Як переїхати в Анапу на ПМЖ в 2019 році

  1. Переваги і недоліки
  2. З чого почати переїзд
  3. Ціни на нерухомість
  4. Робота в Анапі
  5. Що краще - Анапа або Геленджик

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua


Анапа - один з найпопулярніших міст Краснодарського краю. Це місто стало популярним через те, що він знаходиться на узбережжі Чорного Моря. Це туристичний центр, що пропонує туристам не тільки відмінний відпочинок, але і оздоровчі процедури.

На території Анапи розміщується велика кількість різних санаторіїв, пансіонатів, дитячих таборів і пляжів. Анапа приваблює багатьох людей своїм теплим кліматом. У цьому місті 280 днів в році світить сонце. Але крім ласкавого клімату, Анапа славиться ще й неймовірно красивими лісами і заповідниками. Тому одного разу побувавши в цьому місті, багато людей замислюються про переїзд в Анапу. Не тільки росіяни прагнуть до Чорного моря, багато іноземців готові до переїзду на постійне місце проживання в Росії .

Територіально Анапа розташовується між Новоросійськом і Керченською протокою. У цьому місті практично відсутня промисловість, але замість цього досить добре розвинена транспортна зв'язок. В Анапі є свій морський вокзал і аеропорт.

Переваги і недоліки

Перш ніж прийняти рішення щодо переїзду в Анапу, варто зважити всі «за» і «проти» життя в цьому місті. Варто враховувати, що Анапа - вельми популярний курортне місто, яке в сезон він заповнюється великою кількістю туристів і відпочиваючих. Тому якщо людина бажає зробити своє життя розміреним, тихою і спокійною, життя в Анапі йому не підійде.

Плюси і мінуси переїзду в Анапу:

  1. Анапа - це місто свята. Численні туристи і цілодобове веселощі багатьох жителів Анапи не радують, а навіть навпаки. Від такого швидкого ритму життя багато жителів просто втомлюються. Тому якщо людина замислюється про переїзд в Анапу, йому варто підбирати більш тихий і спокійний район для життя.
  2. Клімат. Багато людей не витримують високої температури. Анапа - один з найтепліших міст Росії. Тут сонце практично цілий рік. Переїхав людину чекає складний період акліматизації, який може затягнутися до декількох років.

Варто зауважити, що любителям зими і снігу не сподобається в Анапі. У цьому місті температура нижче 0 може знизитися всього 5-7 разів на рік. Та й сніг в Анапі можна спостерігати не щороку.

  1. Головна перевага Анапи - це чисте повітря і море. Тому переїзд в це місто може позбавити людину від безлічі хронічних недуг. Мінеральні води, гірський і степовий клімат дуже допомагають при захворюваннях дихальних шляхів і проблеми серцево-судинної системи.
  2. Вартість нерухомості в цьому місті дуже висока. Тому якщо у людини немає можливості придбати власне житло, переїжджати на постійне місце проживання в Анапу краще не варто.
  3. Проблематична ситуація з працевлаштуванням. Анапа - курортне місто і велика частина жителів живуть за рахунок здачі в оренду кімнат або приміщень туристам. Робота в цьому місті носить сезонний характер. Тому пристойно заробити вдається тільки в сезон. Курортний сезон в Анапі триває аж до середини жовтня.
  4. Вартість життя. У курортний сезон ціни на продукти різко підвищуються.

З чого почати переїзд

З чого почати переїзд

Якщо було прийнято остаточне рішення щодо переїзду в Анапу, то спочатку варто визначитися з районом проживання. Практично у всіх районах міста ведеться активна забудова новобудовами.

Більшою популярністю і затребуваністю користується нерухомість в центрі. Саме в центрі міста розміщені основні торговельні центри, розважальні заклади, пам'ятки і міський пляж. Нерухомість в центрі міста найдорожча.

Не меншою популярністю серед приїжджих користується район під назвою Високий Берег. Він розміщується на стрімкому узбережжі моря. Тому жителі цього району можуть цілодобово милуватися красою Чорного моря. Високий Берег став затребуваним районом завдяки чистим і доглянутим пляжам і свіжого повітря. В районі велика частина нерухомості представлена ​​багатоповерховими будинками.

Неподалік від Високого Берега розміщується район під назвою Горіхова Роща. У цьому районі переважають новобудови і приватні котеджі.

У цьому районі переважають новобудови і приватні котеджі

Багатоквартирний будинок в 12 мікрорайоні Анапи

Любителям тиші і спокою краще зупинити свій вибір на районі під назвою 12 мікрорайон. На території район збудовані будинки поверховістю в 5 і 9 поверхів. Основна перевага даного району полягає не тільки в затишності і тиші, але і в вартості нерухомості. Головним недоліком цього району вважається віддаленість від моря. За відгуками переїхали на постійне місце проживання в Анапу людей, 12 мікрорайон - найвдаліший вибір з-за низьких цін на квартири. Тому що багато переїжджають просто не можуть дозволити собі придбати нерухомість у моря або в центрі міста.

Головним плюсом 12 мікрорайону є розвинена інфраструктура. Цей район вважається спальним. На його території розміщується величезна кількість дитячих дошкільних установ, шкіл, спортивних секцій, ринків і супермаркетів. 12 мікрорайон знаходиться всього в 10 хвилинах їзди від центру міста.

Найдешевша нерухомість в районах Сукко, 3 А і 3 Б. Ці райони розміщується далеко від моря. До морського узбережжя потрібно йти не менше 30 хвилин. У цих районах переїжджають на постійне місце проживання люди можуть вибрати собі будь-яку нерухомість. На території районів розміщуються котеджні містечка, новобудови і житлові комплекси старої споруди.

