Водонагрівач для басейну - види і критерії щодо вибору. Тисни!

  1. види обладнання
  2. електричні
  3. паливні
  4. газові
  5. сонячні
  6. теплові

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Дача Дача. Літо. Спека. Басейн. Для відчуття повного комфорту потрібно зовсім небагато - зануритися в прохолодну воду.

Ось тут то іноді і виникає проблема. Вода в басейні нерідко буває дуже холодною. Особливо для дітей. Прохолодна, дійсно освіжаюча вода в басейні має температуру не нижче + 22ᵒ С. Щоб досягти цього показника, необхідно періодично її підігрівати. Для цього використовуються різні нагрівачі.

види обладнання

Для підігріву води в басейні використовуються наступні види нагрівачів: Для підігріву води в басейні використовуються наступні види нагрівачів:

  • електричні;
  • паливні;
  • газові;
  • сонячні;
  • теплові.

Розглянемо ці види докладніше.

електричні

Є найпоширенішими Є найпоширенішими. Невеликі за габаритами, приємного дизайну, вони дивовижно виглядають поруч з басейном.

Кожен з них має насос з фільтром. Таким чином вода в басейні не тільки нагрівається, а й одночасно очищається.

Великою популярністю користуються водонагрівачі Intex. Однією із затребуваних моделей є Electric Pool Heater Intex 28684/56684. Це малопотужний нагрівач, призначений для нагріву води в басейнах малого обсягу (до 17 м³).

Їм зручно користуватися на дачах, де встановлюються надувні басейни для дітей. Абсолютно безпечний в роботі. Легко встановлюється. Нагрівання води регулюється термостатом, що дуже зручно. Але ручне управління приносить деякі незручності. Напруга живлення 220 В, потужність 3 кВт.

Важливо знати: не можна підключати водонагрівач, коли в басейні купаються люди.

Не меншим попитом користуються водонагрівачі марки Bestway 58259 Не меншим попитом користуються водонагрівачі марки Bestway 58259. Так само відноситься до малопотужних водонагрівачів. Працює від мережі 220 В. Підвищує температуру води в басейні від 0,5 до 1,5ᵒ С / годину.

Нагрівання води можна прискорити, якщо для цього використовувати спеціальний укривной тент. Режим роботи нагрівача знаходиться в межах 16-35ᵒ С. Так само, як і Electric Pool Heater, зручний при нагріванні не великих обсягів (до 17000 л). В цьому випадку діаметр басейну не повинен перевищувати 4,5 метрів.

Водонагрівач Бествей не має термостата, тому температуру води в басейні необхідно перевіряти на дотик або термометром. Але деякі моделі термостатом комплектуються. Це питання необхідно уточнювати у продавця, купуючи водонагрівач. При продажу водонагрівач Bestway 58259 комплектується шлангами і навісним тентом. На це потрібно звернути особливу увагу, тому що часом недобросовісні продавці продають ці аксесуари окремо.

Великою популярністю користуються проточні електронагрівачі шведської фірми PAHLEN Великою популярністю користуються проточні електронагрівачі шведської фірми PAHLEN. Потужність цих нагрівачів варіюється від 3 до 18 кВт. Відповідно напруга в мережі 220 В буде живити тільки малопотужні 3 кВт прилади. Для інших напругу в мережі має бути 380 В.

Електронагрівачі PAHLEN оснащуються термостатами і реле, які захищають воду від перегріву. Крім цього, у них є ще ряд елементів захисту. Всередині металевого корпусу встановлені потужні ТЕНи (теплонагревательного елементи), які виробляють нагрівання води. Малопотужні нагрівачі виконані в корпусах з термостійкої пластмаси.

Нагрівачі цієї лінійки мають маленькі за розмірами корпусу, але при цьому пропускають через себе досить велику кількість води, яку нагрівають при необхідності до 40ᵒ С.

Рада редакції: перед підключенням нагрівача в систему підігріву басейну, необхідно уважно прочитати «Інструкцію по експлуатації» купленого приладу.

паливні

Паливні водонагрівачі доцільно встановлювати для стаціонарних басейнів з великим об'ємом Паливні водонагрівачі доцільно встановлювати для стаціонарних басейнів з великим об'ємом.

Нагрівання води здійснюється за рахунок спалювання будь-якого виду палива. Це може бути газ, вугілля, дрова або нафтове паливо.

Паливні нагрівачі мають два важливих нюанси, виконання яких є обов'язковим. По-перше, в їх систему обов'язково потрібно включити циркуляційний насос. По-друге, при користуванні цим типом нагрівача необхідно вжити заходів до дотримання і виконання вимог протипожежної безпеки.

Найпростішим з паливних нагрівачів буде дров'яної водонагрівач. Його легко зробити своїми руками. З металевої труби відповідного діаметру потрібно виготовити змійовик. Обов'язково передбачити, щоб кінці змійовика були довгими. В цьому випадку шланги, надіті на них, не будуть обгорати.

Залишилося всередину змійовика залежить дрова, підпалити їх і чекати, коли нагріється вода в басейні Залишилося всередину змійовика залежить дрова, підпалити їх і чекати, коли нагріється вода в басейні.

Насос буде перекачувати холодну воду з басейну через імпровізований підігрівач, де вона буде нагріватися, і вже теплу закачувати в басейн.

