Як відбувається передача грошей через банківську комірку при покупці квартири

  1. Як відбувається передача грошей при покупці квартири
  2. Як відбувається передача грошей через банківську комірку
  3. Переваги використання банківської комірки при передачі грошей за операціями купівлі-продажу квартири
  4. Мінуси оренди банківської комірки при передачі грошових коштів за договором купівлі-продажу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Купівля нерухомого майна є одним з найбільш істотних придбань в житті будь-якого громадянина, тому досить актуальним є питання забезпечення безпеки при передачі грошових коштів між покупцем і продавцем.

Багато учасників угоди купівлі-продажу вдаються до послуг фінансових установ: як відбувається передача грошей через банківську комірку при покупці квартири, щоб у момент розрахунку за майно забезпечити собі максимальну безпеку ми розповімо в нашій статті.

Питання, розглянуті в матеріалі:

Питання, розглянуті в матеріалі:

Як відбувається передача грошей при покупці квартири

Є кілька варіантів можливої ​​передачі готівкових коштів при купівлі нового нерухомого майна:

  1. Готівкою, після процедури оформлення всіх документів на право власності.
  2. Готівкою. До того як завершиться оформлення всіх документів в Реєстраційній палаті.
  3. За допомогою банківського осередку.

Безумовно, що варіантом №1 і №2 користуються несвідомі громадяни, так як достатній безпеці вони не гарантують. Просто уявіть на мить, що квартира коштує 3,5 мільйона рублів. Якщо для розрахунку з продавцем будуть використані купюри в 5000 рублів, то пачка буде досить солідною. Ясна річ, учасники угоди можуть дійти згоди провести зустріч на домовленої території, але хто дасть гарантію, що покупець без проблем добереться зі значною сумою до призначеного місця? І хто може заздалегідь знати, якою людиною є продавець і не розповість він непорядним людям про те, коли і де покупець повинен передати йому гроші? Ніхто не впевнений в кришталевої чесності один одного на момент операції з нерухомим майном. А ризик, в наш час, повірте, дуже високий. І позбутися накопичених грошей, на збір яких люди часом витрачають все життя, можна досить просто.

Якщо ви прийняли рішення про такий варіант передачі грошей, і не боїтеся пов'язаних з ним ризиків, то залишається лише сподіватися на порядність іншої сторони і не забувати про такі запобіжні заходи:

  • На зустріч необхідно взяти когось із перевірених друзів або кілька родичів.
  • Місце для зустрічі потрібно вибрати таке, щоб виникнення загрози в момент передачі грошової суми було мінімальним.
  • Заздалегідь вимагайте від продавця, щоб він склав розписку про те, що певна сума грошей була ним отримана. Документ можна скласти в довільній формі, але в ньому обов'язково повинні бути повні особисті дані учасників угоди, їх паспортні дані, передана грошова сума прописом і фраза, що ніяких претензій немає.

Як відбувається передача грошей через банківську комірку

Детально розглядаючи, як відбувається передача грошей через банківську комірку при покупці квартири, хочеться звернути Вашу увагу на той факт, що багато фахівців стверджують, що передача грошових коштів через сейф (депозитарний рахунок в банку) являє собою найбільш безпечний спосіб.

Звернувшись в банк, громадяни можуть скористатися наступними видами зберігання грошових коштів:

  1. Індивідуальне сейфове зберігання. Суть його полягає в тому, що громадянин укладає договір з фінансово-кредитною установою і особою, яка буде грошові кошти забирати. При цьому обговоренню не підлягають будь-які додаткові умови.
  2. Відповідальна сейфове зберігання. Якщо ви вибрали цей варіант, то в першу чергу знадобиться укласти договір з банком, а потім ще й додаткову угоду. В останньому документі буде вказано громадянин, який має право забрати кошти з осередку.

Згідно із загальним правилом, розрахунок з банком за користування банківського осередку лягають на плечі того, хто купує нерухомість. Розвиток подій при розрахунку може бути таким: покупець і продавець призначають зустріч у банку, перевіряють і перераховують кошти, але забирати їх після завершення угоди буде продавець у зручний для нього час.

Можна орендувати банківську комірку на термін від 30 днів до 2 місяців, а платити за її користування можна по днях (за той термін, на який вона знадобилася) або помісячно. Орієнтовна вартість однієї банківської комірки знаходиться в межах від 1200 до 2600 рублів на місяць.