Одним з найдорожчих районів є Піонерський проспект. На території району зосереджена велика кількість санаторіїв, баз відпочинку і пансіонатів. Даний район по праву можна назвати одним з найбільш гучних районів Анапи.

Даний район по праву можна назвати одним з найбільш гучних районів Анапи

Піонерський проспект, Анапа

Райони Стара і Нова Олексіївка популярні розвиненою інфраструктурою і близьким розташуванням морського узбережжя. У цих районах переважають котеджні будиночки.

Любителям яскравою і насиченою життя варто розглянути можливість переїзду в місто Сочі .

Ціни на нерухомість

Як вже раніше зазначалося, нерухомість в Анапі досить дорога. Купити однокімнатну квартиру менше ніж за 2 млн. Рублів не вийде. Квартири з видом на моря зазвичай стоять на 100-150 тисяч рублів дорожче тих, чиї вікна виходять на іншу сторону.

Середня вартість 1 кв. м. квартири в Анапі становить 58 980 рублів. Приватний будинок середнього розміру можна придбати за 8 126 500 рублів. Земля в Анапі коштує від 484 000 рублей за сотку.

Земля в Анапі коштує від 484 000 рублей за сотку

Якщо переїхав людина зважиться орендувати квартиру, то йому доведеться за однокімнатну квартиру щомісяця платити мінімум 12 300 рублів. Двокімнатні квартири здаються мінімум по 21 500 рублів на місяць.

Робота в Анапі

Велика частина жителів Анапи заробляють на життя здачею кімнат або приміщень туристам. Також багато хто займається приватним візництвом. Але люди, які не мають можливості займатися не тим, ні іншим, можуть влаштуватися працювати в бюджетну сферу. Варто зауважити, що в Анапі з постійною роботою складно. Потрібно співробітники в медичну галузь, сферу освіти і міське управління. Влаштуватися працювати вчителем можна навіть без досвіду роботи, але диплом про закінчення спеціалізованого навчального закладу обов'язковий. Але зарплата бюджетників в Анапі не особливо радує. Тому багато жителів працюють в сфері торгівлі.

Швидко і легко працевлаштуватися в Анапі можуть будівельники. У цьому місті цілий рік здійснюється забудова новими житловими комплексами. А ось людям з технічною освітою, знайти роботу тут не вдасться. У місті немає промислових підприємств і заводів.

Але фахівці з технічною освітою можуть влаштуватися на роботу в Новоросійську, який славиться досить розвиненою промисловою галуззю. Але варіант з працевлаштуванням в Новоросійську підходить не всім жителям Анапи. Новоросійськ розташовується в 40 кілометрах від Анапи. Тому якщо у людини немає особистого автомобіля, долати щодня таку відстань йому буде складно.

Найбільш високооплачувані спеціальності в Анапі:

  1. Водій таксі. Оклад за такою професією досягає суми в 62 тисячі рублів.
  2. Вантажник, що працює за вахтовим методом. Заробітна плата в місяць - 43 тисячі рублів.
  3. Шеф повар. Оклад кухаря починається від 38 тисяч в місяць.
  4. Продавець - консультант. Оклад 25 тисяч рублів.
  5. Продавець-касир. Заробітна плата в місяць від 20 тисяч рублів.

Середня заробітна плата в Анапі в вересні 2016 року дорівнювала сумі в 23 300 рублів. це нижче рівня середньої зарплати по Росії .

Що краще - Анапа або Геленджик

Багато людей, мають намір переїхати на ПМЖ на південь, часто задаються питанням, де краще жити - в Анапі або Геленджику. Для відповіді на це питання варто провести аналіз заснованих критеріїв обох міст:

  1. У Геленджику можна спостерігати, що будинки побудовані не так щільно. Це створює більш затишну обстановку в місті. Також в Геленджику не можна придбати квартиру-студію, тому що квартир таких проектів в даному місті просто не існує.

Також в Геленджику не можна придбати квартиру-студію, тому що квартир таких проектів в даному місті просто не існує

В Анапі же все навпаки. Можна придбати будь-яку нерухомість за смаком, і місто забудований дуже щільно.

  1. Анапа в порівнянні з Геленджик вважається курортом економ-класу.
  2. В Анапі легше знайти роботу, ніж в Геленджику. Особливо це стосується людей, які мають будівельну освіту.
  3. Якщо проводити аналіз між цими двома курортами з клімату, то можна відзначити, що незважаючи на відстань (90 кілометрів), клімат в обох містах однаковий: теплий з мінімальною кількістю дощів і вітрів.

Таблиця: порівняльний аналіз

Критерії порівняльного аналізу Анапа Геленджик Пляж Піщаний Гальковий Вхід в море Дрібний Глибокий Кількість водоростей в море Велике Маленьке Розміщення Рівнина Серед гір

Інфраструктура В Анапі є ж / д вокзал і аеропорт Дістатися до Геленджика можна тільки на автобусі Відпочинок Більше підходить для відпочинку з дітьми Більше підходить для заможних людей будь-якого віку Недоліки Систематичне відключення електрики Систематичне відключення холодної води

Головним критерієм вибору багатьох переїжджають стає вартість нерухомості.

У 2017 році 1 кв. м на вторинному ринку в Анапі коштував близько 64 тис. рублів. У Геленджику 1 кв. м коштує не менше 73 600 рублів. Якщо аналізувати первинний ринок, то можна відзначити, що вартість 1 кв. м в Анапі становить не менше 46 400 рублів, в той час як аналогічна нерухомість в Геленджику продається по 65 800 рублів за 1 кв. м.

Ті, хто вже переїхав в Анапу, діліться своїми враженнями і залишайте свої відгуки під цим матеріалом.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online