Синій мерс в броні з 90-х, особняк на Марджани і борги Караденіз: що купити у Мусіна

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

31.07.2018

Завершується прийом заявок на перші торги майном ТФБ і ІнтехБанка - поки що на 1,3 тис. Лотів всього 180 претендентів

Завтра-післязавтра закінчується прийом заявок на торги по майну Татфондбанка і ІнтехБанка на майданчику Якова Геллера. Поки ажіотажу не спостерігається - реальні покупці чекають наступних етапів, коли стартова ціна впаде. «БІЗНЕС Online» разом з експертами ринку прошерстил лоти і з'ясував, скільки можна купити приміщення в «барионикс», золоті злитки і книгу «Сповідь економічного вбивці».

Закінчується прийом заявок на торги по майну Татфондбанка і ІнтехБанка на майданчику Якова Геллера Закінчується прийом заявок на торги по майну Татфондбанка і ІнтехБанка на майданчику Якова Геллера. Поки ажіотажу не спостерігається

«ВСЕ ЧЕКАЮТЬ, КОЛИ РОЗПОЧНЕТЬСЯ ПЕРІОД ПУБЛІЧНИХ ПРОПОЗИЦІЙ, І ТАМ УЖЕ БУДЕ ГРА»

Залишилося буквально два дні до закінчення строку подання пропозицій торги по колишньому майну Татфондбанка і ІнтехБанка - реєстри заявок в залежності від лотів закриваються 1-2 серпня. 6-7 серпня на сайті стартують перші торги. Всього на сайті представлено більше 1,3 тис. Лотів - це і золото, і автомобілі, і цінні папери, а також нерухомість.

«Як ми і очікували, на період аукціону не прийшло багато народу. На даний момент зареєстровані 170-180 чоловік. Але все навчилися грати в цю гру, то є всі будуть чекати зниження ціни і потім в якийсь момент заходити. На аукціон вже ніхто не приходить - все чекають, коли почнеться період публічних пропозицій, і там вже буде гра. На ринку створився пул професійних покупців, це окремий бізнес », - розповів« БІЗНЕС Online »гендиректор агентства по держзамовленню РТ Яків Геллер.

Він зазначає, що з 180 зареєстрованих тільки 20 чоловік з Татарстану, інші прийшли на торги з-за меж республіки. Геллер зазначає, що як власник торгового майданчика агентство провело велику рекламну кампанію: інформація була розіслана 240 тис. Резидентів майданчиків АГЗРТ, крім того, пройшла реклама в газетах і на радіо, роздавали навіть флаєри на вулицях.

За його словами, майданчик регулярно проходить тестування, поки все працює в штатному режимі, залишилося дочекатися початку торгів. До речі, Геллер не виключає, що його майданчик почне продавати і так звану малоцінку, тобто лоти до 100 тис. Рублів, які зараз реалізує без торгів саме АСВ. Поки позитивної відповіді від агентства не надійшло, але його чекають. «Ми написали їм офіційний лист, але вони поки промовчали. Наше завдання - забезпечити равнодоступность пропозиції », - говорить Геллер.

ОКОЛОМУСІНСКІЕ БОРЖНИКИ, ВЕКСЕЛЯ І АКЦІЇ

«БІЗНЕС Online» вже публікував міні-огляд виставляється на торги майна, проте вже на самій торговому майданчику його тепер можна розглянути ближче.

У першій десятці найдорожчих лотів - від 873 по 500 млн рублів - права вимоги за кредитними договорами різноманітних OOO ІнтехБанку, проте перспективи отримати борги з більшості з них видаються вельми туманними. Найбільшу суму заборгувало за кредитними договорами з ІнтехБанком ТОВ «Анда» (873,6 млн руб, засновник - Махмутов Ренат Рамілевіч), зараз воно знаходиться в стані банкрутства і, між іншим, бере участь у кримінальній справі щодо заступника голови правління банку. На 819 млн рублів набрав кредитів в «Інтех» син відомого казанського екс-депутата Ільгіз Минкина - Дмитро Мінкін, в ладелец ТОВ «Камелія», яке також знаходиться в стані ліквідації. 746 млн повинно банку пов'язане з «Камелія» ТОВ «Тамкар» і т. Д. Детальніше про найбільших боржників банку «БІЗНЕС Online» писав раніше.

