За пару тижнів у міліції марихуана подорожчала більш ніж в 10 разів (ФОТО; ВІДЕО)

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Січень 14, 2015 19:36

В період новорічних святкувань правоохоронці Одещини провели ряд успішних затримань зловмисників, що зберігали великі партії конопель. Однак матеріальна оцінка вилученого нашими правоохоронцями не піддається математичному аналізу простих обивателів.

За тиждень до Нового року, ВІДКАТИ писав про успішної операції правоохоронців, що викрили наркодилера з 20 кг марихуани . Тоді її приблизна вартість була оцінена прес-службою ГУМВС України в Одеській області в суму близько 3 млн грн. У той же час, сам затриманий був спійманий «на гарячому» в момент продажу пятіграммовой порції зілля за 150 грн. Саме таку вартість роздрібного продажу конопель, встановленої самим затриманим, і оголосили спікери правоохоронців.

Однак, при найпростіших математичних обчисленнях наш кореспондент помітив значну нестикування цифр. Виходить, що при продажу порціями з вищевказаної дозуванням, все вилучене рослинна речовина можна представити у вигляді 4 тис пакетиків. Якщо помножити це число на вартість в 150 грн (яку вказали самі правоохоронці, посилаючись на слова затриманого), то виходить сума в 600 тис грн, в той час як служителі закону вказали передбачувану вартість великої партії марихуани в розмірі 3 млн грн.

Але це ще далеко не найбільші неточності співробітників МВС, при оцінці наркотиків. Менш ніж через місяць після вилучення 20 кг марихуани, правоохоронці опублікували інформацію про ще однієї вдалої операції, проведеної 13 січня. Цього разу вони назвали і зовсім приголомшливу вартість «видобутку», піднявши середню ціну 1 г марихуани на «чорному ринку» до 1600 грн \ г, що в 10 разів вище попередньої конфіскованої «травички».

Так, прес-служба ГУМВС України в Одеській області 14 січня рапортувала про проведення успішної операції по затриманню 37-річного зловмисника, який виростив на своїй присадибній ділянці більше 5 кг марихуани для особистого вживання.

«Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання 37-річного жителя області борці з наркозлочинністю виявили та вилучили понад п'ять кілограмів висушеного особливо небезпечного наркотичного засобу - марихуани. Кожен пакет важив від 200 до 500 грамів. Зразки вилученої речовини правоохоронці направили на криміналістичне дослідження. За цінами чорного ринку вартість вилученого перевищує більше 8 млн. Гривень », - стверджує начальник кримінальної міліції Дмитро Головін.

Гривень », - стверджує начальник кримінальної міліції Дмитро Головін

Так виглядає марихуана вартістю 1600 грн. за 1 грам

Яким чином вартість доморослої одеської конопель склала 1600 грн \ г, якщо аналогічний наркотик, привезений до Одеси з Херсонської області реалізовувався по 150 грн \ г ( «на папері», і по 30 грн \ г «на ділі») - залишається неясним. Якщо в першому випадку цілком допустима банальна математична помилка (хтось просто взяв, та й примножив 20 тис г на вартість пятіграммовой порції), то в даному випадку помилка була написана прес-службою, а потім озвучена одним з головних міліціонерів міста. Більш того, це все було навіть зафіксовано на відеозаписі офіційного коментаря операції Головіним.

Виходить - або правоохоронці беруть гучні цифри «зі стелі», щоб прикрасити масштаб боротьби з наркоторгівлею в регіоні, або той самий злощасний «чорний ринок» похитнувся ще більше, ніж офіційна економіка України.

схоже


BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online