Як вибрати ремонтну бригаду?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Зробити косметичний ремонт в невеликій квартирі самостійно не так вже й складно, але якщо мова йде про глобальні зміни, то без сторонньої допомоги не обійтися. Наймані працівники зможуть швидко звільнити приміщення від меблів, позбутися старих оздоблювальних матеріалів і з нуля втілити проект мрії в реальність, зрозуміло, «під ключ». Але як вибрати ремонтну бригаду, щоб потім не було нестерпно боляче за витрачені гроші і нерви?

Photo:   Dean Hochman Photo: Dean Hochman

З чого почати і чи потрібна ліцензія?

Починати пошуки «тієї самої» фірми, здатної зробити ремонт квартири ідеально, краще за все з опитування родичів і друзів. Досвід численних постраждалих підказує, що вибір розумніше робити тільки при наявності позитивних відгуків реальних людей. Той, хто зовсім недавно мучився з пошуком ремонтної бригади, напевно вже виконав за вас масштабну підготовчу роботу зі збору та систематизації існуючої в мережі інформації, так що легко зможе порадити, куди можна звернутися, а які контори краще обходити стороною.

Якщо порадників не знайшлося, і вам все-таки доводиться самостійно шукати і вибирати підрядника, поцікавтеся у «претендентів» про наявність відповідної ліцензії на проведення будівельних та ремонтних робіт. Це питання завжди викликає масу гарячих суперечок серед обивателів, так як багато хто вважає, що ліцензія не гарантує якості, в той час як у сусіда дяді Васі золоті руки і 30 років досвіду. Найнявши приватника або бригаду, яка не має офіційного дозволу, ви, ймовірно, здорово заощадите, але зате потім можете зіткнутися з великими неприємностями, що стоять набагато більших грошей, а претензії пред'являти буде нікому.

Photo:   Dean Hochman Photo: Dean Hochman

Інженер-проектувальник Наталія Аганина, що здійснює авторський нагляд на об'єктах протягом усього періоду будівництва, радить звернути увагу на наступне: «Щоб переконатися в рівні професіоналізму ремонтної бригади, потрібно обов'язково подивитися ряд останніх робіт, переговорити з попереднім замовником і послухати відгуки. Але один з найважливіших моментів, яким часто нехтують, - складання офіційного договору, підписаного обома сторонами. Договір, де прописані всі послуги ремонтної бригади, серйозний документ, з яким доведеться рахуватися в разі непередбачених неприємностей. Згідно із законом будівельні роботи можуть вести лише фахівці з ліцензією, виданою Мінбудом , Зараз це називається «Свідоцтво про допуск до певного виду робіт». Укладати договір побутового підряду слід з кожним будівельником окремо, а в договорі вказати, яку конкретну роботу виконує кожен працівник, вказавши паспортні дані. Обов'язковим додатком до договору мають бути три документи:

  • кошторис на обсяг виконуваних робіт (становить бригадир);
  • бланк умови якості окремих робіт, за якими вони будуть здаватися і прийматися (на цьому бланку повинен розписатися кожен будівельник);
  • акт приймання-здачі закінченого ремонту.

Також необхідно заздалегідь обумовити точну вартість робіт і такі моменти, як закупівля будівельних матеріалів, їх доставка, наявність інструменту. Термін ремонту житла теж слід обговорювати заздалегідь. Серйозна організація не допустить довгобуду. Найкраще прописати в договорі штрафи за несвоєчасне або неякісне проведення необхідних робіт ».

Фірма проти приватника і виконроб плюс дизайнер

Як би там не було, вибір на користь спеціалізованої фірми значно збільшує шанси отримати в результаті якісно зроблений ремонт. Але якщо ви все-таки готові вдатися до допомоги приватних ремонтних бригад, заздалегідь підготуйте себе до того, що величезна кількість питань вирішувати доведеться самостійно. У будь-якому випадку, затвердження проекту та узгодження кошторису, а також регулярна перевірка проведених робіт зажадає вашої безпосередньої участі.

Якщо ви попередньо плануєте звернутися ще й до дизайнера інтер'єрів для створення проекту оформлення вашої квартири або будинку, краще заздалегідь познайомити його з виконробом, так як далі їм доведеться тісно співпрацювати.

Photo:   decor8 holly Photo: decor8 holly

Що повинно викликати побоювання і коли від послуг ремонтної бригади краще відмовитися?

  • Жодна серйозна організація і поважаюча себе бригади не назве вам точну вартість ремонту без попереднього огляду об'єкту. Якщо фірма готова відразу озвучити вам остаточну суму майбутніх робіт, варто насторожитися. Фінальна ціна ремонту може виявитися набагато вище початкової.
  • Кваліфікований бригадир завжди задасть уточнюючі питання. Якщо питання задає тільки замовник, а другу сторону нюанси виконання майбутніх робіт не цікавлять, варто задуматися, наскільки якісно буде виконано ремонт.
  • Диму без вогню не буває. Якщо ремонтна бригада за недовгий час свого існування встигла накопичити багато відгуків, серед яких чимало і негативних, навряд чи це підступи конкурентів. Швидше за все, рівень якості страждає в гонитві за кількістю замовлень.

Обов'язково вимагайте у ремонтників портфоліо. У професійних команд завжди є зразки попередніх робіт, вони готові самі надати відгуки та рекомендації від задоволених замовників. Ідеальний варіант, звичайно, подивитися результат виконання ремонту на попередньому об'єкті наживо.

Катерина Аганина

07.07.2016

Але як вибрати ремонтну бригаду, щоб потім не було нестерпно боляче за витрачені гроші і нерви?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online