За 455,4 млн руб потенційним покупцям пропонують векселі ліквідованої промусінской компанії ТОВ «Нова нафтохімія». Ще 261 млн рублів планується стягнути з цієї ж фірми за кредитними договорами. Кому прийде в голову купувати ці папери, сказати складно: мабуть, тут все-таки агентство підійшло до справи чисто формально. Трохи більше реальними до стягнення в першій десятці бачиться 772,3 млн руб за кредитними договорами АТ «АІЖК РТ» - це жива організація з державною участю, колись створена урядом. Зараз АІЖК РТ вже приватна, але як і раніше є оператором державних житлових програм.

Лідер союзу постраждалих клієнтів ТФБ і ІнтехБанка Олександра Юманова не бачить великих перспектив для поповнення конкурсної маси від реалізації прав вимоги до кредиторів - як ТОВ, так і приватним особам.

«Найчастіше їх (права вимоги - прим. Ред.) Купують якісь колекторські агентства, а це не ті організації, які заточені задорого купити і задовольнити вимоги кредиторів. Це комерційні організації, які шукають вигоди для себе. Тому кредиторам там нічого не світить! Будуть виручені якісь копійки, тому що там права вимоги до тих, хто і не збирався платити. Адже ті, хто реально отримав кредити під реальні застави, хоч якось, але платять, реструктуризують борги. А решта - це все профанація », - вважає Юманова.

«АСВ відсудити, всі боржники їм повинні сотні мільйонів, але реально це нуль ... Це було зрозуміло ще тоді, коли АСВ зробило висновок по Татфондбанк. Я їх не виправдовую і не захищаю, але у нас закон такий », - впевнена лідер ошуканих вкладників.

Облігації іпотечних агентів, навпаки, можуть користуватися великим попитом. Однак знову ж таки це залежить від емітента. «Облігації іпотечних агентів (ЗАТ" Іпотечний агент Інтех "- 228,8 млн, ЗАТ" Мультіорігінаторний іпотечний агент 1 "- 118,5 млн руб і ЗАТ" Іпотечний агент ТФБ1 "- прим. Ред.) - це іпотечні облігації, забезпечені заставами за договорами іпотеки. За ним йдуть регулярні платежі. Обслуговування заставних передано АТ "АІЖК". Це цілком собі працездатний фінансовий актив, який може бути цікавий іншим банкам і може поповнити їх іпотечний портфель. На мій погляд, оцінені вони адекватно », - вважає е ксперт-аналітик АТ« Фінам »Олексій Калачов.

А ось з реалізацією 999 акцій ЗАТ «Іпотечний агент ТФБ1» може виникнути проблема. «999 привілейованих акцій ЗАТ" Іпотечний агент ТФБ1 ", можливо, викуплять власники фонду сприяння розвитку системи іпотечного житлового кредитування" ТФБ1 ", якому належить 100 відсотків його звичайних акцій», - припускає Калачов. Оскільки ні ту ні іншу організацію на даний момент ніхто не ліквідовує, можливо, комусь із великих фінансових установ буде цікаво консолідувати їх разом з їх активами, міркує аналітик.

Як уже писав «БІЗНЕС Online», очікується, що акціонери Радіотехбанка викуплять акції банку - майже 30% - на загальну суму 120 млн рублів. «За тією ж ціною зараз проходить розміщення додаткового випуску акцій Радіотехбанка між акціонерами, і, оскільки зацікавлені в продовженні його діяльності, вони, мабуть, викуплять і пакет, що належав ТФБ", - говорить Калачов.

