UCS | Про компанію | статті

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

26 вересня в Москві на виставці ПІР відбувся конкурс на найбільш незвичним і креативне меню ресторану «суперменів-2012». Організаторами конкурсу виступили компанія UCS і журнал про ринок харчування поза домом «FoodService», головним спонсором - австрійська компанія Orderman, світовий лідер бездротових рішень для індустрії гостинності. Переможців обирало професійне журі, куди увійшли, в тому числі, головний редактор журналу «FoodService» Юлія Матвєєва і відомий петербурзький ресторатор Олександр Затуліветров.

Свої меню на конкурс представили 11 ресторанних концепцій з Москви та інших міст Росії. Це мережа ресторанів змішаної кухні «Оки Doki» (Москва), ресторан російської кухні «Трактир Пожарскаго» (Москва), мережа італійських піцерій «Танго Pizza» (Магнітогорськ, Орськ), мережа японських ресторанів «Нияма» (Москва), ірландський паб Pins Pub (Єкатеринбург), ресторан мексиканської кухні Сasa Agave (Москва), мережа сімейних кафе-кондитерських «Андерсон» (Москва), ресторан американської кухні Beverly Hills Diner (Москва), пивні ресторани «Берінг» (Санкт-Петербург) і «Ситий Лось »(Москва), ресторан італійської кухні Portofino (Єкатеринбург).

Учасники конкурсу презентували не тільки меню, але і концепцію закладів, знайомлячи журі з особливостями і «родзинками» їх меню. Наприклад, гості заходу дізналися, чому петербурзький ресторан «Берінг» названий на честь легендарного мореплавця. Заклад знаходиться на набережній, в місці злиття Неви і Великий Невки. Саме тут колись базувалася верф, звідки, згідно з легендою, в лютому 1725 р відправився в першу Камчатську експедицію Вітус Берінг. Меню ресторану космополітичною, гордістю «Берінга» є пиво, його варять тут же, на міні-пивоварні.

Дізналися гості і історію назви мережі «Нияма», яке в перекладі з санскриту означає «моральна чистота», а з японської перекладається як «дві гори». Назва відображає концепцію закладу: за задумом власників, ресторани призначені для відпочинку в колі сім'ї та друзів, ставлення до гостей тут підкреслено доброзичливе. У залах поєднується жорстка і м'яка посадка, є кімнати для великих компаній. Меню включає близько 500 позицій - хіти японської, китайської та європейської кухонь. Ставку на сім'ї з дітьми і великі компанії робить і московська мережа кафе-кондитерських «Андерсон». Для маленьких гостей в кафе обладнані дитячі куточки і кімнати, по вихідним проводять розважальні заходи, і, звичайно, передбачено окреме меню.

Одним з найяскравіших моментів конкурсу стала презентація меню ресторану Beverly Hills Diner, яку провів його шеф-кухар Річард Панзалан. Beverly Hills - класичний дайнер, оформлений в стилі 50-х років XX століття. В меню - фірмові бургери і Мілкшейк, атмосферу задає музика з автоматів jukebox, а веселий і привітний персонал піднімає гостям настрій. За форматом меню кухні нагадує обриси музичного автомата, що використовуються для оформлення шрифти, фотоколажі і мальовані картинки в стилі pin-up відсилають до епохи 50-х. Один з розділів меню присвячений сніданків, які в Beverly Hills пропонують цілодобово. Меню бару менше за розміром, але не менш барвисте. Яскраві, якісно оформлені папки приємно тримати в руках, а у виборі страв і напоїв у гостей не повинно виникнути труднощів: всі позиції кухні і бару забезпечені короткими описами, а деякі також - барвистими фото, при цьому меню не виглядає перевантаженим картинками. Не дивно, що саме меню Beverly Hills Diner, набравши найбільшу кількість балів, стало переможцем конкурсу. Головний приз - POS-термінал Orderman Columbus C700, мобільний термінал Orderman Sol з базовою станцією і сертифікат на ПЗ RK-MobWaiter для автоматизації в системі R-Keeper рішення «мобільний офіціант» для бездротового терміналу офіціанта Orderman Sol - шеф-кухар закладу Річард Панзалан отримав з рук представника компанії Orderman Кирила Худякова і комерційного директора компанії UCS Галини Ретуевой.

Друге місце завоювала мережу ресторанів «Оки Doki», якою управляє компанія Ginza Project. П'ять ліцензій на модуль RK-Order до системи R-Keeper (інтерактивне меню на планшеті Apple iPad) вручили бренд-менеджеру Ірині Терчіковой, яка представила меню мережі. «Оки Doki» - ресторани casual dining, що пропонують змішану кухню: в меню представлені європейські, японські, російські, американські та навіть мексиканські страви. Концепцію закладів власники визначають словами «Їжа без кордонів». Ця фраза значиться і на обкладинці меню, оформленого у вигляді глянцевого журналу формату А3. Новий номер меню-журналу з'являється раз в квартал - навесні, влітку, восени і взимку. За аналогією з журналом на обкладинку винесені страви-хіти і новинки з фото. Серед рубрик, крім розділів «Суші» і «Роли», розділ оголошень, в якому гості можуть дізнатися про вакансії мережі, адреси ресторанів і прийдешніх заходах. Як і годиться журналу, в меню «Оки Doki» є блок і інтерв'ю із зіркою. Цієї осені «зірковим гостем» став репер Гуф.

Замикає трійку переможців ресторан Сasa Agave, шеф-кухар якого Педро Мартінез Маркез включив в меню традиційні страви різних регіонів Мексики. Відмітна риса кухні Сasa Agave - велика кількість інгредієнтів, (до 15-20 в одній страві), наявність додаткових соусів і гігантський розмір порцій. Так, вихід порції буритос - 600 г, фахітас - 400 м Ресторан Сasa Agave просуває не тільки кухню, а й культуру Мексики, відомої барвистими святами і життєрадісною музикою. Цим завданням відповідає і меню, в оформленні якого переважають червоний, жовтий і зелені кольори, а також традиційні мексиканські орнаменти. Папка меню складається з листів щільного картону, скріплених пружиною. Меню містить докладні описи кожного з блюд, розповідає про історію їх походження та подальшої еволюції, картинки із зображенням мексиканців в національних костюмах і великі фотографії страв. У закладі роблять ставку на подієву складову: тут проводять сімейні торжества виступу мар'ячі, майстер-класи з латиноамериканських танців, передбачена і дитяча анімація - розклад заходів наводиться на останній сторінці меню. За оригінально виконане меню страв і напоїв виконавчий шеф ресторану Леонель Балло отримав приз від компанії UCS (сертифікат на три ліцензії на модуль RK-Order до системи R-Keeper).

Всім учасникам конкурсу було вручено спеціальний приз - нова книга Олександра Затуліветрова «Ресторан за 180 днів» з автографом автора. Компанія UCS дякує всім учасникам і членів журі конкурсу «суперменів-2012» за активність і підтримку!

Стаття «В Beverly Hills Diner меню - супер!», Журнал «FoodService» № 11, листопад 2012 р

», Журнал «FoodService» № 11, листопад 2012 р

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online