятого каналу Олексій Бродський знав мене ще по роботі на Першому, в програмі «Час» він був одним з моїх начальників. Звичайно, його дзвінок з пропозицією попрацювати разом мені вкрай підлестив. На Першому я була кореспондентом, потім, можливо, він мене чув по радіо, але робота телеведучої - це ж зовсім інший рівень. В душі був розбрат: з одного боку, мене звуть на федеральний канал, в щоденний ефір - а такими пропозиціями не кидаються. З іншого - це все-таки інше місто. І в Пітері до того я була, здається, один раз в житті. І тоді Бродський сказав мені: «Просто приїжджай на проби, ми на тебе подивимося». І я взяла квиток на «Сапсан»: вранці до Пітера, ввечері додому. По дорозі туди думала: це якась авантюра. А після проб, по дорозі назад, мріяла: «Хоч би я їм підійшла!» Загалом, коли мені знову зателефонували, я страшенно зраділа! Наше «Ранок на« 5 »мені подобається тим, що ця програма досить нестандартна, інтерактивна. Ні сценарію, немає суфлерів, що для телебачення величезна рідкість! Ми легкі. Наше завдання вранці - поплескати глядача як одного по плечу: «Вставай, приятель, ти не самотній! І взагалі життя прекрасне! »У цьому я бачу сенс своєї роботи - налаштувати людини на новий позитивний день. Я і мої співведучі Сергій Рябухін і Роман Герасимов завжди спілкуємося на ти з глядачами. Поводимося так, наче ми всі - одна велика сім'я, у нас спільний дім, одні радості і проблеми. А починати ранок краще в компанії добрих, хороших, рідних людей. Ми дійсно дуже щиро ставимося до глядачів. І вони це бачать! Нерідко до мене на вулиці підходять люди і дякують за гарний настрій, яке ми їм даруємо.

- Чого чекати глядачам у новому сезоні «Ранку на« 5 »?

- Цілі у нас амбітні. Зараз ми готуємо нові рубрики. Для мене самої, напевно, щось буде сюрпризом, тому що в нашій команді творчий процес йде постійно.

- Тепер ви живете на два міста ...

- Так і є. Моя больова точка - син Кирило. Розмірковуючи про те, чи погоджуватися на пропозицію П'ятого каналу, переживала: чи зможу все поєднати? На щастя, життя показало, що це реально. У мене дуже хороший графік: п'ять днів через дев'ять - тобто один робочий тиждень я в Пітері, іншу - в Москві. Дивно, але тепер я стала набагато більше часу проводити з сином. Коли я вдома, займаюся тільки сім'єю і дитиною, так що комплексу працюючої мами у мене немає. Їдучи на п'ять днів, я продумую все до дрібниць: забиваю продуктами холодильник, вирішую, хто буде відвозити Кирила в секції і в школу. Його тато - теж журналіст, який буває вдома ще рідше, ніж я. Але мені допомагає вся сім'я: батьки, сестра зі своїм чоловіком, племінниця, мама чоловіка ... Навколо Кирила весь час крутиться карусель з родичів.

- Скільки часу ви вже живете в такому режимі?

- Я недавно вважала і сама трохи не знепритомніла - майже чотири роки! Природно, мене запитують: «Ти, напевно, так втомилася?» Чесно кажучи, немає! У Пітері я зустріла приголомшливих людей, у мене там склався коло знайомих, своє дозвілля. Можна сказати, я їжджу до Пітера трішечки розвантажити голову, відпочити від будинку. З одного боку, я мама-курка, з іншого - все-таки працююча жінка, в деякій мірі кар'єристка, у мене є амбіції. Я не уявляю себе домогосподаркою.

Я не уявляю себе домогосподаркою

- Зі сміхом дивлюся на жінок, які декларують: «Ой, та без дітей життя прекрасне». Я сама колись була такою.

«Я зусиллям волі змусила себе сходити в декрет»

- Ви були кореспондентом, радіоведучій, тепер - телеведуча. Подобається різко змінювати напрямок діяльності?

