«Мекран». Драма або афера?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

20-го березня визначенням Арбітражного суду м Москви введена процедура спостереження щодо ТОВ «Меблі Мекран»; складається реєстр вимог кредиторів. Позовні заяви про визнання фінансової неспроможності ТОВ «Деревообробне підприємство« Мекран »розглядаються Арбітражним судом Красноярського краю; наступне засідання - 5-го серпня.

У публічному просторі новин від компанії «Мекран» практично немає - з тих пір, як рік тому в Красноярську оголосили про запуск нового мекрановского заводу, реалізованого в порядку пріоритетного інвестпроекту. Взимку фабрика відмовилася від участі у виставці imm cologne 2014 року, на яку, як говорили організатори, спочатку розраховувала. Тоді ж в Інтернеті з'явилися повідомлення про те, що контрагенти «Мекран» звертаються до судів з позовами про стягнення боргів і навіть до вимог про визнання компанії банкрутом.

Історію позовів до юридичних осіб, афільованим з Красноярським меблевим підприємством, можна простежити по електронній картотеці арбітражних справ на сайті Вищого арбітражного суду РФ. Так, півтора роки тому, в грудні 2012-го, в московський Арбітражний суд подавалася заява від ТОВ «Дейлі Ком'юнікейшнз» про визнання ТОВ «Керуюча компанія« Мекран »банкрутом. Тоді заборгованість на суму понад 2 млн. Руб. була погашена в повному обсязі, після чого провадження у справі припинилося.

Наступне заяву про визнання фінансової неспроможності - від ВАТ «Красноярський ПромбудНДІпроект» (подано в квітні 2013 року) - було відкликано позивачем.

У вересні минулого року ТОВ «Офіс Технікс» виступило з банкротних позовом на загальну суму 5 398 183 руб. 71 коп., І «Мекран» знову сплатив борг; справа була припинена за відсутністю заяв інших кредиторів про визнання боржника банкрутом.

У січні 2014 го та ж компанія «Офіс Технікс» висунула нові позовні вимоги, на цей раз до ТОВ «Деревообробна компанія« Мекран », з приводу боргу в розмірі 970 375 руб. Арбітражний суд Красноярського краю ухвалив, що заява подана з порушенням процесуальних норм, і спочатку його залишили без руху, а потім, оскільки порушення не були усунені у встановлений термін, повернули позивачу.

Нарешті, минулої весни в красноярський суд звернулося ТОВ «Альт-Центр» з вимогою про визнання фінансової неспроможності ТОВ «Деревообробна компанія« Мекран »на загальну суму боргу 29 663,75 євро і 26 012,63 руб. Заява була прийнята до провадження, і 9-го червня до нього долучено знову подану заяву від компанії «Офіс Технікс», на цей раз оформлене в злагоді з процесуальними нормами. Два заяви розглядаються в рамках одного банкротних справи, і наступне засідання призначене на 5-е серпня.

Інша справа про банкрутство, якому все-таки дали хід, порушено щодо ТОВ «Меблі Мекран» в московському арбітражі за заявою ЗАТ «Оргтехпром» 26-го лютого. Мова йде о 7-й 955 852 руб., Які вносилися позивачем за компанію «Меблі Мекран» за договором доручення на користь ТОВ «Альянс-Груп». Представник боржника визнав заяву кредитора обгрунтованим, пояснивши, що у боржника відсутні кошти для самостійного погашення кредиторської заборгованості. Єдиний актив ТОВ «Меблі Мекран» - земельну ділянку в Істрінському районі Підмосков'я, який, однак, є предметом застави за договором про іпотеку з «Банком Москви», тому не може бути реалізований / переданий позивачеві в рахунок погашення заборгованості.

Розглянувши обставини справи, 20-го березня Арбітражний суд Москви ввів у відношенні ТОВ «Меблі Мекран» процедуру спостереження. Тимчасовим керуючим призначена Нелля Юріївна Жаркова, член НП СРО АУ «Розвиток».

У наступні місяці по знову котрі вступили заявам до реєстру вимог кредиторів також включені: вимога АКБ «Банк Москви» в сумі 421 659 000 руб. як зобов'язання, забезпеченого заставою майна боржника; вимоги ТОВ «Альянс-Груп» в розмірі 39 829 500 руб. основного боргу, а також 200 000 руб. витрат по оплаті держмита - в третю чергу реєстру 2 408 684, 75 руб. відсотків за користування чужими грошовими коштами - в третю чергу окремо, як підлягають задоволенню після погашення вимог кредиторів третьої черги; вимога ИФНС №30 по місту Москві в розмірі 4 000 руб. - в третю чергу окремо.