Найдорожчим з лотів є будівля головного офісу ІнтехБанка на вулиці Марджани в Казані, воно продається разом з прилеглим до нього земельною ділянкою за 172,6 млн руб Найдорожчим з лотів є будівля головного офісу ІнтехБанка на вулиці Марджани в Казані, воно продається разом з прилеглим до нього земельною ділянкою за 172,6 млн руб

ДІМ З ІСТОРІЄЮ ЗА 172 МІЛЬЙОНИ

В ході торгів бажаючі зможуть придбати різноманітну житлову і нежитлову нерухомість - всього близько 30 лотів. Найдорожчим з них є будівля головного офісу ІнтехБанка на вулиці Шигабутдинов Марджани в Казані, воно продається разом з прилеглим до нього земельною ділянкою за 172,6 млн руб. Площа будівлі складає 1,97 тис. Кв. метрів. Воно розташовується на ділянці площею 730 кв. метрів. Будівля в хорошому стані, з ремонтом, причому продається разом з усім вмістом, а це більше 3 тис. Позицій: від снігоприбирача до шредерів, від диванів до сейфів, від лічильників банкнот до книги «Сповідь економічного вбивці». Будівля добре підійде для розміщення ділового офісу або держоргану.

Особливістю лота є те, що будівля є об'єктом культурної спадщини республіканського значення. Воно побудоване в 1873 році, раніше належало Казанської учительської семінарії - там готували педагогів для неросійських шкіл Поволжя та Уралу. Оскільки будівля історичне, воно виставлено не на аукціон, як все інше майно двох банків, а на конкурс. Його переможець повинен буде виконувати зобов'язання щодо дотримання обмежень і вимог, встановлених до об'єктів культурної спадщини. Наприклад, в будівлі не можна буде розміщувати небезпечне виробництво, зберігати машини і будівельні матеріали, влаштовувати ремонтні майстерні і т. П. Також без згоди держорганів не можна буде змінити зовнішній вигляд будівлі, навіть поміняти вікна чи двері.

За 126,9 млн рублів на торги виставлено три нежитлових приміщення загальною площею 1,3 тис. Кв. м в будинку 46, розташованому на вулиці Мазитов Гафурі, в якому розташовується, зокрема, аквапарк «барионикс» і Fun24. За 44,5 млн рублів пропонується нежитлове приміщення в Москві (проїзд Готельний, 8, корп. 1) площею 296,2 кв. м з усім майном. Судячи з набору меблів і техніки, а також світловий вивісці «ІнтехБанк» на додачу, це також один з офісів ІнтехБанка. Крім цього, можна вибрати собі підходящі житлові та нежитлові приміщення з земельними ділянками в Нижньокамську і Челнах, а також в районах республіки та інших регіонах РФ. Як правило, це або колишні будівлі філій і офісів ІнтехБанка і Татфондбанка, або заставне майно боржників, що відійшло банку.

Директор АН «Щасливий будинок» Анастасія Гіззатова, ознайомитися з пропозиціями, прийшла до висновку, що ціни на всі об'єкти завищені, проте покупці на них все одно можуть знайтися. «У Казані дефіцит подібних приміщень (хороші офісні будівлі, в центрі, з парковкою)», - пояснює вона.

Верхньою планкою по вартість будівлі на Марджани вона вважає 150 млн рублів. «Точно визначити ринкову вартість складно, так як незрозумілий обсяг додаткових вкладень, - уточнює Гіззатова. - Але Марджани - унікальний об'єкт. І з урахуванням його унікальності (як антикваріат) діапазон може бути великий. Головне, щоб знайшовся любитель ».

На питання про те, за які об'єкти може початися реальна боротьба, Гіззатова зазначає, що на торгах часто буває конкуренція навіть на нецікаві об'єкти. «Думаю, що при коригуванні ціни підуть Марджани, Ямашева (нежитлові приміщення на Ямашева, 37б із земельною ділянкою пропонується за 18,7 млн рублів - прим. Ред.)», - вважає експерт.

За 126,9 млн рублів на торги виставлено три нежитлових приміщення загальною площею 1,3 тис За 126,9 млн рублів на торги виставлено три нежитлових приміщення загальною площею 1,3 тис. Кв. м в будинку 46 на вулиці Гафурі, в якому розташовуються, зокрема, аквапарк «барионикс» і Fun24

Броньовик РОДОМ ІЗ 90-Х І ЗОЛОТІ злитків

На великий розпродаж колишнього банківського майна можуть поживитися і автомобілісти. Найдорожчим є білий Land Rover Range Rover (2011 рік випуску, 510 л. С.), Який планується продати за 4,7 млн ​​рублів. Втім, на Avito.ru купити подібне авто можна максимально за 2,150 млн рублів, але «червона ціна» такої машини - 1,3-1,5 млн рублів. Єдине, пробіг у виставленого на продаж позашляховика дуже і дуже невеликий - всього 20,6 тис. Кілометрів. Для порівняння: його ровесники набігають за цей термін по 100-200 тис. Кілометрів.

