Довіреність на отримання товару

  1. форми довіреностей
  2. Довіреність форма м2 зразок заповнення (М-2а)
  3. Заповнення зворотного боку
  4. Форми документа для скачування

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Для того, щоб співробітник організації міг отримати у контрагента грошові кошти або товарно-матеріальні цінності, йому необхідно виписати відповідне доручення за встановленою формою (М-2 або М-2а). Довіреність може бути виписана лише на співробітників, які офіційно працевлаштовані в організації. Не припустимо видавати даний документ особам, які не є працівниками фірми. У статті розглянемо як заповнити довіреність на отримання товару зразок і бланк, які можна скачати прикладені в кінці.

Зміст статті

форми довіреностей

Довіреність може бути виписана співробітнику за двома встановленими міжгалузевим формам:

  • Форма № М-2, застосуються в разі одноразового отримання грошей або товарно-матеріальних цінностей (ТМЦ) співробітником організації, тому новий документ виписується кожен раз, коли необхідно здійснити відповідну операцію. Для реєстрації виданих довіреністю застосовується відривний корінець на документі, який необхідно заповнювати і зберігати в бухгалтерії в хронологічному порядку.
  • Форма № М-2а, застосовується регулярному отриманні ТМЦ у одного постачальника протягом певного періоду часу. Документ виписується в одному екземплярі. Для реєстрації в бухгалтерії виписаних довіреностей застосовується спеціальний журнал встановленої форми № М-3 (скачати шаблон в ворде можна в кінці статті), так як на самому бланку відсутня відривний корінець.

Довіреність форма м2 зразок заповнення (М-2а)

Заповнення лицьового боку

Заповнення лицьового боку

Для того, щоб документ був дійсний, необхідно правильно заповнити довіреність. Заповнення починається з правого верхнього кута - вказуються коди класифікаторів вашої організації і її найменування. Проставляється черговий номер довіреності, дата складання та терміни її дії. Відзначимо, що без зазначеної дати заповнення документ буде вважатися недійсним.

Згідно з чинним законодавством термін застосування довіреності може доходити до трьох років. Якщо товар виходить тривалий час у одного постачальника, то на практиці досить часто обмежують термін дії документа меншими періодами, наприклад, виписують його на місяць, протягом якого надають оновлений екземпляр. Однак ви можете вибрати і інші терміни. Якщо у вас разова довіреність, то вказують менші терміни, як правило, від тижня до двох, так як вивіз ТМЦ відбувається зазвичай в даний період.

Так само в документі необхідно вказати інші відомості про організацію:

  • ІПН.
  • Найменування споживача, в даному випадку це найменування організації, яка виписує документ.
  • Дані про платника, якщо це воно і теж, то дублюється назва організації, або вноситься запис - "Він же".
  • Поштова адреса організації.

Поштова адреса організації

Нижче вказуються дані про співробітника, на якого виписується довіреність на отримання товару:

  • Його посаду.
  • Прізвище ім'я по батькові.
  • Дані документа, що посвідчує особу (паспорт) - серія, номер, коли і ким виданий, дата отримання.

Дані документа, що посвідчує особу (паспорт) - серія, номер, коли і ким виданий, дата отримання

Звертаємо увагу, що ТМЦ вашому співробітнику видадуть лише в тому випадку, якщо відомості паспорта і дані записані в документі співпадуть при пред'явленні цих паперів контрагенту.

В кінці лицьового боку заповнюється від кого виходять ТМЦ та документ підставу, наприклад, номер накладної та її дата: "Накладна № 216 від 05.11.2015". На зворотному боці заповнюються дані про тих ТМЦ, які підлягає отримати співробітнику.

Заповнення зворотного боку

Заповнення зворотного боку

Зворотний бік паперу потрібна для зазначення всіх необхідних відомостей про тих товарно-матеріальних цінностях, які треба отримати співробітнику по даному документу. У таблиці пишеться наступна інформація:

  • Порядковий номер.
  • Найменування цінностей.
  • Кількість зазначених ТМЦ та одиниця їх виміру. Графу кількість необхідно заповнювати прописом, так як цифри при бажанні можна дописати. Якщо в графі виходить пусте місце після заповнення, то залишок прокреслюється. Якщо в графі присутні порожні рядки, то їх також необхідно прокреслити. Можна прочеркнуть кожен рядок, або на останньому місці намалювати букву "Z", щоб вона закривала все що залишилося порожнє місце.

Далі співробітник повинен поставити свій підпис, тільки після цього документ засвідчується головним бухгалтером і керівником організації. Якщо співробітнику вручають документ, складений за формою № М-2, то він повинен ще розписатися в отримання на корінці, а якщо по формі М-2а, то в журналі видачі довіреностей.

Якщо співробітник з якоїсь причиною не скористався виписаної йому довіреність, то відразу поле закінчення її термінів дії вона здається в бухгалтерію, а на корінці або журналі обліку вноситься запис "не використано". Документ необхідно зберігати до кінця поточного року у відповідальної особи.

У відривному корінці містяться відомості про термін дії довіреності, її номері, співробітника, який її прийняв (ПІБ та посада), а також дані про дату отримання ТМЦ та підтверджуючому документі.

Форми документа для скачування

Бланк довіреності на отримання товару скачати   (Форма № М-2) Бланк довіреності на отримання товару скачати (Форма № М-2).
Завантажити бланк довіреності форма м2-а .
Журнал реєстрації довіреностей форма М-3 .
Довіреність м2 зразок заповнення скачати в форматі Word .

[Us_separator size = "small" thick = "2" color = "primary"]

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online