Крім банкротних, в пошуковій видачі картотеки електронних справ фігурують і цивільні (за 2014 рік - з півтора десятка заяв), на суми різного порядку. Позови до ТОВ «Керуюча компанія« Мекран »- від транспортних компаній: ТОВ« Траско »(про стягнення 759 664 руб. 21 коп., Задоволений повністю), ТОВ« НТС-Логістика »(283 050 руб., Задоволений повністю), ТОВ «АвтоВозов'» (стягнуто 57 500 руб. за послуги навантажувача і утилізації сміття на міському звалищі); в процесі судового провадження - заява від експедиторської компанії ЗАТ «ВЕАЛ» (сума позовних вимог - 90 005 руб.).

У січні задоволений великий позов до ТОВ «Меблі Мекран» від ТОВ «Альянс-Груп» - на 42 238 184, 75 руб. у справі про заборгованість за договором доручення, в рамках якого позивач здійснив від імені відповідача певні договором юридичні дії зі зміни категорії і виду дозволеного використання земельної ділянки площею 203 395 кв. м в Істрінському районі Московської області. Апеляційний суд залишив рішення суду першої інстанції без зміни, і тепер ця сума фігурує в реєстрі кредиторських вимог банкротних справи «Меблі Мекран».

Також в січні касаційна інстанція залишила без задоволення скаргу КК «Мекран» на рішення суду першої інстанції за позовом ТОВ «НВФ« Металлімпресс »(в його користь рік тому було стягнуто 4 004 340 руб. 93 коп. В рахунок оплати витрат і виконаних робіт по договором підряду від 25 квітня 2011 про розробку проектної документації деревообробного виробництва повного циклу в Красноярську).

Повністю задоволений позов до КК «Мекран» від ТОВ «Інтераз» - орендодавця, який надав відповідачу у тимчасове користування приміщення площею 381 кв. м на Ленінському проспекті в Москві, де у «Мекран» в минулому році був фірмовий салон (заборгованість по орендній платі - 3,5 млн. руб.). Апеляційна скарга «Мекран» у цій справі відхилена.

Визнані обгрунтованими претензії до КК «Мекран» від постачальників офісних товарів - ТОВ «Прагматик Експрес» (стягнуто 78 731 руб. 07 коп.) І ТОВ «Самсон-Домодєдово» (стягнуто 82 430 руб. 96 коп.).

Нарешті, в травні Арбітражний суд Красноярського краю задовольнив позов департаменту муніципального майна і земельних відносин адміністрації міста Красноярська до ТОВ «Деревообробна компанія« Мекран »про стягнення 220 634 руб. 68 коп. боргу за оренду земельної ділянки загальною площею 25 817 «квадратів» на вул. Прикордонників, 46 і пені в розмірі 10 444,89 руб.

Детальніше з матеріалами цих та інших судових процесів можна ознайомитися в картотеці арбітражних справ на сайті kad.arbitr.ru.

Тим часом з офіційного веб-сайту «Мекран» зник розділ «Новини», який кілька місяців не оновлювався. Співробітники компанії, які давали зазвичай коментарі «Мебельному бізнесу», на підприємстві більше не працюють. Секретар московського офісу по телефону відмовилася з'єднати з будь-ким з діючих топ-менеджерів і запропонувала запросити коментарі по електронній пошті, що ми і зробили. На момент здачі цього номера в друк відповіді не отримали.

У той же час редакція точно знає, що московський офіс «Мекран» оформив передплату на «Меблевий бізнес» на друге півріччя 2014 го. Це залишає надію, що нинішня публікація - НЕ последняя.мб

Говорить і показує «Евант»

Саратовська фабрика продовжує відпрацьовувати запит торгівлі на импортозамещающие товари.

Як єдиний організм

Меблева компанія довірила професійного аутсорсеру весь комплекс логістичних послуг, щоб позбавити своїх торгових партнерів від зайвих проблем.

Ми всі в одному човні

Зростання цін на плитні матеріали гостро турбує виробників «корпусу».

Магомед сказав - Магомед зробив

Завод алюмінієвих профілів «РІАК», побудований інгушським бізнесменом на паях з державою, може набути власного постачальника сировини.

Корисна звичка - бути лідером

Меблева фабрика «КожПромМебель», що випускає і реалізує свою продукцію під торговою маркою Home Collеction, шукає нові варіанти позиціонування.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online