Банк надає клієнтам ще й послугу з перевірки автентичності та кількості банкнот перед тим, як покласти їх в орендовану осередок і такою послугою часто користуються учасники угоди.

Як відбувається передача грошової суми:

  • За деякий час (кілька днів або напередодні) до оформлення угоди купівлі-продажу в осередок кладеться конкретна грошова сума;
  • Укладається договір купівлі-продажу нерухомого майна;
  • Після оформлення всіх необхідних паперів, продавець приходить в банк і забирає його ж гроші.

Коли покупець підписує договір з банком, він вказує в ньому дані громадянина, якому він передає право забрати кошти з банківського осередку. Зокрема прописують його ПІБ, дані паспорта та перелік документів, які він в обов'язковому порядку повинен надати перед забором грошей.

Переваги використання банківської комірки при передачі грошей за операціями купівлі-продажу квартири

Давайте розглянемо переваги використання осередку банку:

  1. Всі маніпуляції зі значною грошовою сумою здійснюються в банку, де забезпечений високий рівень безпеки: є камери спостереження і озброєна охорона. До того ж, якщо банк збанкрутує або його позбавлять ліцензії, визнають банкрутом, а рахунки будуть арештовані, подібні дії не поширюються на кошти, які лежать в банківському сейфі. Причина в тому, що ці гроші не є власними коштами банку.
  2. Коли покупець бере в оренду банківський сейф і кладе в неї грошову суму, він позбавляється від однієї серйозної проблеми. Якщо з якихось причин боку передумали укладати угоду купівлі-продажу, то покупцеві хвилюватися за гроші не потрібно, так як він в будь-який час зможе забрати їх з банківського осередку.
  3. Продавець теж буде спокійний. Після підписання договору купівлі-продажу та його реєстрації в Росреестра, він отримує доступ до осередку банку і в будь-який момент може забрати звідти грошові кошти. Конкретної дати, коли він повинен забрати суму, немає, тому ніхто не знає, коли це трапиться, що теж дає додаткову безпеку і виключає пограбування в той день, коли на руках у нього буде значна грошова сума. До того ж, продавець, не виходячи з банку, може «кинути» ці гроші на депозитний рахунок, і до тих пір, поки вони йому не знадобляться, отримувати з цієї суми дохід.
  4. Ще один плюс полягає в тому, що в банківському сейфі може зберігатися як завгодно велика сума, і ніяких обмежень не передбачено. До того ж, якщо знадобиться продовжити термін оренди, то це можна зробити без проблем в будь-який час.

Мінуси оренди банківської комірки при передачі грошових коштів за договором купівлі-продажу

Є свої мінуси при використанні осередки в банку, які теж потрібно знати тим, хто незабаром купує або продає нерухоме майно:

  1. Коли ви підписується договір оренди банківського сейфу на конкретний термін, в ньому ніде не буде позначена сума, яка там буде зберігатися. З цієї причини при виникненні спору щодо передачі грошових коштів, в судових органах влади рішення по справі не спиратиметься на доказ цього факту.
  2. Посадові особи банку не зможуть перевірити справжність документів, які їм будуть надані для отримання доступу до банківському сейфі. Ясна річ, дані продавця будуть перевірені ще раз і зроблена звірка з паспортними даними документа, пред'явленого особисто продавцем. Але в договорі оренди банківської комірки може бути рядок про те, що фінансово-кредитна установа не несе ніякої відповідальності за достовірність документів, які необхідно надати для отримання необхідного доступу до зберігаються грошей.

Детально розглядаючи, як відбувається передача грошей через банківську комірку при покупці квартири, стає очевидним перевага переваг використання саме даною схемою. Однак це не означає, що негативних моментів в даному випадку немає. Якщо цей варіант передачі грошей вам теж не підходить, то є альтернатива - грошові переклад, який носить назву акредитив. Якщо порівнювати його з осередком банку, то він програє тим, що вимагає великих грошових витрат. Оформлення акредитиву займе більше часу.

Користування осередком банку представляє свого роду безготівковий розрахунок, і тому продавцю нерухомості буде спокійніше, якщо його запросять на процедуру перерахунку, перевірки і «закладки» грошових коштів в банківську комірку.

Ясна річ, учасники угоди можуть дійти згоди провести зустріч на домовленої території, але хто дасть гарантію, що покупець без проблем добереться зі значною сумою до призначеного місця?
І хто може заздалегідь знати, якою людиною є продавець і не розповість він непорядним людям про те, коли і де покупець повинен передати йому гроші?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online