Як вести в суді потерпілому - поради адвоката Центральної колегії адвокатів

  1. Що потрібно знати потерпілому про хід судового слухання:
  2. Якщо ви виступаєте на суді в якості потерпілого, важливо запам'ятати:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Потерпілим вважається учасник судового розгляду, якому було завдано моральної, матеріальної чи фізичної шкоди внаслідок вчиненого злочину Потерпілим вважається учасник судового розгляду, якому було завдано моральної, матеріальної чи фізичної шкоди внаслідок вчиненого злочину.

Що потрібно знати потерпілому про хід судового слухання:

  • судове слухання має відбуватися в присутності потерпілого або його представника;
  • в разі неявки потерпілого з поважних причин суд розглядає справу в його відсутності;
  • неявка без поважних причин може привести до припинення кримінальної справи.

Участь потерпілого в суді має велику кількість нюансів. Ніхто не зможе замінити допомогу професіоналів - ні знайомі, що побували в аналогічній ситуації, ні самостійне вивчення законів, ні спілкування на форумах в Інтернеті.

Адвокат Центральної колегії адвокатів Москви надасть послуги з супроводу потерпілого в суді і допоможе виграти справу з максимальною вигодою для клієнта.

Якщо ви виступаєте на суді в якості потерпілого, важливо запам'ятати:

  • якщо обвинувачений буде визнаний винним, суд стягне в вашу користь всі судові та інші витрати, які ви понесли. Це відноситься і до оплати послуг адвоката;
  • якщо потерпілими визнаються всі родичі (в разі, якщо в результаті вчиненого злочину помер близька людина), що збільшує розмір компенсації моральної шкоди;
  • ви маєте право давати показання протягом судового засідання (з дозволу суду) або звернутися з клопотанням. За клопотанням позивач може бути звільнений від присутності в суді, але ви будете зобов'язані в певний судом час прийти для дачі показань;
  • за дачу завідомо неправдивих показань потерпілий несе кримінальну відповідальність.

Велика кількість кримінальних справ закінчується примиренням сторін, якщо потерпілий проти цього не заперечує. У разі прийнятною матеріальної компенсації за заподіяну шкоду можна не наполягати на кримінальному покаранні обвинуваченого. Розмір матеріальної компенсації потерпілий визначає самостійно.

У цьому випадку потерпілий пише розписку про те, що не має претензій до обвинуваченого. Якщо потерпілий наполягає на продовженні судового розгляду, воно триває до винесення вироку обвинуваченому.

У цьому випадку також слід проконсультуватися у адвоката, щоб врахувати всі нюанси можливого припинення справи, так і його подальшого розгляду, в тому числі - грамотно скласти розписку в разі, якщо ви згодні на матеріальну компенсацію з боку обвинуваченого.

Важливо!

Якщо ви - потерпілий, не економте на професійному представника в суді. Витрати будуть компенсовані, а Ви отримаєте кваліфіковану допомогу адвоката, який врахує всі особливості справи, направить його хід в потрібне русло і зробить комплекс заходів з тим, щоб Вам було компенсовано моральну та матеріальну шкоду, заподіяну вчиненим злочином.

Центральна колегія адвокатів надасть вам досвідчених юристів для необхідних консультацій. Наш адвокат буде супроводжувати вас у суді до завершень кримінальної справи.

Захист на всіх стадіях кримінального судочинства інтересів підсудного хороший адвокат у кримінальних справах . Якщо у Вас виникли питання, зв'яжіться з нами по телефону +7 495 925-94-67. Центральна колегія адвокатів Москви, працюємо в Москві, МО, Центральної частини Росії.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online