- Я поважаю людей, які десятиліттями працюють на одному місці, але не розумію їх. Коли ти дуже довго знаходишся в колії, стаєш її заручником. Зрештою будь-яка людина приїдається, старіє, з ним прощаються. І якщо він все життя провів в одній якості, то в іншому форматі його ніхто і не уявляє. Мій життєвий принцип - постійно переформатуватися. Коли ти відчуваєш, що досягаєш в роботі максимуму, коли робота перетворюється на рутину, потрібно шукати щось нове. Я починала свою кар'єру в інформагентстві «Інтерфакс» в 1995 році. Я тоді була зовсім юною дівою і перший час перебувала в шоці від того, що в «Інтерфаксі» ніхто ні з ким не церемониться. Ніхто не буде тебе пестити: випливеш - добре, а ні ... Ми працювали з новинами, тому робочий день був ненормованим, і з часом це стало моїм способом життя. Там же, в «Інтерфаксі», стартувала моє особисте життя ... Через п'ять років я стала розуміти, що можна рухатися далі, і зібралася на телебачення. Замахуватися відразу на Перший канал не стала. Прийшла на ТВЦ. Відразу поставила собі план: працюю рік і йду, інакше зачахну. Через 12 місяців я зателефонувала на Перший і сказала, що їм привалило щастя у вигляді мене (сміється).

- Я їжджу на роботу в Пітер, щоб трошечки розвантажити голову, відпочити від будинку.

- У вас там були знайомі?

- Я звернулася до Світлани Колосової, яка раніше працювала в «Інтерфаксі». Вона, до речі, була там парламентським кореспондентом, і коли йшла на Перший, порекомендувала мене на своє місце. Загалом, на мій дзвінок вона відповіла: «Так, Таня, ми можемо тебе взяти». При цьому ми не дружили, не спілкувалися поза роботою. Просто я добре себе зарекомендувала - і це зіграло мені на руку. У підсумку в програмі «Час» я пропрацювала спецкором сім років. І це було страшенно цікаво! Ти ніколи не розумієш, де і коли закінчиться твій день. Я зусиллям волі змусила себе сходити в декрет. Але коли повернулася, через рік зрозуміла, що страшенно втомилася! Я просто себе виробила. Пам'ятаю, їду в Держдуму на чергове пленарне засідання, по радіо в машині йде якесь ранкове шоу, а я думаю: «Боже мій! Адже ось робота у людей! Весела, легка. Не те що у мене - цих депутатів слухати ... »І, мабуть, запит у Всесвіт був відправлений, тому що вже через день мені подзвонила подруга:« На «Європі плюс» шукають «голос». Я не була знайома з термінологією радійників, тому стала розпитувати: що це означає? «Потрібна дівчина в ранкове шоу, - сказали мені. - Нічого особливого робити не треба - просто сидіти, розмовляти. Прямий ефір". «Ну а який графік?» - «З семи до десяти ранку». Я мало не впала: «О сьомій починати?» - «Так». - «Кожен день?» - «Так». Кажу подрузі: «Ти з глузду з'їхала? По-перше, ти мені з телебачення пропонуєш піти на радіо. По-друге, робота в сім ранку. Я точно не хочу! »При цьому програма« Час »сиділа на третьому поверсі в телецентрі, а« Європа плюс »- на п'ятому. І подруга мені каже: «Тобі що, важко вийти?» Зауважте, все вийшло, як з Пітером. Пам'ятаю, їхала я в ліфті з думкою: «Ні, ну це не моє!» А спускалася вже з іншим настроєм: «Боже мій! Як мені подобається! »Потім я дізналася, що дівчина на моє місце вже була обрана, позиція закрита. Але мені вдалося вскочити в останній вагон. Перший час на радіо було важко: після програми «Час» в мені сидів внутрішній цензор. Колеги теревенять, а я сиджу і думаю: «Так, зараз пожартую. А цей жарт політкоректно? Напевно, так, можна таке сказати ». А хлопці вже про інше. Зате коли я зрозуміла, що мені в общем-то можна все і нічого за це не буде, Остапа понесло! Я такий кайф зловила!