Аналогічна ситуація і по BMW 750 Li xDrive (колір чорний, 2011 рік випуску, 101,7 тис. Км, 4.4 АТ (408 л. С.), Бензин, повний привід) - продати його планує аж за 4,6 млн рублів, але все той же Avito.ru рясніє оголошеннями про продаж «Бех» 7-ї серії «в стані нових» всього за 1-1,2 млн рублів.

Абсурдною, на перший погляд, здається оцінка вартості Mercedes-Benz S500 - одна тисячі дев'ятсот дев'яносто два (!) Року випуску. Продати 26-річне авто синього кольору оцінювачі АСВ розраховують за 2,8 млн рублів. Звичайно, у автоветерана 286 кінських сил під капотом і всього 12 тис. Км пробігу - з урахуванням його віку, можна сказати, практично стояв в гаражі. Однак легко купити аналог всього за 300-700 тис. Рублів. Навіщо ж потенційним покупцям переплачувати в кілька разів? Хіба що ошукані вкладники заберуть у вигляді своєрідного сувеніра від Мусіна ... Але, як стало відомо «БІЗНЕС Online» з власних джерел, синій «мерс» має секрет, що істотно підвищує його вартість, - він броньований. Такий зроблений на замовлення, заряджений броневичок родом з лихих 90-х, який міг бути куплений Мусиним в роки, коли він тільки починав слизьку кар'єру керуючого чекових інвестиційним фондом «Довіра». Як з'ясувалося, у Автораритети вже є свої потенційні покупці ...

Експерти, які мають досвід реалізації б / у автомобілів через торги, відзначають, що дуже добре «йдуть» машини двох типів - дуже дешеві і дуже дорогі. «Недорогі" ВАЗи "відлітають дорожче ринку. Мені навіть складно здогадуватися, з яких міркувань », - дивується наш джерело.

Шанувальники дорогоцінних металів можуть придбати золото в злитках з сертифікатами. «Цеглинка» вагою 999,9 г можна купити за 2,8 млн рублів, півкіло - за 1,4 млн, 250-грамовий золотий злиток пропонується за 710 тис. Рублів. Що дуже вигідно. Наприклад, в Ощадбанку кілограммчік золота в стандартній упаковці (включаючи ПДВ) вам продадуть за 3,077 млн ​​руб. 500 і 250 г в Ощад виходить трохи дорожче - 1,5 млн і 770 тис. Рублів відповідно, але з урахуванням зниження ціни на подальших етапах аукціону, можна спробувати дочекатися цілком привабливої ​​ціни.

«З золотом не повинно бути проблем, і його хтось так купить. Тим більше що ціна повністю відповідає поточним котируванням тройської унції металу на міжнародних майданчиках з урахуванням валютного курсу рубля », - згоден експерт-аналітик« Фінама »Калачов.

З ним згодна і Юманова, яка вважає, що більш реально продати золото і об'єкти нерухомості, хоча її бентежить, що оцінка будівель і приміщень робилася рік тому, а ситуація на ринку дещо змінилася. «Що може продатися за більш-менш реальні гроші, це те, що реально є: золото, квартири, машини, нерухомість. А ціна всіх прав вимоги, які виставило АСВ, - це нуль! »- впевнена лідер вкладників.

Втім, серед прав вимоги є і цілком «робочі» лоти. Наприклад, 25 млн рублів заборгував банкам відомий футболіст Гекденіз Караденіз. Стати кредитором Караденіз, напевно, для когось стороннього буде і почесно. Але найімовірніше інший розклад: наш джерело, близьке торгів, не виключає, що самі боржники (або їх родичі, знайомі) зможуть на етапі падіння ціни викупити за безцінь свої ж кредити і тим самим істотно оптимізують свою боргове навантаження. Також права вимоги за кредитами можуть бути цікаві колекторам ...

Навіщо ж потенційним покупцям переплачувати в кілька разів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online