Рада майстра: при укладанні змійовика в корпус, нагрів води буде йти інтенсивніше.

При користуванні дров'яним водонагрівачем необхідно суворо дотримуватись заходів протипожежної безпеки.

Для тих хто не хоче самостійно гнути трубу, є вже готові печі з змійовиком виробництва «TERMOPOOL» . Ці печі до речі зроблені з нержавіючої сталі, що в рази збільшує їх термін служби і вони мають велику потужність до 55 кВт. Наявність екрану і кришки виключає відкритий вогонь. На відміну від електричних або газових пальників, ці печі дуже економічні у використанні, а при наявності лісу і відповідно безкоштовних дров вартість експлуатації зводиться до нуля.

До речі, безкоштовні дрова можна забрати в численних фірмах з продажу дерев'яних палет. У них залишається багато обрізків і зламаних палет які вони із задоволенням віддають абсолютно безкоштовно!

газові

Газові нагрівачі в лінійці водонагрівачів для басейнів займають гідне місце Газові нагрівачі в лінійці водонагрівачів для басейнів займають гідне місце. За умовами експлуатації вони є найбільш економічними.

Велика потужність (115 кВт) дозволяє обігрівати об'ємні стаціонарні басейни. Для горіння використовується природний газ або пропан. Дозволяють здійснювати швидке нагрівання води в басейні і легко підтримують постійну температуру.

Газові нагрівачі, в порівнянні з дров'яними, практично не вимагають особливого догляду. Це і зрозуміло - газ, згоряючи, не залишає за собою ні золи, ні попелу, ні сажі. Але при користуванні газовим водонагрівачем виникають проблеми іншого порядку.

Установка газового котла вимагає не тільки спеціальних навичок, а й дозволу газової служби. Тому питання газопостачання, газопроводу та монтажу газового обладнання вимагають втручання фахівців-професіоналів.

Принцип роботи газового нагрівача простий - газ, згоряючи в камері згоряння, виділяє тепло, яке нагріває воду. При правильному монтажі і своєчасним обслуговуванням газові водонагрівачі можуть безперебійно працювати близько шести років.

Візьміть до уваги: при установці газового обладнання рекомендується користуватися тільки послугами фахівців Горгаза.

сонячні

Водонагрівачі, що використовують енергію сонця, набули широкого поширення Водонагрівачі, що використовують енергію сонця, набули широкого поширення. Простота пристрою, легкість в експлуатації і відчутний економічний ефект роблять сонячні нагрівачі все більш поширеними.

Немає витрат на електроенергію, газ, тверде паливо. Достатньо лише сонячного освітлення 3-5 годин в день, і вода в басейні буде теплою. При цьому ніякої шкоди екології. Якщо в систему сонячного нагрівача підключити підігрівач будь-якого типу, то вода в басейні закритого типу буде теплою в будь-який час року.

Купуючи сонячний водопідігрівач в торговій мережі, його вартість може здатися досить високою. Але справа в тому, що через невеликий проміжок часу, працюючи на безкоштовній енергії, така установка повністю себе окупає.

Своїми руками можна зробити спрощений варіант сонячного обігрівача, наприклад, на дачі Своїми руками можна зробити спрощений варіант сонячного обігрівача, наприклад, на дачі. Найпримітивніша конструкція зажадає 20-40 метрів чорного шланга, насоса для перекачування води і зручного майданчика, де буде покладений шланг. Це може бути частиною паркану або даху дачного будиночка.

Чи залишиться все зібрати воєдино, підключити і можна користуватися. Тепла від такої геліоустановки вистачить для обігріву на тільки маленького надувного, а й середнього каркасного басейну. За відгуками тих, хто робив таку систему, працює вона дивовижно.

Звертаємо увагу: при виготовленні саморобного сонячного обігрівача, шланг потрібно вибирати якомога більшого діаметра.

теплові

Своїм зовнішнім виглядом вони дещо нагадують кондиціонер Своїм зовнішнім виглядом вони дещо нагадують кондиціонер. Керувати ними можна за допомогою пульта або безпосередньо з панелі приладу.

Робоча напруга 220 В. Принцип роботи теплових нагрівачів в корені відрізняється від розглянутих раніше.

Електроенергія витрачається не на нагрів, а на роботу компресора і електродвигуна вентилятора. У цьому приладі здійснюється перекачування тепла з одного середовища в іншу.

Іншими словами, енергія довкілля перетворюється за допомогою компресора в тепло, яке через теплообмінник йде на обігрів води Іншими словами, енергія довкілля перетворюється за допомогою компресора в тепло, яке через теплообмінник йде на обігрів води.

Така система нагрівання води успішно використовується як в переносних, так і в стаціонарних басейнах.

Вибір водонагрівача в першу чергу залежить від обсягу води, яку потрібно нагріти, і від конструкції басейну. Якщо використовується дитячий надувний басейн, то цілком достатньо малопотужного електричного нагрівача.

У разі, коли басейн стаціонарний або великий каркасний, тут перевагу потрібно віддавати потужним нагрівачів, обладнаними котельнями установками, які абсолютно безпечні в роботі.

Дивіться відео, в якому користувач демонструє пристрій ефективного сонячного нагрівача для басейну, зробленого своїми руками:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online