Я такий кайф зловила

З співведучими в програмі «Ранок на« 5 ».

«Ніхто не помічав, що я чекаю дитину»

- Ви сказали, що в декрет пішли зусиллям волі. Чому так?

- Моя сестра стала мамою в 20 років, мені в той момент виповнилося 15. Наші батьки тоді були у відрядженні, і я приймала велику участь в житті її дитини. Все це настільки сильно відбило у мене бажання бути мамою, що я ще багато років не замислювалася на цю тему. Я не відчувала потреби в дітях, чесно скажу. А ближче до 30 років розум почав говорити мені, що пора б уже народити.

- Близькі теж тиснули?

- Природно, і мама, і свекруха задавали мені питання, але вели себе досить делікатно. А з чоловіком ми ще «на березі» домовилися, що не будемо поспішати. Я виходила заміж в 23 роки і тому справедливо вважала, що у мене ще сила-силенна часу. Ми з чоловіком відповідали рідним, що поки не готові стати батьками. Загалом, коли прийшов час оголосити про те, що очікується дитина, батьки нас не зрозуміли. Довелося їм повторити. На роботі, до речі, перший час теж нічого не помічали, і я вирішила не афішувати своє становище. Це був 2004 рік - йшла передвиборча кампанія до Держдуми, потім президентські перегони. Загалом, найгарячіша пора! І я як парламентський кореспондент була дуже затребувана. Чотири роки переживала рутину, а тут пішов сама косовиця! Ну як від цього відмовитися? Пам'ятаю, якось раз стою в Центрвиборчкомі, до прямого включення три хвилини. І тут мені кажуть: «У нас тут замкнуло, потрібно вийти в ефір з іншої точки. Біжи! »Довелося мчати на інший поверх по сходах! За три хвилини і добігти, і віддихатися, і прикрутити до гарнітурі. Скачу по сходах і подумки звертаюся до сина: «Тихо, тихо, малюк! Ми скоро добіжимо! »Добираюсь в результаті на потрібну точку, а віддихатися не можу, говорити складно. Ніхто не розумів, чому кореспондент в такому стані. Все вирішили, що я занадто перенервувала. Потім, коли вже все закінчилося, я прийшла до керівництва: «Ну ладно, все, я йду». Думала, мені скажуть: «Щасливо! Легких пологів ». А мені раптом: «Ти куди зібралася?» «Як? У декрет ». - «Який декрет?» Виявляється, ніхто не помічав, що я чекаю дитину! У керівництва був шок. Пізніше я зрозуміла, для чого вагітність триває дев'ять місяців: весь цей час у жінки йде перенастроювання мозку. Зараз я зі сміхом дивлюся на жінок, які декларують: «Ой, та без дітей життя прекрасне». Я сама колись була такою. А насправді всередині кожної кар'єристки дрімає мама-курка - в хорошому сенсі слова. Просто всьому свій час. Від мене теж ніхто не очікував, що я стану настільки фанатичною матір'ю.

- І в чому виражався цей фанатизм?

- Перший час я з дитиною не розлучалася. Коли Кирило був зовсім маленьким, ми з чоловіком пару раз з'їздили вдвох покататися на лижах. І мені було так погано без малюка, що більше я на подібне не зважилася. У підсумку ми в чотири роки поставили Кирила на лижі, щоб не розлучатися з ним.

- Коли я в Москві, займаюся тільки дитиною, так що комплексу працюючої мами у мене немає.

- Як ви зараз переживаєте розлуки з ним?

