Довіреність на отримання товару форма М-2а і М-2, зразок заповнення.

  1. Завантажити бланк і зразок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Постачальник відвантажує товарно-матеріальні цінності організації при наявності відповідної довіреності. Даний документ виписується тільки тому співробітникові організації, на кого оформлений відповідний наказ.

Бланк довіреності на отримання ТМЦ має дві основні форми: М-2 і М-2а. Форма М-2 виписується на одержання цінностей у постачальника, з яким укладено договір вперше або товар у нього купується досить рідко. При цьому відривний корінець служить підтвердженням факту видачі довіреності і зберігається в бухгалтерії. Типова форма М-2а використовується для регулярного отримання ТМЦ у одного постачальника. Таке доручення оформляється в єдиному екземплярі і реєструється в журналі.

У статті розберемо, як заповнити довіреність на отримання ТМЦ. Нижче наведено порядкове заповнення бланка на прикладі форми М-2а. Завантажити зразок довіреності на отримання товару можна в кінці статті. Також тут можна скачати бланк форма М-2 і М-2а.

До заповнення потрібно підходити з усією відповідальністю. Іноді для перевірки факту вчинення тих чи інших операцій податкова інспекція серед інших документів може зажадати довіреності на отримання ТМЦ. Тому необхідно ретельно стежити за правильністю заповнення всіх граф.

На замітку!

  • Завантажити зразок довіреності на отримання грошей - посилання.
  • Завантажити зразок довіреності на отримання поштових відправлень - посилання а.
  • На право підпису документів - завантажити .
  • На отримання ТМЦ - завантажити.
  • На отримання виписки з ЕГРЮЛ - завантажити .

На отримання виписки з ЕГРЮЛ -   завантажити

Приклад довіреності на отримання товару можна подивитися, натиснувши на картинку вище, або завантажити його за посиланням в кінці статті.

Перш за все, у верхньому правому куті форми М-2а вказуються коди організації, що оформляє довіреність. Потім назва даної організації і порядковий номер. У документі обов'язково повинна бути проставлена ​​дата видачі бланка (інакше документ буде вважатися недійсною).

Далі вказується термін дії документа. Як правило, довіреність на ТМЦ діє не більше п'ятнадцяти днів, але якщо такий документ оформляється для отримання кількох партій ТМЦ у одного і того ж постачальника, то строк продовжується до місяця.

У рядках «Найменування споживача і платника ТМЦ та його адреса» вказуються ІПН, назва організації і її поштову адресу. Якщо відомості, зазначені в двох рядках збігаються, то в рядку про платника можна вказати «Він же». І вказуються банківські реквізити платника.

У рядку «Довіреність видана» записується ПІБ співробітника, відповідального за отримання товару. Обов'язково вказуються номер паспорта, ким виданий і дата видачі паспорта співробітника. Необхідно ретельно перевіряти заповнення цих рядків, інакше ТМЦ можуть бути не видані.

Нижче в довіреності М-2а вказується найменування постачальника і короткий зведення документа, на підставі якого повинні бути видані ТМЦ (наприклад, дата і номер товарної накладної, виставленої постачальником). Якщо видача товару проводиться тоді, коли ще не оформлені відповідні документи, то в цьому рядку ставиться прочерк.

У таблиці форми М-2а необхідно вказати всі відомості про одержувані цінності (порядковий номер, найменування цінності, одиниця виміру, а також кількість). У графі кількість все цифри вказуються прописом. Якщо в таблиці залишилися незаповнені рядки, то їх потрібно прокреслити буквою Z.

У рядку «підпис особи» ставиться підпис співробітника, відповідального за отримання товарно-матеріальних цінностей. При цьому він повинен розписатися в журналі обліку виданих довіреностей або на відривній частині довіреності, де дублюються такі записи оригіналу як номер, дата, термін, на який оформлена довіреність, відомості про працівника, який отримує ТМЦ, про документ, що підтверджує отримання ТМЦ.

Форма довіреності на отримання товару засвідчується керівником організації та головним бухгалтером, ставиться печатка організації.

Іноді видача ТМЦ зривається постачальником або з будь-яких інших причин. У цьому випадку працівник зобов'язаний здати невикористаний бланк довіреності на отримання товару не пізніше дня, наступного за закінченням терміну її дії. У журналі виданих довіреностей ставиться напис «не використано». Всі доручення, за якими коли-небудь були отримані ТМЦ, повинні зберігатися в бухгалтерії протягом п'яти років.

Приклад заповнення довіреності М-2а можна подивитися на зображенні вище (натиснувши на неї для збільшення), також ви можете завантажити зразок по посиланню нижче.

Якщо ви не знайшли відповідь на своє питання, то ви можете отримати відповідь на своє питання зателефонувавши за номерами ⇓
Безкоштовна юридична консультація
Москва, Московська область телефонуйте: +7 (499) 288-17-58

Дзвінок в один клік


Санкт-Петербург, Ленінградська область телефонуйте: +7 (812) 317-60-16

Дзвінок в один клік


З інших регіонів РФ телефонуйте: 8 (800) 550-34-98

Дзвінок в один клік

Завантажити бланк і зразок

Завантажити зразок довіреності на отримання ТМЦ М-2а - посилання

Завантажити бланк форма М-2 - посилання

Завантажити бланк довіреності М-2а - посилання

Оцініть якість статті. Ми хочемо стати краще для вас:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online