З 20 вересня в Україні почнеться подорожчання алкоголю (таблиця з новими цінами)

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З 20 вересня 2018 року в Україні почнеться істотне підвищення мінімальних роздрібних і оптово-відпускних цін на алкоголь. Поетапне подорожчання алкогольної продукції буде тривати аж до 2026 року включно. Це було однією з умов Угоди про асоціацію України з ЄС. Внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України з приводу підвищення оптово-відпускних і роздрібних цін на алкогольну продукцію було прийнято ще 5 вересня 2018 року і має вступити в силу через 10 днів після публікації постанови в газеті «Урядовий кур'єр». На момент написання цієї новини (20.09.2018) публікація ще не з'являлася на сторінках урядової газети. Отже, офіційне підвищення цін на спиртні напої очікує нас, швидше за все, не раніше ніж у жовтні 2018 року. Однак це не є перешкодою для підвищення мінімальних роздрібних цін на алкоголь у великих торгових мережах України. За наявною у нас інформацією, в деяких з них мінімальні роздрібні ціни на алкогольну продукцію піднімуться вже з 20 вересня 2018 року.

У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України підвищення цін на алкоголь пояснюють наступним чином: «Значно подорожчали комплектуючі, тара, спирт і логістика. Відповідно, сьогоднішні ціни не можна порівняти з нинішніми реаліями (а для покупців можна порівняти ??? - примітка ПАП) і потребують суттєвого коригування. »

В Уряді України також відзначають, що ціни на алкогольну продукцію, з огляду на темпи інфляції, не переглядалися з вересня 2017 року . Представники алкогольної промисловості України ̶, ̶ ̶а̶ ̶т̶а̶к̶ж̶е̶ ̶п̶р̶е̶д̶с̶т̶а̶в̶і̶т̶е̶л̶і̶ ̶т̶е̶н̶е̶в̶о̶г̶о̶ ̶а̶л̶к̶о̶г̶о̶л̶ь̶н̶о̶г̶о̶ ̶р̶и̶н̶к̶а̶ повністю підтримали даний законопроект.

Осіннє підвищення мінімальних роздрібних цін на алкогольну продукцію болісно вдарить, перш за все, по кишені українських маргіналів: лідером в підвищенні цін є дешеве вино. Воно подорожчає на рекордні 13.5%. До слова, не менш популярне серед представників цієї верстви населення кріплене вино виросте в ціні на 8,9%.

Далі йдуть горілка і те, чого хочеться на ранок після горілки - ігристе вино, які стануть дорожче на 12,4%.

Мінімальна роздрібна ціна на найпопулярніші серед наших читачів імпортні алкогольні напої - віскі, ром і джин - підніметься рівно на 12%. Таким чином, найдешевша півлітрова пляшка віскі з вмістом спирту 40% об. буде коштувати 179 грн. (Стара ціна - 159,8 грн.).

Щодо приємний сюрприз піднесли любителям тризіркового коньяку України. Його подорожчання склало мінімальні 7,4%.

А для покупців можна порівняти ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online