- Завдяки моїм відрядженням ми стали ближче. Звичайно, нудьгуємо, телефонуємо один одному по сто разів на день. Зате коли зустрічаємося в кінці тижня - це справжнє свято! Поки мене немає вдома, Кирило дивиться мої ефіри, коли збирається в школу. І я, користуючись тим, що у нас в програмі вільний формат, іноді посилаю йому вітання. Наприклад, читаю гороскоп, доходжу до знака, під яким народжений син, і кажу: «Сьогодні у Львів і маленьких левенят буде хороший день». Перед першим вересня ми говорили в ефірі про настрої дітей перед навчанням. Я тоді сказала: «У мене є знайомий хлопчик, який плакав перед початком навчального року. Але я його заспокоїла: «Школа - це ж не тільки заняття, але і зустріч з друзями, зміни. А потім настануть вихідні і мама поведе тебе в кіно ». Кирило, звичайно, здогадався, що мова йде про нього. Після програми подзвонив мені: «Який фільм будемо дивитися?» А в День знань я сказала в ефірі: «Тримайтеся, школярі, скоро канікули!» Кирило дуже веселився (сміється).

- Чим, крім навчання, займається ваш син?

- У нього дуже насичене життя! Він займається бальними танцями і дзюдо, ще у нього репетитор з англійської. А днями Кирило оголосив мені: «Мама, я записався в театральну студію, баскетбол і великий теніс». Я кажу: «Кирило, а як ти собі уявляєш відвідування всього цього?» «Не знаю», - відповів він. Загалом, будемо вирішувати проблеми по мірі надходження. День у нього забитий повністю, тому що, як тільки з'являється вільна хвилинка, у нього відразу в руках телефон або ігрова приставка. А мене це бісить!

- Ваше дитинство було таким же насиченим?

- Я, навпаки, зростала абсолютним бур'яном. Навіть дивно! З 4 до 9 років ми жили в Греції, в Афінах. Мій тато - дипломат, був віце-консулом. Мама теж працювала в посольстві. Перші два класи я вчилася в Греції в російській школі. Коли ми повернулися, в серйозний спорт мене віддавати вже було пізно. Я періодично ходила в гуртки, але все це було нецікаво. Набагато більше мені подобалося читати.

- Папа Кирила - військовий кореспондент. Син продовжить династію?

- Сподіваюсь, що ні. Мені все-таки здається, що чоловіча робота повинна бути більш прикладний. Кирило багато разів мене питав: «Мама, як ти думаєш, ким мені бути?» Я кожен раз відповідаю: «Кирило, це дуже важке запитання». Спочатку він хотів стати винахідником, потім мріяв написати найбільшу в світі комп'ютерну гру. А зараз з віком прийшла розважливість: «Буду стоматологом, вони заробляють добре!» Я тільки радію: «Давай. Мені подобається". У будь-якому випадку ми з чоловіком його тільки підтримаємо.

«Ранок на« 5 »
ПН. - чт. / 6.10, пунктів. / 7.00

Особиста справа

Тетяна ШИЛІНА народилася 3 травня 1972 року в Москві. Закінчила факультет журналістики МГУ. Працювала спеціальним кореспондентом агентства «Інтерфакс», потім була спецкором ТВЦ. З 1999 по 2006 рік - спецкор, парламентський кореспондент програми «Час», входила до складу президентського пулу. З 2006 по 2011 рік вела ранкове шоу на «Європі плюс» в складі «Бригади У». З 2011 року - ведуча «Ранок на« 5 »на П'ятому каналі. Синові Кирилу 11 років.

Фото: Михайло ФРОЛОВ.

Як опинилися на каналів, які транслюються з Пітера?
Чого чекати глядачам у новому сезоні «Ранку на« 5 »?
Розмірковуючи про те, чи погоджуватися на пропозицію П'ятого каналу, переживала: чи зможу все поєднати?
Скільки часу ви вже живете в такому режимі?
Природно, мене запитують: «Ти, напевно, так втомилася?
Подобається різко змінювати напрямок діяльності?
У вас там були знайомі?
Я не була знайома з термінологією радійників, тому стала розпитувати: що це означає?
«Ну а який графік?
Я мало не впала: «О сьомій починати?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online