NEWSru.com :: Число жертв трагедії в Баку досягла 17 осіб (СПИСОК)

Число загиблих, витягнутих з-під завалів обрушилася в Баку новобудови, досягло, за останніми даними, 17 осіб, повідомляє Day.Az
Як повідомили в МНС Азербайджану, близько 10:00 годин ранку за місцевим часом рятувальники витягли з-під завалів фрагменти тіла одного з робітників
Рятувальники припускають, що під завалами залишається ще не менше п'яти челове

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Число загиблих, витягнутих з-під завалів обрушилася в Баку новобудови , Досягла, за останніми даними, 17 осіб, повідомляє Day.Az . З них 15 - мертві, 2 - поранені. В даний час рятувальні роботи тривають. Тим часом, кореспонденту Day.Az в МНС повідомили, що кількість загиблих в результаті краху будинку становить 12 осіб.

За даними МНС з посиланням на виконробів будівництва, число працівників будівельної бригади становило приблизно 22-26 чоловік, передає ІТАР-ТАСС. Як повідомили місцеві ЗМІ, відкрита "гаряча лінія", по якій можна отримати інформацію про хід рятувальних робіт.

За попередніми висновками фахівців МНС, МВС та Генпрокуратури, причиною обвалення будівлі стали грубе порушення норм і правил будівництва та недотримання технології при бетонуванні. Як заявив прокурор Баку Азіз Сєїдов, готується арешт всіх чотирьох затриманих у справі про катастрофу будинку, включаючи главу будівельної компанії "Мутафаккир"

- Список жертв катастрофи будинку, складений Міністерством охорони здоров'я

Як повідомили в МНС Азербайджану, близько 10:00 годин ранку за місцевим часом рятувальники витягли з-під завалів фрагменти тіла одного з робітників. Особа загиблого поки не встановлена, передає РІА Новини" .

В даний момент рятувальники МНС проводять інтенсивну роботу по вилученню з-під завалів тіла ще одного робочого, місцезнаходження, якого приблизно відомо. Передбачається, що під завалами залишається ще близько 5 чоловік.

У рятувальників залишилося всього близько доби, за які з-під завалів ще можна буде витягти живих людей. Про це сьогодні журналістам повідомив начальник Служби невідкладного порятунку МНС Джахангир Гуламов.

Міжнародна практика показує, що людина в подібній ситуації може прожити не більше 72 годин, а з моменту обвалення будівлі вже минуло дві доби. За решту добу рятувальники постараються знайти і витягти всіх, хто лишився в живих, тим більше, що умови спекотної погоди можуть ще більше погіршити стан поранених.

Фахівці МНС Азербайджану та виконавчої влади Баку почали в четвер технічну експертизу трьох будинків поблизу зруйнованої новобудови. Про це повідомив журналістам представник виконавчої влади Ясамальский району Самед Исламов. За його словами, дві будівлі споруджені тією ж компанією "Мутафаккир", що будувала і обрушилася висотку.

Исламов зазначив, що "будинок будувався незаконно, без дозволу міської влади, і роботи тут неодноразово зупинялися". Сусідні з звалився будинком будівлі постраждали в момент події, і експерти мають з'ясувати, наскільки вони придатні для житла. Жителі цих будинків евакуйовані.

Час від часу наростає напруга серед родичів тих, хто ймовірно знаходиться під уламками. Люди поступово втрачають надію побачити своїх рідних живими. До роботи з ними залучені психологи.

Раніше між групою родичів, які залишилися під завалами і правоохоронними органами, стався інцидент. Родичі спочатку безуспішно намагалися пробитися до місця аварії крізь оточення із співробітників поліції і МНС. Після переговорів із заступником міністра МНС їм вдалося це зробити.

При цьому рідні потерпілих висловили невдоволення тим, як просуваються рятувальні роботи. Один з них закликав владу вдатися до допомоги, яку запропонував ряд сусідніх держав. Однак, як повідомив Гуламов, в цьому немає необхідності.

Будується багатоповерховий будинок впало у вівторок, 28 серпня, в Баку на вулиці Мамеда Нахчивані. За фактом обвалення будинку порушено кримінальну справу за статтями про порушення техніки безпеки при будівництві, що спричинило за собою загибель людей.

Нагадаємо, 29 серпня президент Азербайджану Ільхам Алієв дав вказівку провести технічну перевірку всіх будівель і споруд, які зводила компанія МТК "Мутефеккір", що будувала обрушився будинок.

Day.Az отримав список жертв аварії будинку, складений Міністерством охорони здоров'я:

поранені:

1. Ахундов Авезага Бешірага ог. - 24 роки. Астарінскій район. Стан середньо-тяжкий. Поміщений в Клінічний медичний центр.
2. Ефендієв Вугар Мірмахмуд ог. - 22 роки. Хирдаланскій район. Стан середньо-тяжкий. Поміщений в Клінічний медичний центр.
3. Алієв Рауф Бахадир ог. - 43 роки. Масазирскій район. Стан середньо-тяжкий. Поміщений в Клінічний медичний центр.
4. Ібрагімов Ібрагім Мухамедалі ог. 57 років. - Абшеронський район. Стан задовільний Вміщено в Інститут травматології та ортопедії

загиблі:

1. Фейзуллаев Аріф Магеррам ог. - 1968 р.н. Астарінскій р-он (виданий родичам)
2. Бабаєв Еміль Сейфулла ог. - 1980 р.н. Астарінскій р-он (виданий родичам)
3. Фейзуллаев Габіль Магеррам ог. - 1977 р.н. Астарінскій р-он (виданий родичам)
4. Фейзуллаев Сакіт Адил ог. 1982 р.н. Астарінскій р-он (виданий родичам)
5. Магомедов Айдин Расул ог. - 1962 р.н. Гахскій район (виданий родичам)
6. Магомедов Арзу Аббасалі ог. - 1974 р.н. Гянджа, село Імамзаде (виданий родичам)
7. Мамедов Фархад Гадим ог. - 1964 р.н. Геранбойський район (повинні видати родичам)

Крім цього в Судово-медичну експертизу МОЗ надійшло близько трьох невпізнаних поки трупів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online